Reklama:

operacja kręgosłupa szyjnego (125)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
25-11-2013, 14:29:02

Witam , jestem 3 miesiące po operacji , wymiana dysku na poziomie c6c7 , wstawiono implant nowej generacji UFO , po operacji czułam się dobrze dopóki nie wypuścili mnie do domu , srodki przeciwbólowe przyjmowałam przez miesiąc , póżniej byl taki okres ,że nie czułam ręki wogóle aż któregoś dnia puściło ale poczułam w miejscu wymiany jakieś przesunięcie ,jednak po tym poczułam się lepiej , 1,5miesiąca po pojechałam na rutynową kontrolę jak mi się wydawało , okazało się po zrobieniu zdjęcia rtg ,że imlant się minimalnie przesunął co spowodowało jego uszkodzenie ,na zdjęciu wyrażnie widać też odłamek kości , lekarz stwierdził ,że rehabilitację odłożymy może dopiero za pół roku jak się wszystko ukostni i wtedy będzie bezpiecznie się rehabilitować ,bardzo się zdenerwowałam tą wiadomością jednak profesor z którym jeszcze rozmawiałam telefonicznie mnie uspokoił ,operację miałam przeprowadzoną w Bydgoszczy i po wielu konsultacjach wybrałam szpital , który ma najlepszą opinię , więc myślałam ,że jestem bezpieczna i pewnie byłam ale wszystko się może wydarzyć , lekarze twierdzą , że nawet mikrowstrząs mógł spowodować uszkodzenie implantu ,chociaż ja sobie takiego nie przypominam leżałam przez pierwszy miesiąc większość w łóżku , nie wychodziłam z domu aby się nie narażać .Od kilku nocy budzi mnie jakieś dziwne pulsowanie w karku i palce u ręki mi strasznie drętwieją / przed iperacją miałam dość spory niedowład /
bardzo się wtedy denerwuję nie mam pojęcia z jakiego to powodu ,może ktoś miał podobny objaw ? czy powinnam udać się na wizytę do lekarza?
Dodam ,że bóle ,które nie dawały mi żyć przed operacją ustąpiły .
Początkująca
05-01-2014, 16:43:28

W jakim szpitalu byłaś operowana i kto Cię operował? Jak się dzisiaj czujesz. Mnie wkrótce też czeka podobna "przyjemność", stąd te pytania.
Początkująca
06-01-2014, 19:24:01

Do tekla50. byłam operowana w Mielcu przez samego ordynatora szpital nawet ok.ale tego lekarza nie polecam są tam naprawdę bardzo dobrzy inni lekarze godni polecenia,mój się nawet mną po operacji nie zainteresował na dodatek po 5 dniu miałam następny zabieg bo mi drena przyszył i trzeba go było operacyjnie usuwać,do trzech miesięcy po operacji czułam się nawet w miarę niestety dziś po roku bóle powróciły są większe jak przed zabiegiem,mój lekarz 5 miesięcy po operacji stwierdził że on zrobił co miał zrobić i jednym słowem jego rola się zakończyła,jak na razie jestem pod kontrolą neurologa i dok.rehabilitanta którzy starają mi się w jakiś sposób ulżyć w bólu.jak byś chciała nazwiska lekarzy to napisz.pozdrawiam
Początkująca
07-01-2014, 09:34:45

Do Tekla 50,nie martw się wszystko będzie dobrze ,widocznie ja jestem tym jednym przypadkiem na milion więc Tobie nic nie grozi ,a tak na serio to też nie mogę narzekać ponieważ bóle ustąpiły przed miałam takie ,że co drugi i dzień na końcówce lądowałam na pogotowiu ,tylko zastrzyki pomagały .Niedowład jest ale myslę ,że po rehabilitacji będzie lepiej ,w nocy różnie czasem budzi mnie to dziwne uczucie pulsowania i czuję dyskomfort ale mój kark jest taki sztywny z powodu tego nieruszania i ostrożności ,którą lekarz kazał mi zachować żeby się ten przesunięty implant dobraze okostnił i odłam kości również .Przez ten cały czas żyję w strachu ,jadę w tym miesiącu na wizytę kontrolną do Bydgoszczy mam nadzieję, że pozwolą mi na rehabilitację , to nic nie robienie mnie dobija ale jeszcze trochę,kiedy masz operację i gdzie się odbędzie ,daj znać,pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego ,głowa do góry będzie dobrze a już napewno lepiej
Początkująca
07-01-2014, 09:38:06

do tekla 50, a zapomniałam Odpowiedzić ,operację miałam w Bydgoszczy w szpitalu wojskowym ,operował prf.Harat i dr.Paczkowski ,pozdrawiam
Początkująca
08-01-2014, 04:48:57

W przyszłym tygodniu mają mi podciąć gardełko w Szpitalu Wojskowym, bardzo się boję ale to chyba normalne ??Ile dni byłaś w szpitalu po operacji??
Początkująca
09-01-2014, 16:33:58

W Bydgoszczy ? Kto będzie operował ? W szpitalu byłam 4 dni , tez sie strasznie bałam , w drugiej dobie miałam kryzys , ale wszystko jest do przeżycia , dasz radę , wszystko będzie dobrze zobaczysz , ten stres przed jest bardzo duży , myśl pozytywnie a wszystko będzie ok
Początkująca
17-02-2014, 23:12:36

Witam! Jestem 9 miesiecy po operacji c5-c6. Wstawiono mi rowniez implant ruchomy typu UFO! Bardzo sie ciesze ,ze trafilam w koncu na Osobe ,ktora posiada to ustrojstwo mnie operowano w Warszawie do dzisiaj mam problemy ze stabilnoscia kregoslupa ,mam takie dziwne uczucie jakby szyja podskakiwala mi jak na sprezynce! zawroty glowy i niestabilne nogi ,normalnie koszmar . Dretwienie rak juz mi przeszlo i bol szyi. Przez ponad pol roku mialam uczucie odplywania np krzesla ,uczucie falowania i duzo innych malo przyjemnych objawow. Lekarz ,ktory mnie operowal twierdzi,ze wszystko jest ok -rechabilitanci twierdza zupelnie co innego ! Pare dni po operacji mialam tak potworne bole calego kregoslupa ,ze myslalam juz o najgorszym.Niestety moj kregoslup jestmocno uszkodzony (ciezki wypadek komunikacyjny) niestety Pan Doktor nie wziol pod uwage calosci ,no bo niby po co ?! Napisalam to tak wszystko troche lakonicznie ale nigdy jeszcze nie bylam na forum i to taki moj pierwszy raz
Wtajemniczona
17-02-2014, 23:48:25

Kózko Twoje spostrzeżenia po operacji opisuj w poście DYSKOPATIA SZYJNA A OPERACJA, jest tam sporo ludzi którzy opisują swoje przygody z szyjką, może Tobie pomogą zawarte tam informacje. Pzdrawiam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
18-02-2014, 09:25:23

Dzieki za podpowiedz Poruszam sie jak dziecko we mgle po forum ,no ale kwestia wprawy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: