Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
25-03-2014, 07:02:26

Witam,
Jestem świeżynka na forum mimo, że czytam od czasu do czasu :). Jestem pod wrażeniem ogólnego wsparcia wobec siebie w obliczu naszych dolegliwości.
Ja również prosiłabym o wypowiedzenie się odnośnie moich badań RM odcinka szyjnego. Cały czas ( od wielu lat) Dyskopatia C3-C7. We wrześniu 2013 podczas RM ucisk korzenia lewego nerwu rdzeniowego C6 - chodzenie po neurochirurgach i decyzja o operacji - w kwietniu 2014.
W marcu kontrolne badanie RM i C4/C5 rdzeń kręgowy uciśnięty przez osteofitozę, C5/C6 to samo i C6/C7 również. czy mam się nastawiać na 1 operację czy kilka?
Forumowicz
25-03-2014, 08:57:55

Dzień dobry WSZYSTKIM bolesnym bo i mnie boli rufa jak niewiem .Pielegniarki takie jakies delikatne ale to za dizo powiedziane.Dziekuje za dobre slowo DZIEWCZYNY.Wiem bo sam tak mówie damy rade-no bo przeciez jestesmy dyskopatami i to dozywotnio-a to szczególne wyróżnienie o ktorym cały czas pamietać musimy.....-ten wytrzeszcz to po zastrzykach....Szeklunia/to zdrobnienie od szekli-czy sie nie myle/Nastaw sie na WYZDROWIENIE-liczba operacji jest limitowana-i niebedziesz miala pewności przed rezonansem.Napewno po kontroli bedzie jasniej.A czy masz zwezenie kanau jesli tak to ile mm.Dla zainteresowanych to szyja bez zmian trzyma sie rewelacyjnie bez bólu i chodzi jak żyrokompas-to lepsze od łozyska kulkowego.....
Odciski mogą sie zrobic na palcu wskazujacym w pracy ustawiam samochody ,ą po pracy praca społeczna no i te wskazywani co jeszcze zrobić-przyjaciele twierdza ,że wtedy to sie narobie i te odciski.........piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
25-03-2014, 09:21:16

Zgadza się, szeklunia to od szekli (trochę żeglujemy z mężem). Odnośnie zwężenia to na RM napisano jedynie, że na poziomie C3/C4 osteofitoza zwęża otwory mk i modeluje korzenie nerwów rdzeniowych C4, na poziomie C4/C5 otwory mk są silnie zwężone przez osteofitozę i w wyniku obniżenia wysokości przestrzeni mk osteofitoza modeluje nerwy rdzeniowe C5 i itd po kolei aż do C7. :)
Wynika z tego, że na każdym poziomie mam silne zwężenia, modelowania i uciśki. Ciekawe co będzie dalej?
Wtajemniczona
25-03-2014, 09:48:08

Piotr myślę, że z Twoim Optymizmem dasz radę ze wszystkim! A jak Twoja żona? Uściskaj ją!
Szeklunia, witaj. Chyba operator będzie musiał zdecydować czy jedna czy kilka, ale jak pisze Piotr lepiej nastaw się na wyzdowienie!
Ciekawe jak dziewczyny po.
Czy ktoś z Was brał lub bierze wit.B i magnez na regenerację? Czy warto?
Pozdrawiam wszystkich w ten ponury w Warszawie wtorek.
Początkująca
25-03-2014, 13:59:26

abakleszek@onet.eu 2014-03-21 18:13:21 Dzień dobry dawno nie zaglądała bo są inne sprawy ale od czasu do czasu powtarzam pytanie do nowych osób czy ktoś miał robione od razy 3 poziomy ? Niestety ja odwlekam operacje ,a mój operator stoi na stanowisku że 3 od razu Inni lekarze jak już pisałam mają odmienne zdanie
Piotr( pozdrawiam )odnoszę się do Twojej wypowiedzi z dn. 07.03.
Nie można ( ja tak uważam ) traktować kodeksu szyjek ,na którego się tak często powołują niektóre osoby jak jakiejś wykładni czy jakiś złoty i idealny środek. Nie Krytykuje ale nowe osoby mogą to potraktować jak coś nie zastąpionego .A tak dla przykładu : w pkt1. pisze ta osoba jeżeli dźwigać do 2-3 kg co to znaczy i do kogo to odnieść??? może być tak że dna osoba nie może nić dźwigać nawet 0,5 kg inaczej mężczyzna inaczej kobieta itp. a tu tak wskazujecie jakby to był idealny przepis . następny pkt. nie zbierać grzybów dlaczego można np kucnąć i tak dalej i tak dalej ... Nie krytykuje !! ale we wszystkim należy zachować zdrowy rozsądek i umiar co innego jak ktoś opisuje swoje i tylko swoje doświadczenia a co innego jak twierdzi że to co przeszedł jest dobre dla innych. Powtarzam nie krytykuje ale nie piszcie że jakiś kodeks ( nawet napisany w najlepszej intencji) jest wyznacznikiem bo wprowadzacie w błąd . I nie piszcie że to dobre na początek bo każdy przypadek jest inny . Pozdrawiam . Mam nadzieję że nikt się nie obrazi tak jak jedna z osób wcześniej za jakąś tam dyskusje. Piotr jeszcze raz pozdrawiam. Renata
Witaj ja miałam robione 3 poziomy. Jestem 14 miesięcy po.Co Cię interesuje?Pozdrawiam wszystkich
Początkująca
25-03-2014, 15:40:51

kabernet 2014-03-25 10:48:08
Czy ktoś z Was brał lub bierze wit.B i magnez na regenerację? Czy warto?
Używam i używałam magnez ,mi po operacji jakby minimalizował napięcie mięśni, więc łykałam ,wit B łykam od tygodnia ,zaszkodzić nie zaszkodzi...
Piotrze powrotu do zdrowia życzę
Dziś czuję się nie najlepiej, w Trójmieście pada, wiec może to jest przyczyną ,całą noc drętwiały mi ręce, czuję okolice barku i karku w okolicy operacyjnej bolą ciągną i tak od dwóch tygodni..zaznaczam ze MRI szyjnego niby w porządku, mam wizytę u operatora 1-go wiec zobaczymy co powie
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7
Początkująca
25-03-2014, 17:21:59

Sabino, teraz mam zabiegi płatne w szpitalu Marynarki Wojennej- extra pan Łukasz od ćwiczeń indywidualnych. W Revimedzie zaczynam 4 czerwca
Vika
Wtajemniczona
25-03-2014, 17:53:18

niematahari
Dziękuje że się odezwałaś.
Interesuje mnie , które poziomy miałaś robione jakie implanty , to kto Ci to robił i gdzie ?
I najważniejsze dlaczego lekarz tak zadecydował ? Czy twój problem wynikał z zwyrodnienia czy może wypadek.?
Przepraszam że o tak wszystko wypytuje ale nie trafiłam na lekarzy ( a byłam już u kilku) którzy by powiedzieli to samo. Każdy co innego A jak się teraz czujesz czy dolegliwości ustąpiły.? Pozdrawiam Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Wtajemniczona
25-03-2014, 18:08:21

baszas
Cześć Basiu (marcowa szyjka) Jak się czujesz w rok po operacji.?

Zawsze się zastanawiam jak ja bym się czuła gdybym miała tą operacje w ub. roku też w marcu.? Ale tak jak pisałam nie mam jednoznacznej diagnozy lekarzy ile poziomów do zrobienia jeden dwa trzy . Obecnie walczę rehabilituję się to operację odwlekam.
Renata
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Początkująca
25-03-2014, 18:43:45

Witajcie,
Deszczowa pogoda wpływa na wszystkich. Myślę, że nikt nie bierze do siebie osobiście rad dawanych na forum. Rozumiemy, że każdy przypadek powinien być rozpatrywany indywidualnie. Ale nie przeczę, że pozwalają pozytywnie myśleć, a o to przecież chodzi :)
Jak czytałam - jest możliwość zrobienia na raz kilku poziomów, ale to zależy od operatora.
Ciekawa jestem co będzie z moim przypadkiem. Operacja 16 kwietnia. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: