Reklama:

po operacji kręgów szyjnych (81)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
16-03-2012, 14:49:49

Do gościa PO!
Najgorsze już masz za sobą teraz tylko oszczędzać się na ile można i odpowiednia rehabilitacja a efekty będą mam nadzieję pomyślne.
Podpowiem jak to uczynili w moim przypadku inni życzliwi ludzie z forum.
Proszę , postaraj się o dobre sanatorium poszpitalne.
Polecam Połczyn Zdrój.
Powodzenia , dasz radę
wiesia
gość
18-08-2012, 21:11:20

witam za za 6 dni ma operacje kregow szyjnych i bardzo sie boje ja dlugo sie wraca do siebia pozdrawiam
gość
18-08-2012, 21:33:00

Witam. Czytam to - czym się dzielicie. Wiedza ogromna ale nie do końca. Dal tych przed operacją - należy operować tylko i wyłącznie w nowoczesnej klinice. To nie od lekarza tak naprawdę zależy efekt operacji a od sprzętu jakim dysponuje blok operacyjny. Mamy XXI wiek i tylko w dobrych klinikach, tych, w których są pieniądze na doinwestowanie bloków operacyjnych w doskonały sprzęt, na zakup bardzo nowoczesnych implantów, powinno się poddawać operacji. Z przerażeniem czytam, że ludzie po operacji kręgosłupa szyjnego, mają zapakowaną szyję w kołnierz. To naprawdę nie jest konieczne przy zastosowaniu nowoczesnych metod operacji oraz implantacji sztucznych dysków najnowszej generacji. Jest niestety tylko kilka klinik w całym kraju. Jeśli mogę podpowiedzieć to są to najczęściej kliniki dobrych uniwersytetów medycznych. Pomyślcie, zanim podejmiecie decyzję gdzie poddacie się operacji. To nie chodzi o tytuły lekarza. Warunkiem jest doskonały sprzęt XXI wieku. Powodzenia.
Początkująca
20-08-2012, 17:08:50

żaden sprzęt nie wykona operacji jeśli nie jest w odpowiednich rękach
Bogda
gość
28-11-2012, 11:21:21

Jestem po dwoch operacjach kregow szyjnych i rehabilitacji szpitalnej.Minelo dwa miesiace.Ogolnie jest dobrze ale mam w lewej rece 3 palce takie jak nie swoje i po jedzeniu czuje jak by wszystko gto co jadlem bylo slodkie.Czy to juz tak zostanie?
gość
24-01-2013, 20:26:56

jak się nazywa ten neuchirurg ze zgierza?Jestem przed
gość
21-11-2013, 19:14:14

Bardzo dobre recenzje zbiera zespół neurochirurgów w Wojewódzkim Centrum Medycznym w Opolu na czele z doktorem Dariuszem Łątką. Operacje z nowoczesnymi implantami przeprowadzili jako pierwsi w Polsce dobrych 10 lat temu. Warto poczytać też o doktorze Łątce w internecie. Ma bardzo dobre opinie i dlatego zdecydowałem się na operację wlaśnie u niego.
https://www.youtube.com/watch?v=ENU4nCr3tzs
gość
24-01-2014, 16:17:26

Jestem już prawie 6 tygodni po operacji C4-C5-C6 w WCM w Opolu.
Na wyższym mam protezę ruchomą nunec-pioneer, na niższym fuzja cdisk.
3 dni w szpitalu, po operacji wypis, bez kołnierza, oszczędzać się, nie dźwigać, bez gwałtownych ruchów.
Po tym czasie z dnia na dzień odchodzą wszelkie problemy, które się pojawiały (najczęściej po prawej stronie).
Ale - jak czytam - na ostateczny efekt będę musiał poczekać do połowy marca (3 miesiące), jeśli nie dłużej :)
W każdym razie wszystkim, którzy boją się, męczą się i wydają krocie na rehabilitantów i lekarzy, polecam załatwienie sprawy operacyjnie, jeśli neurochirurg uważa, że to konieczne (mój powiedział, że prędzej czy później i tak trafię na stół).
gość
20-07-2014, 16:50:41

jestem miesiac po operacji kregoslupa szyjnego operowana bylam w centrum matki polki w lodzi polecam profesora Polisa Lecha bardzo dobry fachowiec
gość
01-08-2014, 06:52:48

Witam,czy ktoś widzi ratunek dla osoby sparaliżowanej już 13 lat.Uraz kręgosłupa po wypadku samochodowym na odcinku c2,c3,c4....proszę o odpowiedz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: