Reklama:

Podejrzewana epilepsja (44)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-01-2009, 17:23:00

01-10-2008 o 15:56, gość :
chcialabym dowiedzic sie bardzo waznej wiadomosci. Jestem w ciazy za nie dlugo rozwiazanie. Ojciec dziecka jest chory na epilepsje. Jednakze nie jest to choroba wrodzona. Guz powstal w wyniku uderzenia i od tego momentu powtarzaja sie ataki. Guz umiejscowiony jest w prawym płacie mózgu. Czy jest możliwe ze nasze dziecko jest narazone na ta chorobe. Czy epilepsja w takim przypadku moze grozic plodowi?

witam, z tego co wiem to w nie powinno to zagrozic to dziecku, troche o tym czytałam bo sama na to choruje i jedynie jeśli ty bys była chora to podczas ataku mogło by dojsc do uszkodzenia płodu ale w zadnym wypadku nie odziedziczyło by po tobie tej choroby a tym bardziej po ojcu

pozdrawiam. kasia m
gość
31-01-2010, 13:05:51

dla ludzi chorych na epilepsje www. spikeria.pl to jest taki chat glosowo kamerkowy tam mozna podyskutowac o epilepsji jak ktos zechce skorzystac to zapraszam do romzowy wypowiedzi ten pokuj miseic sie w kategori pokoje tematyczne i nosi nazweł epileptycy goraco i serdecznie zapraszamy6 do dyskusji
gość
15-03-2010, 22:01:17

Witam. Jestem chory na epi od 12 lat. U mnie choroba wystąpiła pourazowo. Jakieś 5 lat temu miałem odstawione leki.

Moje pytanie dotyczy alkoholu. Wiem że jest to sprawa indywidualna ale może akurat ktoś coś o tym powie. Sprawa dotyczy alkoholu. Czy miał ktoś nawrót ataków właśnie przez alkohol czy np przez długie przesiadywanie przed komputerem?

Gdyż ostatnio troche się napiłem (żałuje teraz cholernie) i od jakiegoś tygodnia mam zawroty głowy, w sumie zawroty zawsze miałem, od kiedy odstawione zostały leki, ale te są silniejsze dłuższe i częstsze.....

Czy powinienem pójść jak najszybciej z tym do lekarza(akurat planuje ale wiadome by zapisać się na eeg trzeba dużo czasu)?? Czy raczej nie panikować??
gość
03-05-2010, 10:45:14

witam mam corke ktora ma podejrzenie padaczki lekarz zalecil jej neurotop ale ja boje sie go podac w zwiazku na skutki uboczne i moim zdaniem za szybko na podjecie takiej decyzji .wystepuje u niej stan utraty przytomnosci i wykrecenia konczyn ale tylko wtedy kiedy dostaje zastrzyk lub pobranie krwi a nawet rozmowa o tym czy jes ktos kto mogl by mi opisac co sie dzieje z osoba u kyrej zaczyna sie napad co czuje o czym mysli

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: