Reklama:

Obrzęk mózgu śpiączka (43)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-10-2023, 11:10:55

sew999 19-07-2023, 16:31:35

Witam. Moja mama miała operowanego gruczolaka przysadki mózgowej. Podczas operacji wystąpił i się zrobił duży krwiak. Była 3 dni w spiączce farmakologicznej. Po próbie wybudzenia wpadła w swoją spiączke i tak leży. Lekarze mówią albo nie przeżyje albo jak się wybudzi będzie roślinką. Czy faktycznie stracić już nadzieje? Jestem z Wrocławia.

Wszystkie informacje mam od brata który rozmawiał z tym lekarzem

Jest mi bardzo ciężko mieszkałem z mamą całe życie bardzo się związałem i ją kochałem.Nic bez niej nie potrafie.......

Co z nią?
gość
27-01-2024, 21:12:00

Mój chłopak w piątek poszedł do pracy jak zawsze. Zrowy chłop 26 lat, nigdy na nic nie chorował. Przechodził przez ulicę i nagle nie wiadomo czemu dostał ataku padaczki. Uderzył głową o asfalt. Zapadł w śpiączkę.W mózgu wytworzyły się krwiaki, które usunęli jak i tylną część czaszki. Stan oceniali na krytyczny i kazali się przygotować na najgorsze. Dziś dostał obrzęku mózgu. Lekarze mówili też, że krwiaki uszkodziły jakieś części mózgu odpowiadające za oddychanie, przyjmowanie pokarmu i coś jeszcze. Jednym słowem twierdzą, że może zostać roślinką ale w jak dużym stopniu mózg jest uszkodzony to nie wiemy, w sumie to bardzo zdawkowo przekazują nam informacje. Myślałam że po oparacji pokażą wszystkie tomografy itp a tu nic, trzeba się ich dopytywać, a człowiek nawet nie wie o co, przecież się na tym nie znam. Tylko straszą że jest bardzo źle, wręcz tragicznie.
Jak myślicie, wyjdzie z tego? Wiadomo, że może nie być do końca sprawny ale czy serio będzie jak roślinka czy jest jakaś nadzieja? 😢
gość
21-03-2024, 13:35:28

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: