Reklama:

padaczka u małych dzieci (133)

Forum: Padaczka

gość
13-09-2012, 19:21:15

Aniu, zanim coś napiszesz zastanów się nad tym.
Wklejam Twoje posty:
Witaj.Troszkę dla mnie dziwne aby tak male dziecko miało ataki padaczkowe. Po części lekarze mają rację.Rozwój dziecka z epilepsją będzie wolniejszy niż dziecka nie chorującego na epilepsję.
Dziwi Cię to, że małe dziecko ma ataki padaczki,a następnie piszesz, że po części lekarze mają racę, że rozwój dziecka będzie wolniejszy.
Małe dzieci mają również ataki padaczki, przyczyną tego może być ciężki poród, jest wiele czynników które mogą przyczynić się do epilepsji u noworodka. Ponadto przyczyną powolniejszego rozwoju dziecka mogą być leki, to są leki które wyciszają mózg.
Czy sama jako dorosła osoba nie odczuwasz zmęczenia, senności?
Aniu jako pedagog powinnaś umieć budować zdanie, przecież jak zaczniesz pracować z dziećmi to musisz ich uczyć poprawnej polszczyzny.
Drugi Twój post, też bez przemyślenia:
Dobrze,że została w Twoim przypadku u Twojego synka stwierdzona wcześniej padaczka. Napady powinny zniknąć do 2- 3 lat.
Aniu, skąd możesz wiedzieć w jakim okresie znikną napady padaczkowe u tego dziecka, przecież nie znasz szczegółów, nie wiesz jaki jest to rodzaj padaczki. O tym przez ile lat będzie leczone dziecko zadecyduje lekarz i stan zdrowia dziecka.
Nie możesz utwierdzać w przekonaniu matki tego dziecka, że po 2-3 latach jej dziecko będzie zupełnie zdrowe, nie jesteś lekarzem.
Wiadomo jest, że dzieci wychodzą z tej choroby, gorzej jest z dorosłymi.
Alicja
gość
13-09-2012, 19:37:58

Alicjo wklejam Twoje słowa, które ranią, wybacz,że tak pisze.
Czy sama jako dorosła osoba nie odczuwasz zmęczenia, senności?
Aniu jako pedagog powinnaś umieć budować zdanie, przecież jak zaczniesz pracować z dziećmi to musisz ich uczyć poprawnej polszczyzny.
PS. Jestem bez pracy na ten czas, więc nie dziw mi się,że czuję się dziwnie .
VIP
13-09-2012, 19:58:24

Alicja zgadzam sie z Toba.........jak można takie bzdury wypisywać .........jak sie nie znamy, to sie nie wypowiadamy.......czy ktos wreszcie zrobi z tym porządek......
Gdzie sa te ostrzeżenia ......jak do tej pory to raczej niesłusznie wystawiane........
Do nie28
Jak sie czujesz dziwnie to nie udzielaj bezsensownych rad , które bardziej szkodzą niż przynoszą pożytku........umiej przyjąć prawdę i słowa krytyki , a nie rób z siebie ofiary.....i nie zarzucaj innym jak to Ciebie krzywdzą......i nie przyznawałabym sie za bardzo do 8 letnich studiów....jak pisze Alicja ; jako pedagog powinnas umieć budować zdanie ;
gość
13-09-2012, 20:19:47

mare 2012-09-13 21:58:24 Alicja zgadzam sie z Toba.........jak można takie bzdury wypisywać .........jak sie nie znamy, to sie nie wypowiadamy.......czy ktos wreszcie zrobi z tym porządek......
Gdzie sa te ostrzeżenia ......jak do tej pory to raczej niesłusznie wystawiane........
Do nie28
Jak sie czujesz dziwnie to nie udzielaj bezsensownych rad , które bardziej szkodzą niż przynoszą pożytku........umiej przyjąć prawdę i słowa krytyki , a nie rób z siebie ofiary.....i nie zarzucaj innym jak to Ciebie krzywdzą......i nie przyznawałabym sie za bardzo do 8 letnich studiów....jak pisze Alicja ; jako pedagog powinnas umieć budować zdanie ;
Trzeba być złośliwą osobą , która naprawdę nie wie , co znaczy cierpienie, ból.
Posiadam doświadczenie, a nie oceniam ludzi , siedząc do 3 Pani Renato .
VIP
13-09-2012, 20:27:26

A gdzie ból i cierpienie matki tego dziecka co tu pisała........ona sie nie liczy.......bo gościem jest........a ja jestem złośliwa bo w obronie potrzebujących tu staje......
Doświadczenie jakie ......?
gość
13-09-2012, 20:33:51

mare 2012-09-13 22:27:26 A gdzie ból i cierpienie matki tego dziecka co tu pisała........ona sie nie liczy.......bo gościem jest........a ja jestem złośliwa bo w obronie potrzebujących tu staje......
Doświadczenie jakie ......?
15l at choroby, 10 lat żyjąc w niewiedzy co mi dolega , omdlenia w szkole, raz na uczelni. Gdybyś wiedziała jak ja [przeżywam w środku to wszystko , a potem mam napad, ale nie skarżę się. Mam bóle migrenowe , aż płaczę w nocy.
gość
13-09-2012, 20:38:08

Do nie28!
Aniu, ja nie napisałam nic co by mogło Cię ranić, to, że jesteś bez pracy to nie moja wina.
Ja też jestem bez pracy, a chciała bym jeszcze pracować, chociaż ja mam przepracowane łącznie z zaliczoną średnią szkołą (Technikum Mechaniczne) 37 lat i dwa miesiące.
Jest to kawał mojego życia.
Jak Ty wyobrażasz sobie w życiu pracę jak Ty nie potrafisz przyjąć krytyki.
Jako wykształcony pedagog kiedyś będziesz pracować w zespole i co jeżeli ktoś nie zgodzi się z Twoją opinią zawsze będziesz mówić, że Cię rani?
Ja przypadkiem weszłam na wątek "padaczka u dzieci" i rady które Ty udzieliłaś roztrzęsionej matce, są dla mnie śmieszne, powiem Ci jeszcze więcej, w głos się roześmiałam
Aniu, jeżeli piszesz na jakiś temat miej na ten temat wiedzę, ja bardzo rzadko kogo kolwiek krytykuję, chyba sama to zauważyłaś, ale tę rady jakie udzieliłaś matce to czysta kpina z tak poważnego tematu.
Pozdrawiam Cię Alicja
VIP
13-09-2012, 20:46:51

A inni chorzy na tym forum , moga znosić Twoje niestosowne wpisy , czy liczysz sie z kimkolwiek oprócz samej siebie ........chyba z kazdym już miałaś jakieś zatargi na tym forum.......a co oni zdrowi są .......
Omdlenia to ja miałam 24 lata temu i wcale nie była to padaczka........i jak cos źle zrobie to nie nadstawiam sie swoja chorobą.......a jak mam migrene to ide się położyc.....
I nie pisz że nie skarżysz sie , bo robisz to na każdym kroku......i jeszcze czasem winnych szukasz.....
gość
13-09-2012, 20:51:50

Do nie28!
Aniu, zdążyłam jeszcze przeczytać Twoją wypowiedz udzieloną mare.
Ja na padaczkę choruję już 23 rok. Leczona od samego początku, przez 10 lat brak prawidłowej diagnozy, też
się bałam, nadal się boję, ale nie można dać się zwariować.
Ty jesteś młoda osobą, poczekaj jak osiągniesz mój wiek, wtedy będziesz mogła mówić o problemach ze zdrowiem.
Ja pomimo moich problemów, zawsze jestem pozytywnie nastawiona do życia, z poczuciem humoru.
Proponuję Ci założyć sobie małą pasiekę, jak pójdziesz do pszczółek tam musisz być wyluzowana, bez nerwów, bo te małe stworzonka wszystko wyczują.
Dobrej nocki. Alicja
gość
13-09-2012, 20:55:31

Matka dziecka zachowała się w stosunku do mnie nieładnie.Mam prawo pisać jak każdy inny, nikt mi nie zabroni pisać.
Alicjo każde zdanie analizuje i nie jest takie proste momentami ułożyć.
Chcę normalności jako moderator i jako użytkownik , ale nie zawsze się mi udaje - przyznaje to:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: