Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
24-03-2014, 16:58:03

Witam, mam 21 lat i od sierpina zeszlego roku mecze sie z objawami dyskopatii szyjnej..;/
po pierwszej wizycie u lekarza z bolem plecow i rwacym bolem nogi stwierdzono ,,na oko,, ze jest to asymetria konczyn dolnych ale po jakims czasie zaczely dochodzic inne dolegliwosci ktore nie pasowaly pod zadnym wzgledem do tego schporzenia. pierwszego dnia strasznie sie przestraszylam zaczela dretwiec mi prawa reka i tak przez jakies 5 dni bez przerwy na jakis czas bylo spokojnie dopoki nie zaczela bolec mnie lewa strona glowy bylam zszokowana ze glowa moze bolec dluzej niz 2 dni ale bol nie ustepywal..;/ skierowano mnie do stomatologa ze niby bol od zeba ale niz z tych rzeczy.. dostalam skierowanie do neurologa oczywiscie za pierwszym razem przebadala mnie mloteczkiem i po opisaniu moich dolegliwosci stwierdzila ze moze to byc dyskopatia szyjna lecz mam sie jeszcze udac do laryngologa wiec poszlam ale oczywiscie laryngologicznie wszystko wporzadku wrocilam do neurologa z kolejnymi objawami juz nie tylko bolem reki oraz glowy lecz z bolacym barkiem a takze objawai jak przy migrenie (cos strasznego) dostalam skierowanie na rezonans magnetyczny ale terminy sa straszne!!! udalo mi sie zapisac na lipiec a od ok2 tygodni dretwieje mi twarz i zatyka mi sie ucho. powiedzcie mi doswiadczeni czy moje objawy wskazuja na dyskopatie ?? czy cos jeszcze moze dojsc do tych objawoow??
Początkujący
24-03-2014, 17:55:30

Może warto zrobić rtg odcinka szyjnego. U mnie już na zdjęciu rtg wyszedł ucisk na rdzeń 3mm, albo coś w tym stylu już nie pamiętam, ale w trybie pilnym mialem MRI zrobione.
Pozdrawiam
Forumowicz
24-03-2014, 18:34:21

Dobry wieczór PERYSKOPKOM.Bylem u lekarza rodzinnego i dal zwolnienie i ozekl że mam zapalenie hyba mieśni i zapisal masci i zastrzyki na razie 10 sztuk.Do ortopedy sie niedostalem zobaczę do końca tygodnia moze sie wcisne.
Zobaczymy........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
24-03-2014, 18:58:07

Peter,
oby to było "tylko" zapalenie mięśni. jesteś naszym szyjkowym modelem, ze po może być dobrze. trzymam kciuki, żebyś szybko wyzdrowiał:)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
24-03-2014, 20:58:37

Minął pierwszy dzień rehabilitacji. poza neutralnymi zabiegami, które nie bolą miałam 40 minut ćwiczeń z panem,który poruszał mięśnie o których istnieniu nic nie wiedziałam.
Pytanie pana: kiedy było ostatnio zabiegi? odp. rok temu pan: słucham!!!!
pytanie : kiedy widział panią operator: cztery lata temu. A neurolog? 10 lat temu.
Komentarz: to jak pani żyje? odp: normalnie, czasami boli
Hm, tak zastałej pacjentki dawno nie miałem!!
Pytanie: czy dowlokę się jutro do pana?
Vika
gość
24-03-2014, 21:16:33

Viki w zasadzie to zaczęłaś od najlepszej strony, dobry fizjo jest w zasadzie i okiem i młotkiem neurologa...Dasz radę, trzymam kciuki :)Trzeba mieć szczęście żeby dobrze trafić. Ja też nie pamiętam kto to neurolog...
Dino zdjęcie wygląda "dobrze", to chyba trzeba zerknąć na ten inny przekrój, tam gdzie ten dysk wylewa się na korzeń, no ale opis przyzwoity...może jednak reh. pomoże, oby, tego życzę.
Trzymam kciuki za wszystkie Szyjki PRZED :) powodzenia :)
Początkująca
24-03-2014, 21:21:30

Vika rehabilitujesz się w Revimedzie - prawda ??
Zdradz imię pana rehabilitanta
gość
25-03-2014, 02:43:41

Czesc Szyjki
mialam zajrzec po badaniach ale tak mnie wymemlali ze jak dotarlam do domu to tylko podusie widzialam.
Piotr ty mnie kochany nie podnos cisnienia dzielnie walczyles po operacji a teraz co????? bo ja jutro ide a dokladnie za 12 godz na to samo ze srobkami wlacznie...Napewno przeceniles sie robaczku! A tak powaznie Piotr oby to tylko miesnie i nic wiecej! Trzymaj sie , lecz i rzecz jasna nie dawaj
Wiesiu to prawda czeka Was pracowity tydzien chocby kosztem odciskow na kciukach za nas.
Zajrze jeszcze tuz przed ....
D.
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.
Początkująca
25-03-2014, 06:27:53

Dorotko - jeszcze raz życzę powodzonka. A moje kciuki na pewno będą zajęte jeszcze przed 15.
A odciski, no cóż od czegoś muszą się zrobić - raczej trudno ich się nabawić pracując palcem wskazującym
Piotr- dużo zdrówka i zadbaj o siebie !!
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Początkująca
25-03-2014, 06:51:39

skorzystam z waszego doswiadczenia jezeli pozwolicie i zapytam czy bol oka ucha i dziwne uczucie splywania czegos w nosie tez moze byc objawem
dyskopatii bo wszystkie dolegliwosci mam ksiazkowe nawet ich etap w ktorym sie pojawily wszystko wyglada.mi na ta chorobe ale to oko ucho i nos to jakby oddala mnie od tego. czyli mowisz zeby poprosic o slierowanie na rtg? do neurolog czy rodzinnej?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: