Reklama:

Obrzęk mózgu śpiączka (43)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
28-07-2014, 12:54:48

Mój brat ma obrzęk mózgu i krwiaki,rokowania są bardzo złe.Modlimy się bo tylko to w tej chwili nam zostało.całyczas mamy nadzieję i wiarę ,że wróci do nas
gość
29-07-2014, 15:38:56

Proszę nie tracić nadzieji. Chętnie podzielę się z panią swoja wiedzą, mam męża w takim stanie. Przez te 10 miesięcy wiele się nauczyłam. Jeśli ma pani ochotę to proszę napisać mi na meila . Chętnie podzielę się swoją wiedzą. Pozdrawiam. Basia......hajduczek44@op.pl
gość
26-11-2014, 21:27:16

Moj wnuk mial wypadek w niemczech, spadl z balkonu na wysokosci ok 4.5m poprzez stara drewniana balustrade, uderzyl glowa o chodnik, nie stracil przytomnosci jednak zostal przewieziony predko karetka do szpitala gdzie zostal wprowadzony w spiaczke ktora trwa juz 2 tygodnie. Lekarze zoperowali krwiaka mozgu w prawej polkuli, cisnienie w czaszce jest dobre (zostal wyciety kawalek czasKi aby mozg mial gdzie pulchnac), teraz powoli przymierzaja sie lekarze do wybudzenia. Jest w dobrej niemieckiej klinice. Jaki bedzie jego stan - okaze sie po przebudzeniu. Czy ktos ma podobne doswiadczenie? Jakie moga byc potencjalne zmiany? Czy wnuczek bedzie taki sam jak przed wypadkiem? Czy jest spore prawdopodobienstwo ze wypadek nie odbije sie na jego osobie?
gość
28-11-2014, 20:35:37

Mój syn ma 23 lata. Miał wypadek, którego skutkiem jest bardzo duży obrzęk mózgu, złamanie podstawy czaszki, zmiażdżony pień mózgu.Po przewiezieniu do szpitala operowano mu wielkiego krwiaka. Od wypadku minęło dzisiaj 19 dni. Syn przeżył wypadek i operację usunięcia krwiaka. Lekarze powiedzieli nam, na podstawie tomografii, że on w chwili wypadku nie powinien żyć.
Obecnie znajduje się w śpiączce farmakologicznej, ma otwartą czaszkę ze względu na obrzęk, ma również prężenia związane z uszkodzeniem pnia. Reaguje na dotyk, na ból, a co najciekawsze na mój głos - porusza ustami ale ich nie otwiera, widać jak rusza gałkami ocznymi pod powiekami a dzisiaj najnormalniej w świecie ziewał otwierając szeroko usta.
Nie wiem jak będzie dalej, lekarze też nie są w stanie nic powiedzieć.
Wszyscy modlimy się za niego, bo tylko to nam pozostało. Modlitwa i głęboka wiara pomagają więc wierzymy, że nasz syn przeżyje i wróci do nas.
gość
01-12-2014, 18:51:08

Modlcie sie i nie ustawajcie w modlitwach ! Moj maz tez mial wypadek z krwiakami i obrzekiem mozgu. Lekarze powidzieli, ze jak przezyje bedzie roslinka. Minelo 2 lata i jedyne co to musi uczyc sie mowic i idzie mu to coraz lepiej. MARYJA I NASZ PAPIEZ GO URATOWALI. Takze modlcie sie duzo i miejcie wiare nawet jesli lekarze mowia cos innego.
gość
16-01-2016, 08:17:33

Mój tata jest po udarze, stwierdzono obrzęk mózgu. Teraz jest na oiom-mie w stanie śpiączki farmakologicznej. Ze względu na wielkość udaru żaden szpital nie podjął się operacji. Nie wiem czego mam się spodziewać, zawsze jest jakaś szansa.
gość
09-04-2016, 08:50:54

Mój brat miał poważny wypadek samochodowy. Kiedy trafił do szpitala lekarze powiedzieli że ma stłuczone płuco i krwiaka na mózgu. Wykonali mu operacje na tego krwiaka i się udało, lecz kiedy rano przyjechaliśmy do szpitala lekarz prowadzący powiedział nam że ma on pęknięcie czaszki i obrzęk mózgu i leży w śpiączce farmakologicznej.. Czy ktoś był w podobnej sytuacji i może mi odpowiedzieć na pytanie czy on z tego wyjdzie? :((
gość
25-08-2016, 18:52:38

Ja na lepsze zapamiętywanie stosowałam kwasy EPA i DHA, więcej o tym poczytacie pod tym adresem: http://arturtopolski.pl/zapamietywanie-mozg-domowe-metody/
gość
14-10-2016, 05:37:17

mój siostrzeniec 2latka miał wypadek-złamanie podstawy czaszki,potem operacja-przetaczanie całej krwi potem obrzek spiączka farmakologiczna. obecnie minął 1,5 miesiąca ma odstawione leki ale się nie wybudza, podobno nadal ma obrzęk. Czy ktoś wie ile może trwać takie wybudzanie?
gość
14-10-2016, 20:26:09

Witam , mój tata jakoś po około 1,5miesiąca wyłudził się ze śpiączki . Do tego czasu próbowali go wybudzac Ale bez skutku , w połowie był w śpiączce kontrolowanej A w drugiej połowie zapadł już w swoją . Lekarz mówił że inni potrzebują więcej czasu inni mniej , mówili że tata będzie bardzo długo spał nawet do kilku miesięcy A po kilku dniach okazało się że się wybudzil. Twój siostrzeniec ma silny młody organizm na pewno da sobie radę , musicie wierzyć od początku ze się uda i będzie dobrze tego wam życzę . Mówcie dużo do maluszka , glaskajcie po raczce , bajki czytajcie ja wierzę że to wszystko ma wpływ na to . Magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: