jak wszyscy, niczego
Gość 2016-06-19 03:21:38
Witam, chciałbym opisać swój przypadek (bo wiele tu przeczytałem co co się tyczy moich dolegliwości) licząc na Wasz poradę. Mam 31 lat. Od dziecka mam stwierdzone AZS. Od prawie dwóch lat borykam się z swędzeniem całego ciała i wysepkami oraz wysuszaniem skory. Trafiłem do kilku dermatologów którzy przepisywali mi sterydy ( każdy coś innego) a stan mój się pogarszał. Doszło to tego stopnia ze stosowałem staryd codziennie ( 2 dni smarowania całego ciała i 2 dni spokoju) przez 1.5 roku. Wykończ miałem dość i szukałem pomocy. Trafiłem do kolejnego dermatologa. Odstawiłem maści sterydowe a dostałem doustnie lek immunosupresyjny. Biorę do od 3 miesięcy i zauważyłem ze drastycznie mój stan się pogorszył. Swędzi strasznie, nie mogę spać, skóra mnie parzy, kręcę się w koło. Ze zmęczenia zasypiam przed 5. W dzień swiedzenie ustępuje. Ale gdy nadchodzi noc to masakra. Sam już nie mogę sobie poradzić, siły brak. Jestem niewyspany, zdenerwowany, nic mi się nie chce bo tylko czekam aż znów bedzie siedziało. Zmęczyłem już rodzine , nie maja siły, nie wiedza jak mi pomoc ale maja dość. W badaniach wyniki rożne, raz idealne raz gorsze. Ostatnio podwyższony cholesterol, oraz eozynofile i inne w badaniu krwi oraz podwyższony Aspat i wysoka kreatynina. Nadal nie wiem co mi jest i już nie wiem gdzie szukać pomocy...świąd skory, nieustanne drapanie i ból skory od drapania, brak snu, nerwica i lek mnie wykańczają i moja rodzine. To jakaś masakra....
Gość 2016-04-09 15:47:03
Hej ja również mam pieczenie nóg i niestety okolic intymnych,w styczniu założyłam sobie wkładkę hormalną,a od końcówki lutego zaczął się ten świąd,ginekolog twierdzi,że wszystko ok,to samo dermatolog,kazał sprawdzić poziom glukozy,też jest ok,a swędzenie jak było tak jest,mam brać Atarax,ale czy mam obawy czy nie będę chodziła ospała i zamulona.Mam obawy,że ten świąd może być od wkładki,ale już tyle forów przejrzałam i nikt o takich skutkach ubocznych nie pisał :(.Mam juz dość proszę dajci znać,jeśli ktoś boryka sie z podobnym problemem,dzięki
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.