Reklama:

O epilepsi i o naszym życiu ;) (5652)

Forum: Padaczka

gość
19-09-2015, 20:17:58

Maju, ja już jestem po artroskopii prawego kolana, to w trakcie czyszczenia stawu okazało się, że moja chrząstka wygląda jak zamsz. W czterostopniowej skali chrząstki, u mnie wtedy stopień zniszczenia chrząstki był drugi.
Nic na temat ziół nie czytałam, ja z tą padaczką boję się coś sama kombinować, natomiast często piję galaretki owocowe, rzadziej robię galaretki z nóżek, ale od czasu do czasu zdarzy mi się, jednak to wszystko mało. Należałoby się troch gimnastykować, aleeeee, lenistwo, zawsze tłumaczę brakiem czasu.
A co do naszego wątku, też bym chciała aby nie zaginął, może powoli ktoś ze znajomych nam osób zacznie zaglądać.
Ola jak na razie przerażona chorobą męża, ale tak samo byłam i ja i każda z nas przerażona diagnozą.
W tej chwili o tyle jest lepiej, że na temat choroby możesz poczytać w internecie, wejść na forum, zapytać osób które borykają się z tym problemem.
Kiedy ja zachorowałam, nie było dostępu do internetu, a i lekarzy leczących padaczkę było jak na lekarstwo, być może dlatego przez 10 lat nikt nie potrafił rozpoznać u mnie choroby.
Pozdrawiam Alutka
Wtajemniczona
25-09-2015, 19:00:17

cześć! piszę tutaj pierwszy raz, i chciałabym się poradzić -poszukuję dobrego lekarza w Poznaniu, może ktos z was mnie wspomoże. Mój narzeczony od 5 lat przyjmuje leki przeciwpadaczkowe (depakine), ktore zostały włączone tuż po operacji mózgu (udar). Teraz, wyjatkowo w związku z innymi podejrzeniami, bylam u lekarza w szczecinie,i zwyczajnie sie zdziwil, że nadal mamy te leki. Szukam zatem lekarza, który specjalizuje się w padaczce i ktory ocei i wspomoze nas w wyjsciu z tego leku. Poradzicie cos? Dzięki!
gość
28-09-2015, 21:25:24

Witaj, z tego co kojarzę miejscowości forumowiczek to bardziej Kraków, Warszawa czy jak ja w okolicach Legnicy możemy zasugerować. Także niestety ale nie pomogę. Przykro mi.
Pozdrawiam
maja258258
Liderka opinii
01-10-2015, 18:44:01

Kraków, okolice Brzeska spróbuj. Uda się. Może spróbuj znaleźć forum z lekarzami. Nie jestem pewna np. dobry lekarz.
gość
05-10-2015, 14:52:25

gość
05-10-2015, 14:57:27

Gość 2015-10-05 16:52:25
gość
05-10-2015, 18:18:16

Anna, czytaj ze zrozumieniem. Jasminowe, poszukuje lekarza w Poznaniu.
Alicja
Początkujący
17-10-2015, 00:41:21

pam pam rampampam.
Może trochę śmiechem, trochę żartem, ale czy ktoś z Was moi drodzy, cierpiących na naszą kochaną przypadłość, ma problemy ze snem, z zasypianiem podczas takich sytuacji http://zmianysolarne.pl/wiadomosc/dwa-rozblyski-klasy-m-powrot-regionu-2422 ? Możliwe, że zostanę spalony na stosie za insynuowanie takich ***, że aktywność słońca ma wpływ na mój chory mózg, ale przeważnie gdy nie mogę spać miejsce mają właśnie takie rzeczy. A ile człowiek ma łykać ten Atarax na spanie? nie chcę się uzależnić, spokojnej nocy wszystkim ;)
gość
17-10-2015, 07:38:59

ekwi, mam niekiedy problemy z zasypianiem, ale nie wiąże tego z epilepsja. Stres jest sprzymierzeniec bezsennych nocy, także pełnia księżyca. Natomiast nigdy nie zażywam leków, które pomogą mi zasnąć.
Dobrym rozwiązaniem, które ja niekiedy stosuję jest mała kromeczka chleba posmarowana margaryną i zjedzona na łóżku (nie próbowałam suchej), taką metodę gdzieś kiedyś wyczytałam w gazecie, u mnie się sprawdza.
Alicja
Początkujący
19-10-2015, 00:41:36

Hm. Ja czesto po napadach mam tez klopoty z zasnieciem, wiec w koncu lekarz przepisal mi lek, ktory w tym pomaga. O pelni ksiezyca tez slyszalem, ze tak dziala. Hm, no nic;) stres, stres wydaje mi sie nieodlaczonym naszym towarzyszem, dodatkiem do naszej kochanej choroby;) przynajmniej ja czesto, gesto chodze poddenerwowany, zestresowany na wszystko i wszystkich. Dobrej nocy;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: