Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
08-03-2014, 19:08:16

Wiekos,
ja w Krojantach byłam w ubiegłym roku dwa razy (cały czas szczęśliwie unikam operacji, bo naprawdę działają tam cuda;) w tym roku wybieram się po raz trzeci...

Zabiegów przy pierwszej wizycie lekarskiej dostałam sporo - ale tam w trakcie pobytu jest przewidzianych kilka wizyt - zaraz na kolejnej pytają o zabiegi i modyfikują ich plan, Ponadto w każdej chwili możesz isc do lekarza jakiego chcesz i zapytac się o taki czy inny zabieg - że chciałabys go też- czy jest wskazany - ja tak robiłam po podpowiedziach kuracjuszy - nic ci za to nie doliczają (chyba, ze jest to zabieg dodatkowo płatny - ale takie są tylko jakies orientalne masaże lub kosmetyczne i kriokomora) a w sumie, jesli się już płaci to czemu nie skorzystac- w efekcie nawet jednego dnia razem z wizytą lekarska miałam 15 zabiegów wink - jak tak na to spojrzeć - to ta cena naprawdę jest przyzwoicie skalkulowana - w porównaniu do innych sanatoriów, gdzie zabiegi sa trzy cztery w cenie.
Ja miałam przede wszystkim: gimnastykę indywid - to jest terapia manualna najczęściej z przydzielonym do końca rehabilitantem - a oni tam naprawdę są super- jak ja byłam w Krojantach leczył się razem ze mną K. Hołowczyc wink, miałam też masaż suchy(oni wiedzą że szyjki się nie masuje smile - chodzi o rozluźnienie innych mięśni), gimnastykę w basenie-super, cała serię zabiegów z fizykoterapii: prądy interferencyjne, jonoforeze, TENS, lasery, lampy, pole magentyczne, Vacum, Galva, Sono,krioterapię miejscową i cudowną akupunkturę z takim zabiegiem Moxa no i tę relakcjację-psychoterapię
Jedzenie super, personel medyczny miły i fachowy, idą na rękę jak mogą, czułam się tak zaopiekowana, ze nie chciało mi się wracać, mimo, ze bardzo tęskniłam za mężem i dziećmi, właściciele przemili - raz w tygodniu zapraszają wszystkich pacjentów na winko wink do swojego salonu i raz w tyg. jest ognisko.
W razie czego służe dalszymi informacjami;)
Serdeczności
Ela
Wtajemniczony
08-03-2014, 19:16:56

Pewnie na te sanatorium trzeba nieźle kasiory.
Już znalazłem 380 zł minimum za dobę,trzeba zacząć zbierać złom na L4 mam teraz dużo czasu
Początkująca
08-03-2014, 19:32:24

Wiekos , Ela juz Ci wszystko wyjaśniła, jest dokladnie tak jak napisala , jak tylko rehabilitanci zauważa , ze coś sie dzieje podczas zabiegu natychmiast go odstawiaja i odsyłaja do lekarza , miałam taki przypadek podczas zabiegu vacum plus tens poczułam dziwne mrowienia w kregoslupie i szyi , zrobiło mi słabo i miałam zawroty głowy , lekarz odstawili zabieg i zamiast zalecił inny Fango . Przy przyjęciu dokładnie analizuje lekarz dokumentację medyczna jak ma wątpliwości to jeszcze konsultuje z drugim lekarzem i wtedy dobiera indywidualny tok rehabilitacji . Tez mam indywidualna gimnastyke , ja miałam jeszcze wskazania od profesora ze szpitala odnośnie rehabilitacji , rehabilitant musiał je zobaczyć , są bardzo ostrożni wiec można sie czuć bezpiecznie , na basenie jestem w grupie ale tez rehabilitantka daje mi ćwiczenia odpowiednie do moich możliwości , wszystko po to by pomoc a nie zaszkodzić , o wszystko można pytać , panuje tu naprawdę bardzo miła atmosfera , jeżeli masz możliwości to warto skorzystać z ich oferty . Gdybyś chciała jeszcze coś wiedzieć to pytaj oge Ci nawet podać kom . Na priw i chętnie odpowiem na pytania , które Cie interesują , pozdrawiam serdecznie
Początkująca
08-03-2014, 19:41:33

Dino 280 zl za dobe placilam , wiem , ze to spory wydatek ale jak ma sie szanse zdobyć te pieniądze to warto zainwestować . Sluchajcie jest tutaj jeszcze Kuznia zdrowia , odlam kliniki , ale na NFZ można podzwonic i popytać ,tam tez obsługują rehabilitanci z kliniki i maja dobry sprzęt , tylko trzeba by wtedy znaleźć nocleg sobie jeszcze . Jest szansa zeby skorzystać bo miejscowi korzystają . Dino moze warto by było zadzwonić a nie marudzic , pozdrawiam serdecznie
Wtajemniczony
08-03-2014, 19:49:09

Ja nie marudzę,zazdroszczę takich komfortowych warunków,ale jak bym miał tyle siana to bym na teneryfę poleciał czytałem że miejscowe senioryty też się na masażach znają itp Pozdrowienia dla miłych kuracjuszek
Początkująca
08-03-2014, 21:15:14

Elu i Beti dziękuję za informację oraz możliwość dalszego kontaktu.
Beti: jeśli chodzi o zakazy - to na co zwracał uwagę Twój profesor?
I jeszcze jedno pytanie - biorąc pod uwagę intensywność zabiegów w Korfantach to w jakim czasie po --- warto tam się wybrać.
Początkująca
08-03-2014, 21:16:37

Dino nie badz złośliwy , to nie wyspa dla bogaczy , prYjezdzaja tu emeryci , którzy cały rok oszczędzają by chociaż na tydzień przyjechać a spotkałam takich i są tutaj co roku , chciałam Ci pomoc , można skorzystać z NFZ i załatwić sobie zabiegi w kuzni zdrowia tutaj obok , a Ty zaraz kwitujesz wszystko dosrywkami , dziwny z Ciebie człowiek , pozdrawiam
Początkująca
08-03-2014, 21:21:17

To nie ja odpowiadam za ten chory ustrój w Polsce a każdy ratuje sie jak moze i myśle , ze po to jest to forum by przekazywać sobie cenne info dotyczące naszych chorób i ich rehabilitacji i po to by sie wspierać i sobie pomagać a nie wytykac poprzez aluzje , które piszesz . Pozdrawiam
Początkująca
08-03-2014, 21:33:47

Z tego co sie jeszcze dowiedziałam po rozmowach z kuracjuszami, bardzo dobre sanatorium w którym rehabilituja kregoslupy , które ma umowę. Z NFZ jest w Jantarze nazywa sie Neptun , moze warto by sie zainteresować
Wtajemniczona
08-03-2014, 21:37:28

Beti spoko;)
myślę , ze Dino próbuje ogarnąć sytuacje na tu i teraz
są rzeczywiście tam w Krojantach ludzie, którzy nawet się zapożyczają, by przybliżyć się do celu czyli dla jednych jest to oddalenie operacji dla innych szybki powrót do sprawności po....
ja w ciągu tych dwóch pobytów widziałam naprawdę wiele....pierwszy powrót postawil mnie do pionu fizycznie, drugi reanimował psychicznie...- za drugim razem poznałam grupę ludzi z wieloma gorszymi schorzeniami niż moje , którzy spotykają się co roku o tej samej porze w Krojantach choć sa z całej Polski - byli tam i prezesi banku i przedsiębiorcy i wysocy urzędnicy miejscy - wszystkich spinało jedno - wiara w nieograniczone możliwości naszego organizmu, zaufanie do profesjonalistów , niesamowita energia i radość zycia - naprawdę tego mi było trzeba- mój mąż do dziś mówi jaka to wróciłam odmieniona, z siłami do walki, z samozaparciem, z wielką nadzieja w to, ze się nie poddam, że potrafię , że mogę!!!
I tego wszystkim Szyjkom zycze!!! niezależnie czy będą w Krojantach , czy gdzie indziej, czy w zaciszu swojego domku - wszędzie można odkryc te zdumiewającą siłe organizmu i nas jako niepowtarzalne indywidualności, jako OSOBY!!!
Usciski szyjkowe!!
Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: