Reklama:

neuropatia ruchowo czuciowa - leki. (53)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-04-2017, 14:36:41

Witam tez choruje na neuropatie lekarz mi zapisal tegretol i dziala chodze jeszcze jak nie bralam lekow to bardzo dretwialy mi nogi w zgieciach i nie moglam podejsc pod schody musialam chwile od czekac
gość
18-06-2017, 21:15:04

Gość 2017-02-01 19:47:02
Witam mam 17 lat i podejrzewają u mnie neuropatie ruchową objawia się to u mnie opadajacymi i znieksztalconymi stopami utrudnia mi to życie od około 2 lat . Każą mi jechać do Warszawy jednak czytam tutaj wypowiedzi i powiedzą mi tam to samo co w Opolu . Nie wiem co mam robić :( Drżenie rąk, coraz gorzej się chodzi , częste skurcze , ciekawi mnie czy ludzie z tą chorobą mogą jeździć samochodem :/ I jak tu normalnie funkcjonować jak się czasami o własne nogi potykam :/ najbardziej ta choroba uderza w psychikę człowieka ... Tylko można zadawać sobie pytania ... czy będzie kiedyś ddobrze ? Czy da się to wyleczyć ? Mój neurolog rozkłada ręce i mówi ze mam dużo na rowerze jeździć i pływać , ale nie jestem przyzwyczajony do takiego trybu życia ... Ciekawi mnie czy można chodzić na siłownię z tą chorobą.
Można robic wszystko tylko trzeba chcieć. Mam 20 lat. Jestem dziewczyną która realizuje cele w życiu. Zdałam prawko, niedługo idę na studia oddalone o 100km od mojego domu, muszę sobie poradzić. Wszystko się da z tą chorobą. Ćwiczenia pewnie pomagają ale ja jestem lekiem. Za to dużo chodzę. Może niezgrabnie ale chodzę haha. Czy tylko mi się wydaje że życie z tą chorobą to nieustanna sztuka udawania? Ja to wypracowalam do perfekcji gdyż 90% osób które nowo poznaje nic się nie orientują dopóki im sama nie powiem życie jest piękne!
gość
02-07-2017, 07:04:43

Gratuluję pogody ducha. Ja mam potwierdzone CMT masakra. Dwie operacje kręgosłupa chodzę o kulach. Bóle neuropatyczne tragedia, biorę leki, codziennie rehabilitacja. Przeciwbólowe plastry, bo nic innego nie działa przy ataku bólu. Nie poddaję się trzeba walczyć choć jest ciężko.
gość
02-07-2017, 07:25:00

a może po prostu leczenie jest złe?
gość
28-11-2017, 12:28:15

Ja też mam polineuropatię, to jest jakiś koszmar, żaden lekarz już nie bierze mnie poważnie jak mówię o potwornym bólu. Nie daje on spać nawet w nocy. Koszmar to jakiś jest, ja już nie mogę. Nie chce mi się już żyć.
gość
30-12-2017, 08:44:02

Ja miałam po pobiciu straszne bóle głowy, kręgosłupa. Przetestowałam wszystko od ketrelu po dexak, antidol i inne, których już nie będę wymieniać. Bóle utrzymywały się przez 4 miesiące, były nie do wytrzymania, tragedia, chodziłam po ścianach. Kolejny 5 wyjazd na ostry dyżur, gdy już myślałam, że z tego bólu umrę. Lekarka przepisała mi Gabapentin Teva. Nie wierzyłam, że pomoże, bo już straciłam wiarę we wszystkie leki przeciwbólowe. I stał się cód. Już po pierwszych dniach brania ból odszedł jak ręką odjął. Nowe życie, nowa ja nareszcie bez bólu Wszystkim cierpiącym na bóle głowy i kręgosłupa polecam ten lek.
gość
28-05-2018, 23:31:59

Moja lekarz domowa uratowala mi zycie.Mialem silna depresje od ciaglego bolu stop i rak.Na moja polineuropatie pani doktor przepisala mi liryca 300 plus tramadol 100 i co ? Przestalo bolec.Choc jestem 15 lat na rencie - moge egzystowac Sprobujcie, pomoze.
gość
15-06-2018, 15:58:11

Przestalo bolec ale jak te leki maja sie do zoladka? Mozna je brac dlugofalowo? Czy ten bol ustapi?
gość
16-06-2018, 17:19:28

Od 12 - tu lat zazywam Pregabalin 300 mg x 1, Tramadol 100 x 1 dwa do trzech razy dziennie i nie ma bolu i moge normalnie egzystowac , tylko nie moge prowadzic maszyn. Czasami biore tez krople tramadol. Czuje sie na razie dobrze ... . Dziekuje i zycze zdrowia.
gość
24-06-2018, 15:11:30

Jak te leki się mają do wątroby, żołądka? można je przyjmować bez skutków ubocznych?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: