Reklama:

neuropatia ruchowo czuciowa - leki. (53)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-08-2012, 21:58:25

Treść zablokowana przez moderatora

gość
31-08-2012, 20:53:58

Od 4 lat choruję na polineuropatię, choroba postępuje, chodzę o kulach, w tej chwili pogorszyło mi się czucie w dłoniach, oprócz głowy boli mnie wszystko. Od początku choroby brałam różne leki, żaden na mnie nie działa. Na parestezje bardzo dobry jest sirdalud, skurcze ustępują niemal natychmiast, ale ma i złe działanie, tak rozluźnia mięśnie, że nie mam siły w nogach aby wstać więc biorę ten lek okazjonalnie, jak już nie mogę wytrzymać z bólu, gdy mnie złapie skurcz.
Teraz dostałam Gabapentin. Ulotka jest przerażająca. Zaczynam od 3x100 mg a mam docelowo dojść do 3600 mg na dobę, czy ktoś stosował ten lek i może napisać jak on działa na naszą chorobę, bo padaczki to ja jeszcze nie mam.
gość
18-11-2012, 08:45:38

Przypadkiem trafilam na twoj post i bardzo mnie to zasmucilo, ja rowniez choruje na neuropatie ,rok temu przestalam chodzic przepisano mi leki z usa - LYRICA ,jezeli kogokolwiek stac na to bo niestety nfz ne chce wspierac niech kupi i sprobuje u mnie zdzialala cuda ,dzisiaj chodze rzadko kiedy mam skurcze i jakiekolwiek bole :)
Pozdrawiam
gość
20-11-2012, 18:51:05

Witam,robiłaś może badania w kierunku boreliozy ?
Podaje e-maila ,objawy miałam podobne łącznie z neuropatią ....napisz
turkusoweciasteczko@wp.pl
pozdrawiam
Początkująca
04-12-2012, 18:33:15

Mandaryn 2009-06-01 11:21:00 Witam serdecznie,
Jakiś czas temu przeglądałem to forum i trafiłem między innymi na nazwę jakiegoś leku, który zdaje się poprawia przewodnictwo nerwowe. Ktoś tam pisał, że nie nie marzną mu tak dłonie i ogólnie czuje się lepiej po tym leku. Niestety zapomniałem nazwy leku i nie mogę również odszukać wątku z tą informacją. Będę wdzięczny za pomoc.
Swoją drogą, chory na neuropatię, jakie leki bierzecie? Co Wam pomaga, co nie? Ja nie biorę od jakiegoś czasu dosłownie nic. Może czymś mogę sobie jakoś pomóc?
Dzięki
Witam,
Poszukuję osób, które cierpiały lub cierpią na ból neuropatyczny (neuropatia).
W zamian za zgodę na przeprowadzenie ankiety wynagrodzenie pieniężne.
Pozdrawiam.
Początkująca
04-12-2012, 18:35:30

Gość 2011-12-31 21:42:33 mam 50 lat i wrodzoną polineuropatię (czuciowo- ruchową). Mrowienie nóg, kurcze mięśni, opadanie stóp, astma. lekarz przepisał mi neurovit i nurolipon. leki te u mnie znoszą problemy z perystatyką jelit, poprawiają krążenie w stopach. Ale myślę, że każdy przypadek jest inny. najlepszy lek to optymizm i cieszenie się dniem dzisiejszym, bo na to niestety nie ma lekarstwa.
pozdrawiam.
Witam,
Poszukuję osób, które cierpiały lub cierpią na ból neuropatyczny (neuropatia).
W zamian za zgodę na przeprowadzenie ankiety wynagrodzenie pieniężne.
Preferowane osoby z województwa śląskiego, małopolskiego, opolskiego, łódzkiego i świętokrzyskiego.
Pozdrawiam.
gość
09-07-2013, 18:15:18

Przecież LYRICA to jest lek psychotrop na padaczkę.
gość
26-01-2014, 21:25:27

Ja mam neuropatie po chemii
jedyne co mi daje nadzieje na ratunek to Pan Jezus Miłosierny i Matka Boża Różańcowa
gość
27-01-2014, 08:53:20

Chyba psychiatra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gość
30-01-2014, 10:18:34

Na neuropatię ruchowo-czuciowa zachorowałam po chemii. Do tej pory miałam tylko drętwienie stóp i dłoni, a od 2-ch dni bolą mnie duże palce u stóp i paznokcie na nich maja taka niebieska obwódkę. Od prawie czterech miesięcy zażywam Neurovit i Thiogamma 600. Zamiast poprawy czuje sie coraz gorzej i trudniej mi sie chodzi. Czasem pomaga na marznięcie stóp (bo odczuwam to teraz szczególnie) moczenie w dobrze ciepłej wodzie. To tyle, a może aż tyle. Nie mogę brać żadnych zabiegów powiązanych z prądem. I co robić!?
Modlitwa i wiara - owszem, ale to dla ducha, a dla poprawy kondycji?? Może ktoś cos próbował i pomogło?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: