Reklama:

Padaczka a prawo jazdy (694)

Forum: Padaczka

gość
15-01-2015, 07:08:16

Starostwo wszczyna postępowanie i kieruje ciebie na badania do WOMP. Jest w tym skierowaniu termin na przeprowadzenie badania ( u mnie był miesięczny od daty doręczenia skierowania).
gość
15-01-2015, 16:37:21

Dziwne bo u mnie tyko informacja że starostwo wszczyna postępowanie w trybie administracyjnym i kiwruje do Womp,ale nie ma nic o terminie.Jak sie dalej ci potoczyla sprawa?
gość
20-01-2015, 07:53:04

Treść zablokowana przez moderatora

gość
20-01-2015, 15:40:27

ić stond ankieto jedna
gość
30-01-2015, 21:14:34

Hej, jak ktos nigdy nie chorował i miał pierwszy atak z wyladowaniwm w szpitalu to na ile zabieraja prawko kierując do Womp,6 miesięcy,12 czy 24 miesiące?
gość
30-01-2015, 22:14:04

A i jeszcze jedno jak przyszla informacja ze starostwa że wszczęto postępowanie administracyjne i skierowano do Womp i od tego sie nie odwolalem to znaczy ze teraz przyjdzie mi informacja ze zabieraja prawko czy skieruja na badania do Womp i dopiero od decyzji Wom sie odwoluje?
gość
31-01-2015, 11:16:56

Tam ciebie przebadają, pewnie ich wynik będzie taki by odebrać prawo jazdy. Przesyłają to do Starostwa a ono już robi swoje.
Jak się nie zgadzasz z wynikami badań WOMP to możesz się odwołać jeszcze przed wysłaniem do starostwa ( w rozporządzeniu są wymienione jednostki lecznicze do jakich można - chyba 4 w PL, nie pamiętam ). Decyzja tej jednostki jest ostateczna. Przesyłają swoją opinię do Starostwa a ci zabierają uprawnienia. Zyskujesz trochę czasu.
gość
31-01-2015, 14:21:19

Czyli na 100% muszę mieć wezwanie do Womp? Lekarz w szpitalu wpisal mi padaczka a z tego co wyczytalem i dowiedziałem się od profesora kliniki zeby stwierdzić padaczke to musza być 2 ataki.
gość
15-03-2015, 10:57:04

Trochę aktualnych informacji dla wszystkich zainteresowanych tematem padaczki i prawa jazdy: http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/3785001,prawo-jazdy-kierowca-moze-byc-jednooki-99latek-z-padaczka,2,id,t,sa.html
czytać końcówkę artykułu, czyżby łapiduchy znów miały związane ręce????
gość
15-03-2015, 22:24:33

Przepis który nakazywał lekarzowi powiadamiać starostwo o przypadku padaczki wszedł w rozporządzeniu 2011 a zniesiono go w 2014 co nie zmienia faktu ze wcześniej szpitale powiadamiały o takich zdarzeniach bez obowiązku. Nie trzeba być lekarzem żeby kogoś chorego zgłosić starostwo ma obowiązek sprawdzić takie informacje i ewentualnie wysłać wskazanego na badania.
Jak obecnie realnie wygląda kwestia pozwolenia w WOMP na kierowanie po ataku padaczki ma ktoś świeże doświadczenia z przebytych badań ? odczekane dwa lata bez ataku przy stwierdzonej padaczce czy pół roku po pierwszym ataku zapisane w rozporządzeniu znajduje odzwierciedlenie w wydanych przez WOMP pozwoleniach ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: