Reklama:

pieczenie skóry - objaw neurologiczny (201)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-02-2017, 17:34:58

Eh ja też od kilku lat zmagam się z "poparzeniem" skóry 😔 raz jest to udo, raz pośladki, teraz od kilku dni przedramie. Co robić?
gość
24-02-2017, 09:42:13

wyleczyć przyczynę
gość
27-02-2017, 22:40:51

Dzień dobry !
Zgadzam sie - najpierw przeba znaleść przyczyne. A ich moze być mnóstwo, ponieważ skóra- to odbicie tego, co mamy w śriodku. Może to być przez nieprawidlowe zdialanie ukladu nerwowego albo przez pasożyty i ich toksyny. Po postawiniu prawidlowej diagnozy da sie to wyeliminowac z życia Pani)
Pozdrawiam, Tetiana Jakimiec Gabinet Medycyny Naturalnej Doktor Jakimiec ( doktor.jakimiec@gmail.com)
gość
09-03-2017, 19:42:58

Ja sie zmagam z pieczeniem 6lat :( na poczatku mialam potworne uczucie palenia wew.ciala w klatce piersiowej w gardle na calym ciele rece nogi dolownie wszystko.glowa palila mnie tak bardzo ze musialam miec w ciaz mokra glowe pieczenie jezyka oczu itd.:(.doszlo mrowienie dretwienie bole stawow klucie ciala pocenie krwioplucia i mnostwo innych objawow.lekarze nie byli wstanie postawic diagnoze.sama po prawie 3latach postawilam sobie diagnoze Borelioza bartonella babeszjoza :(. Po leczeniu niektore objawy minely ale niestety przy tych bakteriach objawy zanikaja i powracaja.polecam przebadac sie na borelioze i koinfekcje wykonac badania specjalistyczne a nie te najtansze.
gość
09-03-2017, 21:55:05

Pieczenie piet stop jest typowym objawem bartonelli tak mi powiedzial moj lekarz
gość
10-03-2017, 09:45:46

nie ma jak wysłać pacjenta na manowce, a gdy już wróci to będzie miał zdecydowanie lżejsze kieszenie
gość
10-03-2017, 22:03:20

U mnie najtansze badania w kierunku boreliozy wyszly najpierw ujemne pozniej wysoko dodatnie kolejne ujemne.a specjalistyczne badania okreslily dokladnie jakie przeciwciala atakuja mi poszczegolne czesci dzieki tym badaniom potwierdzilo sie ze najbardziej choroba atakuje mi uklad nerwowy stad tak wiele objawow.moze wszystko kosztuje fakt ale przynajmniej ominalby mnie stres zwiazany z malym prawdopodobienstwem wyjscia pozytywnego wyniku w najtanszych badaniach. Wiadomo jesli ktos sie fatalnie czuje wyda ostatni grosz byle sie dowiedziec co go wykancza bynajmniej tak bylo w moim przypadku.wiecej stracilam kasy na rozne inne badania niz na badania w kierunku boreliozy
gość
18-03-2017, 18:48:44

Gość 2015-04-24 22:38:50
CZY KTOS Z WAS POMYSLAL O TYM ZE MOGĄ TO BYC POWIKLANIA PO JAKIEJS CHOROBIE? JA SIE MECZĘ Z MROWIENIEM I PIECZENIEM ŁOPATKI OD 2LAT BO TAK WYGLADAJĄ POWIKŁANIA PO PÓLPASCU

Zgadza sie. Ja też miałam półpasiec, zdiagnozowany dosyć poźno i mam to samo. Parzenie skóry głowy, ramion, pleców i mrowiący (od kilku lat) fragment połączenia szyi i pleców. O tym, że to półpasiec zorientowała się pani doktor po którymś bezskutecznym leczeniu mnie antybiotykiem przez innych lekarzy. Co najważniejsze półpasiec ma związek z nerwami - często atakuje w chwilach wzmożonego stresu! Przebieg jak przy przeziębieniu, tylko pojawiały sie bolesne krostki na plecach ułożone w linii po prawej stronie. Męczyłam sie kilka lat z tymi niby-przeziebieniami i zwykle problemy ze spaniem, strach, lęki towarzyszyły tym zjawiskom, teraz także parzenie skóry pojawiło się przy pewnych zmianach życiowych...
gość
03-04-2017, 18:50:06

Dzień dobry wszystkim,
Moja historia podobna do wszystkich powyżej. Zaczęło się od (prawdopodobnie) wypadnięcia dysku. Mam stwierdzona lekka dyskopatie szyjna. Na początku miałam tylko uczucie ciężkiej głowy i słabej szyi. Skierowanie na rehabilitację. Po dwóch spotkaniach zaczęły mnie nękać parestezje. Piekly rece, stopy, skóra głowy, nogi jak z waty, fale gorąca i zimna, fadcykulacje, bóle stawów. Wyniki krwi dobre poza wysokim cholesterolem i deficytem wit d. Elektrolity i Wit b12 w normie.Dostalam leki na rozluźnienie mięśni plus na nerwice(doxepina) i skierowanie do endokrynologa. Endokrynolog potwierdził początki Hashimoto. Lykam D3 i magnez b6.
W międzyczasie nadal rehabilitacja. Parestezje zniknęły na 2 tyg po czym wróciły że wzmożona siła (doszło pieczenie twarzy i mrówki na podeszwach stop, czasem uczucie takiego nagłego impulsu elektrycznego przez policzek albo pośladek). Fascykulacje zniknęły, czasem zdarzy mi powieka. Borelioza test Eliza ujemny. 3 lata temu ugryzł mnie kleszcz, miałam rumień, brałam antybiotyki przez 3 tyg. Ale 20 lat wcześniej na obozie harcerskim uzarlo mnie z 20 kleszczy i żadnych antybiotyków nie brałam.
Po lekach na nerwice minęły nogi jak z waty i fale gorąca i ataki paniki że nikt nie wie co mi jest. Zostały te paskudne pieczenia...Czy to na pewno "tylko" nerwica?
gość
04-04-2017, 23:16:35

Witam ,z pieczeniem skory zmagam się okolo 7lat w roznych miejscach ciala (nogi,brzuch ,głowa,ręka praktycznie wszystko) na poczatku działo sie tak raz na kilka miesiecy przez 1-3 dni wiec nie zwracalam na to uwagi myslalam ze ,,przewialam sie,, ok 3 lat temu zaczelo sie nasilac az doszlo do tego ze pieczenie w roznych miejscach ciala wystepuje nawet 2-3 razy w miesiacu ! Podczas pieczenia głowy/twarzy kreci mi sie w glowie przy gwaltownym machnieciu ja(cos jak przy chorych zatokach) .1,5 roku temu postanowilam W KOŃCU udac sie do lekarza.dostalam skierowanie do neurologa,neurolog skierowal na rezonans magnetyczny z kontrastem .jako ze na badanie czeka sie rok w miedzy czasie odwiedzilam lekarza rodzinnego , nie wiedzial co mi jest i jak ma pomoc .powiedzial ze nie ma pojecia co to jest ze najprawdopodobniej cos od strony ukladu nerwowego.(wynik dlugotrwalego stresu ,brak pierwiastkow zalecil brac magnez)
wykonalam rezonans wyszedl dobrze,udalam sie po raz kolejny do neurologa i przepisala mi NEUROVIT 100 tabletek 2 dziennie,dopiero zaczelam stosowac takze ciezko mi okreslic efekty.jak nie zadziala mam sie udac ponownie do neurologa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: