Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
26-03-2014, 11:28:31

piotr19 2014-03-26 11:30:03 Dobry dzionek PERYSKOPKI.Słońce świeci jest swietnie.A
te kilometr to racja 800km to wariactwo szkoda nafty ,a 100-130km dacie rade to z autopsji wiem pozdrawiam...piotr....
Piotr ale za rok te 800 chyba dam radę co?
Ja do pracy mam ponad 40 w jedną stronę i to mnie bardziej martwi kiedy dam radę być pewna, że mogę sobie jeździć i pracować,
Początkująca
26-03-2014, 11:37:30

Witaj Dorotko.
I tak dołączyłaś do grona tych po... Teraz z każdym dniem musi być tylko lepiej!!!!!!
Ciszę się, że u Ciebie wszystko okey - wiedziałam, że tak będzie - ale zobaczyć cię na forum dzień po to dowód i powód do radości.
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Wtajemniczona
26-03-2014, 11:42:50

Dorotko,
Czekaliśmy na wieści i ogromnie się cieszę, że już po i że się udało dobrze. Teraz wypoczywaj i nabieraj sił.
Pozdrawiam i pisz jak tylko masz siły
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome.
Początkująca
26-03-2014, 11:48:10

Jeśli chodzi o kilometry - ja wracając do domu po operacji tj, dokładnie 40 godz. po - miałam do przejechania ponad 160 km - musiało i dało się przeżyć, więc teraz podróże samochodem już mnie nie przerażają (oczywiście za pasażera)- trzeba tylko znaleźć wygodną pozycję (wskazane wszelkie udogodnienia typu rogale, poduszki) i robić przerwy w odpowiednim momencie tj. zanim wszystkie mięśnie będą krzyczeć dość!!!!!!
Piotr - jak tam zdrówko zastrzyki pomagają???? i czy u żony w miarę okey?
Wtajemniczony
26-03-2014, 11:53:36

Tak patrze na wasze podpisy to prawie wszyscy mamy c5/c6 i c6/c7.naprawione lub do na prawy.
Wy się przejmujecie podróżą ileś tam kilometrów a ja chce wrócić za kółko do zawodu gdzie 500km to dziennie robiłem oj nie ciekawie ale zobaczymy.
Początkująca
26-03-2014, 12:45:09

abakleszek@onet.eu 2014-03-25 19:08:21 baszas
Cześć Basiu (marcowa szyjka) Jak się czujesz w rok po operacji.?

Zawsze się zastanawiam jak ja bym się czuła gdybym miała tą operacje w ub. roku też w marcu.? Ale tak jak pisałam nie mam jednoznacznej diagnozy lekarzy ile poziomów do zrobienia jeden dwa trzy . Obecnie walczę rehabilituję się to operację odwlekam.
Renata
Cześć,Reniu
Miałyśmy te same poziomy do naprawy ( C4-C7) ale mój operator stwierdził przed zabiegiem,że lepiej zrobić dwa i spotkać się za rok z tym trzecim niż usztywniać wszystko.I tak zrobił.Minął rok i bywa różnie.Zależy od mojej aktywności,choć staram się "oszczędzać".Ale niestety,wróciły bóle głowy,kark sztywnieje,poduszka czasem przypomina kamień-może to ten C4 przypomina o sobie?Do tego jeszcze coś w piersiowym ale 2 kwietnia idę z rtg do neurologa to zobaczymy.
Nie robiłam jeszcze rezonansu po operacji,skubany nie chce mi dać skierowania i myślę,że chyba wybiorę się do mojego operatora,może On?
Tylko na samą myśl o tej tubie robi mi się słabo.
Reniu,wiesz,że decyzja jest kwestią indywidualną.Ja po pierwszej konsultacji zgodziłam się na zabieg.Może dlatego,że dokładnie wytłumaczono mi,że i tak nie uniknę operacji a co najwyżej odwlekanie w czasie może mieć nieodwracalne skutki.
Nie żałuję tej decyzji.Jeśli czeka mnie kolejna-trudno.
Pozdrawiam serdecznie.Jeśli dajesz radę normalnie funkcjonować to walcz,kochana.Ja poszłam na skróty .
baszas Operacja:16 marca 2013 Discektomia C5/C6 i C6/C7 Stabilizacja:PEEK
Początkująca
26-03-2014, 16:01:12

witam.ja tez jestem juz PO.Wczoraj operacja a dzis do domu.nie jest zle troche kark sztywny.glowa pobolewa,ale jak sie ruszam to mija.oby tak dalej ,balam sie bardzo ale mysle ze nie jest strasznie.najgorsze dla mnie bylo wczorajsze calodzienne lezenie.ale jak dzis wstalam ,zjadlam sniadanie,(SMAKOWALO) bardzo.to i sily fizyczne wrocily.pozdrawiam wszystkich .
Wtajemniczona
26-03-2014, 16:42:35

Witaj Małgosiu!
Tempo w szpitalu widzę ekspresowe A ja myślałam, że mnie szybko wypisali
Jesteś dzielna. Teraz wypoczywaj i nabieraj sił.
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome.
Wtajemniczona
26-03-2014, 16:48:32

Hej Szyjki
Fajnie słyszeć, że u Was już z górki. Teraz tylko solidny wypoczynek i relaks.
Ja już po wizycie i po badaniach.
No i niestety kolejny problem.
Czy ktoś z Was ma niestabilność, bądź kręgozmyk na wysokich poziomach tj. C2/3 C3/4. Jakie są Wasze doświadczenia z leczenia i rehabilitacji tych przypadłości.
Może polecicie mi jakiegoś dobrego neuroortopedę, neurotraumatologa najlepiej z Warszawy i okolic.
Jedyną dobrą wiadomością, jaką usłyszałam wczoraj to, że implant jest na miejscu i działa bez zastrzeżeń.
Pozdrawiam Was serdecznie
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
26-03-2014, 18:43:07

Małgosiu super, że też jesteś już po (okropne jest to czekanie i strach przed) - chyba pobiłaś wszelkie rekordy z wyjściem ze szpitala? To standard w Twoim szpitalu, czy Ty nabrałaś takiego ciągu do domku??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: