Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-07-2016, 10:29:58

jak wszyscy, niczego
gość
23-08-2016, 18:00:23

Gość 2016-06-19 03:21:38
Witam, chciałbym opisać swój przypadek (bo wiele tu przeczytałem co co się tyczy moich dolegliwości) licząc na Wasz poradę. Mam 31 lat. Od dziecka mam stwierdzone AZS. Od prawie dwóch lat borykam się z swędzeniem całego ciała i wysepkami oraz wysuszaniem skory. Trafiłem do kilku dermatologów którzy przepisywali mi sterydy ( każdy coś innego) a stan mój się pogarszał. Doszło to tego stopnia ze stosowałem staryd codziennie ( 2 dni smarowania całego ciała i 2 dni spokoju) przez 1.5 roku. Wykończ miałem dość i szukałem pomocy. Trafiłem do kolejnego dermatologa. Odstawiłem maści sterydowe a dostałem doustnie lek immunosupresyjny. Biorę do od 3 miesięcy i zauważyłem ze drastycznie mój stan się pogorszył. Swędzi strasznie, nie mogę spać, skóra mnie parzy, kręcę się w koło. Ze zmęczenia zasypiam przed 5. W dzień swiedzenie ustępuje. Ale gdy nadchodzi noc to masakra. Sam już nie mogę sobie poradzić, siły brak. Jestem niewyspany, zdenerwowany, nic mi się nie chce bo tylko czekam aż znów bedzie siedziało. Zmęczyłem już rodzine , nie maja siły, nie wiedza jak mi pomoc ale maja dość. W badaniach wyniki rożne, raz idealne raz gorsze. Ostatnio podwyższony cholesterol, oraz eozynofile i inne w badaniu krwi oraz podwyższony Aspat i wysoka kreatynina. Nadal nie wiem co mi jest i już nie wiem gdzie szukać pomocy...świąd skory, nieustanne drapanie i ból skory od drapania, brak snu, nerwica i lek mnie wykańczają i moja rodzine. To jakaś masakra....
gość
23-08-2016, 18:01:39

wszystko wskazuje na zakażenie pasożytnicze
gość
23-08-2016, 18:03:14

wszystko wskazuje na zakażenie pasożytnicze
gość
25-08-2016, 07:24:41

Witam. Ja od trzech lat mam dziwne objawy. W listopadzie 2013 na opuszku małego palca zrobilo mi się zgrubienie malutkie potem bardziej sie rozprzestrzenilo i pojawily sie podobne na innych palcach z czasem skora w tych miejscach robila sie napieta cienka i pekala ,palce krwawily i strasznie szczypaly. Dostawalam przeróżne maści z mocznikiem ze sterydami. Troche sie to cofali jak nie robiłam nic rękoma. Opuszki mam do tej pory nieczułe. Nie czuje jak cos drobnego probuje podnieść. Zrobily sie tez zgrubienia na kosciach dloni przy niektórych palcach i to się utrzymuje. Bylam u 5 dermatologow,lezalam na dermatologii i nic. Jeszcze pękały mi powieki i skora w kącikach oczu i strasznie swedzialy mnie oczy. Do tego pojawilo sie swędzenie , najpierw policzków od 2014 wrzesień . Wychodzily jakby podskórne chrosty które bardzo swedzialy i skore na twarzy mam caly czas zaczerwienioną tak pojawia sie to sporadycznie do tej pory.Swędzi skora głowy tez nie caly czas nie wiem co wpływa na ta zmianę. Swędzi jakby nagle byla bardzo sucha. Musze codziennie myc głowę. Innym razem nie swędzi i mogę nie myc nawet przez tydzień. Do tego od grudnia 2014 roku wyszly mi na ciele jakies plamy. Najpierw na udach potem na rękach łydkach brzuchu potem pod pachami i kolanami. Nie swedzialy tylko brzydko wygladaly takie najpierw czerwonawe potem robił sie brązowawe a potem schodzila z nich łuska. I tak od nowa. Po sterydach doustnych po miesiącu cofały sie. Juz 3 razy miałam kuracje sterydami. Teraz od jakiegos czasu mam takie dziwaczne zaplamienie na piszczelach czasem blednie czasem sie nasila. I te piszczele strasznie podczas kąpieli pieką aż skora jakby mnie parzyla. Ciało tylko tam jest takie jakby Malo czułe w dotyku. I czasami są napady swędzenia. Od marca 2016 zaczela mnie swędzieć skora w różnych miejscach tak nagle zaczyna swędzieć reka to znowu nogi to innym razem plecy to brzuch i tak w kolko. A po drapaniu pojawiają sie bąble jakbym wpadła w pokrzywy. Dostałam tabletki przeciwchistaminowe i przeszlo swędzenie kiedy przestalam brać po pewnym czasie znowu wróciło. Plamy na piszczelach są nadal. Nie wiem juz co dalej robic. Gdzie iść do jakiego lekarza juz mnie te pojscie gdzies z nadzieja na pomoc której nie ma strasznie dołuje.
gość
28-08-2016, 08:58:06

Witam,
A słyszeliście o post polio ???
Ale dotyczy to tylko tych ,którzy w dzieciństwie przeszli polio.
Może być to objaw stwardnienia albo tocznia .
Dopiero jak wylądowałam w szpitalu to zobaczyłam jak trudno jest zdiagnozować choroby neurologiczne i immunologiczne .
gość
12-09-2016, 10:21:36

Gość 2016-04-09 15:47:03
Hej ja również mam pieczenie nóg i niestety okolic intymnych,w styczniu założyłam sobie wkładkę hormalną,a od końcówki lutego zaczął się ten świąd,ginekolog twierdzi,że wszystko ok,to samo dermatolog,kazał sprawdzić poziom glukozy,też jest ok,a swędzenie jak było tak jest,mam brać Atarax,ale czy mam obawy czy nie będę chodziła ospała i zamulona.Mam obawy,że ten świąd może być od wkładki,ale już tyle forów przejrzałam i nikt o takich skutkach ubocznych nie pisał :(.Mam juz dość proszę dajci znać,jeśli ktoś boryka sie z podobnym problemem,dzięki
witam, ja miałam to samo po wkładcer niech pani ja wyciągnie koszmar przeszłam i może dawac takie objawy:) ma pani uczulenie na chrom jak ja i miałam to samo:)
gość
03-12-2016, 05:42:42

NIEPRAWDOPODOBNE!!! Mam DOKŁADNIE takie same objawy jak opisuje wyżej Helen i Bartek!
Z tym tylko, że u mnie te pieczenie ud, prądy, mrowienie, zdrewnienie uda,niesamowicie piekący ból jakby mnie żywcem obdzierali ze skóry,polewali spirytusem na ranę lub wrzątkiem po nodze-i tylko 2-3 razy dotyczyło to lewej nogi ( też uda)...Ki diabeł? Biorę witaminy -cały zestaw kupiony w zielarskim sklepie za granicą...Jestem też po poważnym upadku i złamaniu obojczyka lewej strony może to coś z tym ma wspólnego-bo to zaczęło się zaraz po tym....
Na razie leżę i wyję z bólu-NIC na to nie pomaga! Jak chodzę -nigdy mnie to cholerstwo nie atakuje-ale ileż można chodzić? A leżę długo, bo mam połamane ramie-i kółko zamknięte! Ale jak boli-to opuszczenie nóg natychmiast pomaga znieść ten niesamowity ,straszny ból-przy którym ponoć niesamowity ból złamanego obojczyka-jest niczym! Ktoś wie ki diabeł?
gość
03-12-2016, 07:27:32

witaminy nie leczą tej choroby, więc pozostaje liczyć na cud lud najlepszego lekarza "czas"
gość
11-01-2017, 20:54:05

Przez kilkanaście dni odczuwałem bardzo silne pieczenie skóry łydek, kostek i piszczeli. Objawy te pojawiły się w okresie dużego stresu i zmęczenia. Pojawiły się problem ze nezsennością.bo skóra była piekąca i drazliwa. Przez przypadek posmarowałem balsamem córki Herbalife z aloesem w tubce. Jej pomaga na zmiany atomowego zapalenia skóry. Po trzech dniach smarowania, a e zasadzie wcierania, problem ustał. Nie wiem ile kosztuje i jak się kupuje, ale dla mnie ze względu na zerwane noce wart był każdych pieniędzy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: