Reklama:

neuropatia ruchowo czuciowa - leki. (53)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-01-2014, 10:20:13

Przepraszam, nie przedstawiłam sie: Zoifia Wymirska
gość
10-10-2014, 12:51:17

Witaj
Jestem po lekturze posów. Mam 47 l i od 7równia pochyła
Ja mam cukrzycę i choć cukier norma to reszta tragedia armagedon
Mnie od kilku dni coś w plecy +ręce w nocy wszystko się wali jest jakiś specjalista od tego w PL
Ja mam małe dzieciaki 2 chłopaki a od 3 lat spie 3 h na dobe nie chce bydzieci na to patrzyły
Ku..... lepiej zginąć na barykadach niź zamęczony Nfzem na łożu starości .
Tak tęsknie za życiem jakie miałem
Pomodle się w twej intencji
gość
15-07-2015, 23:00:02

ja wiem co to za ból bardzo pomaga mi liryca oraz doreta , lirykę mam zapisywaną na fundusz i płacę 8zł za całe opakowanie .
gość
15-07-2015, 23:04:09

podaję kontakt mirabella224@wp.pl chętnie porozmawiam na temat neuropati
gość
09-05-2016, 07:28:28

Każdy na leki, czy rehabilitację będzie reagował inaczej. U jednego będą trafione od razu, inny musi znaleźć coś lepszego. Mnie tez spasował Gabapentin.
Polecam z drugiej strony niezwykłych neurologów z tyskiej kliniki Dea Salus,a dodatkowo mającego tam gabinet rehabilitanta. Ich wspólna praca daje efekty, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam.
gość
28-05-2016, 01:24:34

Polecam na to diabelstwo ścisłą dietę (zero glutenu, mleka, alku, słodyczy), lekarstw na to nie ma.
Jedynie Tramal lub Pregabalina, doraźnie, ale tak żeby się nie uzależnić.
Marihuana też bardzo pomaga, na spanie, rozluźnienie i walniętą psychę.
Do tego unikać pracy która obciąża chore miejsca.
Muzykoterapia i inne tego typu formy rozluźnienia.
gość
23-06-2016, 17:37:08

Mam pytanie choruje od roku na padaczkę biorę tegretol ale od ląd jestem chora ciągle boli mnie glowa i jestem kompletnie bez siły załamuje mnie to czy ktoś może mi poradzić jak mam sobie poradzić lekarz na ten stan przepisał mi liryce niby ma mi pomóc
gość
19-01-2017, 16:06:53

Witam Mam 25 lat i od urodzenia choruje na Neuropatia ruchowo czuciowa i czy
Jest jakaś nadzieja na lek
gość
20-01-2017, 23:44:37

Ja biorę od pół roku pregabaline 2x150mg, moja neurolożka mi to przepisała. Wcześniej brałem gabapentyne 300mg x3 ale przestała działać, jadę tez na plastrach transtek 52,5 przeciwbólowe i tabl podjęzykowe bunondol. Napisze jeszcze ze choruje na polineuropatie od 2010r
gość
01-02-2017, 18:47:02

Witam mam 17 lat i podejrzewają u mnie neuropatie ruchową objawia się to u mnie opadajacymi i znieksztalconymi stopami utrudnia mi to życie od około 2 lat . Każą mi jechać do Warszawy jednak czytam tutaj wypowiedzi i powiedzą mi tam to samo co w Opolu . Nie wiem co mam robić :( Drżenie rąk, coraz gorzej się chodzi , częste skurcze , ciekawi mnie czy ludzie z tą chorobą mogą jeździć samochodem :/ I jak tu normalnie funkcjonować jak się czasami o własne nogi potykam :/ najbardziej ta choroba uderza w psychikę człowieka ... Tylko można zadawać sobie pytania ... czy będzie kiedyś ddobrze ? Czy da się to wyleczyć ? Mój neurolog rozkłada ręce i mówi ze mam dużo na rowerze jeździć i pływać , ale nie jestem przyzwyczajony do takiego trybu życia ... Ciekawi mnie czy można chodzić na siłownię z tą chorobą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: