Reklama:

padaczka u małych dzieci (133)

Forum: Padaczka

gość
27-08-2012, 20:46:59

moja córka dostała napadów padaczkowych jak miała 1,5 miesiąca cały czas szukamy leku ale już jest poprawa bo ma 1 dziennie a było ich aż 15 na dobę, teraz ma 5 miesięcy i dopiero zaczyna trzymać sztywno główkę ale martwi mnie jej rozwój bo jeszcze nie zaczęła się bawić zabawkami a lekarze mi mówią ze to jest spowodowane napadami, dajcie znać jak wasze dzieci się rozwijały .
a badania scan i rezonans magnetyczny jest w normie.
proszę o informację
gość
29-08-2012, 19:10:14

Witaj.Troszkę dla mnie dziwne aby tak male dziecko miało ataki padaczkowe. Po części lekarze mają rację.Rozwój dziecka z epilepsją będzie wolniejszy niż dziecka nie chorującego na epilepsję.
gość
29-08-2012, 19:13:36

Moim zdaniem obserwuj ją podczas wszystkich czynności, których wykonuje. Nie pozwól aby uderzyła się w główkę.
gość
29-08-2012, 19:16:44

Mam pytanie: Czy przebieg ciąży był prawidłowy bez żadnych powikłań?
Bywa ,że lekarz nie ujawnia wszystkiego od razu. Przypomnij sobie każdy moment z życia porodowego, przebieg ciąży , poród.
gość
01-09-2012, 11:47:04

hej
u mnie ciąża przebiegała bez zarzutów tylko podczas porodu dostałam małej infekcji ale z pierwszym dzieckiem też ją miałam a jest zdrowa.
strasznie sie martwię co to będzie w przyszłości chociaż już widzę troszkę postępy co mi daje nadzieję że będzie ok
gość
10-09-2012, 11:25:31

Witam u mojego synka padaczka zostala stwierdzona od urodzenia wczesniak 34 tydz,chociaz troche trwalo rozpoznanie. mimo podawanych lekow napady powtarzaja sie 2 razy w miesiacu. od samego poczatku lekarze twierdzili ze to bedzie dziecko "rslina" Mial krwawienie do mózgu, operacje na jelitka, przeszedl sepse i zapalenie opon mozgowo-rdzeniowych. I to dziecko niby "roslina" rozwija sie super ma teraz 4 lata,delikatne problemy z mowa. Moze byc tak ze twoja corcia zacznie rozwijac sie pozniej ale nadrobi np w wieku 2 latek. Kazdy napad to niedotlenienie mozgu a co z tym idzie pewne zmiany nieodwracalne. musisz byc dobrej mysli,kontaktowac sie z lekarzami. to moj nr gg w razie dodatkowych pytan chetnie porozmawiam. 43664204, agis88@onet.pl
gość
10-09-2012, 22:22:35

Dobrze ,że została w Twoim przypadku u Twojego synka stwierdzona wcześniej padaczka. Napady powinny zniknąć do 2- 3 lat.
gość
11-09-2012, 18:59:48

dziękuję za odpowiedzi i napewno się odezwę na gg
gość
11-09-2012, 23:52:02

Pamiętaj pytaj o wszystko. Jesteśmy tu po to aby na wzajem, sobie pomagać:)
gość
12-09-2012, 06:08:36

eh stwierdzone ze od urodzenia ale dopiero po roku zmagan z padaczka i po wielu badaniach. Dopiero wtedy potwierdzili ze to co sie dzieje to padaczka na poczatku byly podejrzenia...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: