Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
08-03-2014, 07:55:58

hamer 2014-03-07 22:19 Antosia i Dino, może jakiś tomik
Melduję Zosiu "poranną twórczość"
Sabat szykuje się doskonały, zewsząd przybędą dziś dyskopatki
Wesoło spędzą dzionek ten cały, bez bólu karku ani łopatki
W radosnej cichej gdzieś kawiarence, przy ciachu słodkim i lampce wina
Połączą się dziś szyjkowe ręce, niech każda miło coś powspomina.
Do góry głowy, piersi do przodu, wznieście toasty kielichem trunku
Niechaj humory Was nie zawiodą, trzymamy kciuki na posterunku!

Miłej soboty anTosia
Początkująca
08-03-2014, 10:58:05

HEj kobietki szyjki w gore tanczmy dzisiaj ponad chmure

Oczywiscie wszystko w granicach rozsadku
Serdecznie pozdrawiam wszystkich z Krojant ,zycze udanej imprezki Niezwyciezonych SZyjek w Warszawie i nie przesadzajcie dziewczeta ,zeby jutro rano nie bylo jekow po imrezie
Rehabilitacja zeczywiscie bardzo intensywna tak jak mowila Bogna , nie ma chwili wytchnienia ale pierwsze efekty juz sa zaczynam powoli ruszac szyja , pomimo tego ,ze wszystkie zabiegi odbywaja sie ponizej c7.
DO zainteresowanych przed operacja :
Rozmawialam z wieloma rehabilitantami a maja tu faktycznie doswiadczony personel , w moim przypadku bardzo dobrze ,ze poddalam sie operacji ,niedowlad prawej reki prawie ustapil ,bole z tego poziomu tez ,jakbym sie nie zdecydowala dzisiaj bylby juz pewnie calkowity , w tym przypadku byla to dobra decyzja .Ten problem to dalej indywidualna sprawa ale wezcie to pod uwage . Poza przepuklinami c4,5,6,7 na 4 widoczny kregozmyk ,rehabilitant twierdzi ,ze mozna probowac rehabilitowac ale nie w moim przypadku , no i du.....
Ale poki co nie ma co myslec ,czas pokaze co dalej.
Nie wiem jak przebiegaja rehabilitacje w innych sanatoriach ,pierwszy raz jestem , ale mysle ,ze do takich Krojant powinien trafic kazdy po operacji kregoslupa i to z NFZ jednak w tym naszym popieprzonym kraju to nie mozliwe i mamy pozniej efekty leczenia nie takie jakie powinny byc.ale dosyc marudzenia w ten piekny sloneczny dzien

POzdrawiam serdecznie
Wtajemniczona
08-03-2014, 11:16:06

Miłego spotkania w ten kobiecy dzień. :) ja piszę się na następne.
Forumowiczka
08-03-2014, 11:23:23

Dorotko, cierpliwości i dobrych dni w oczekiwaniu na ,, czas'' Twojego glownodowodzacego.
Antosia, na Tobie jak na Zawiszy
zdaje się, ze nasze spotkanie tak właśnie będzie wygladało moc jest w nas
Beti, niech ten prawdziwie ,, cenny'' czas przyniesie jak najlepsze efekty.
Kasiu, łączymy się z reszta ekipy DYSKOBOLÓW
gość
08-03-2014, 11:29:07

Piękny dzień dzisiaj, pogoda słoneczna, tylko żal że nie jestem z szyjkami w W-wie :( Ale może ktoś pomyśli o spotkaniu tez w innym miejscu? np. w Szczecinie ;) Dobrej zabawy dyskopateczki
Wtajemniczona
08-03-2014, 11:45:39

Hej hej!
Jestem właśnie w pociągu, czyli jadę na nasze spotkanie szyjkowe.
Donoszę, że u mnie minęły 3 miesiące od operacji, kręgosłup jak nowy.
Muszę się naprawdę powstrzymać, żeby nie dziobać w ogródku.
Ale na nic to, ostatnio trochę ogarnęłam.
W Siedlcach wiosna na całego, tulipany, krokusy i inne wyłażą na potęgę.
Dziewczyny które piszą o guli w gardle.To niekoniecznie musi być przesunięcie implantu ani nerwica, u mnie okazało się, że to zdycha tarczyca.
Niedoczynność tarczycy daje dużo objawów które są
pokrewne objawom dyskopatii. Odkąd biorę tyroksynę, przestało mi np mrowić w rękach i nogach. U mnie tarczyca
zachorowała po operacji i prawdopodobnie już do końca
życia będę brała tyroksynę. Zbadajcie sobie hormony
tarczycy, jeżeli jesteście po operacji i macie takie objawy.
Niedoczynność po operacjach neurochirurgicznych wcale nie jest rzadkością, występuje podobnie często jak
porażenie strun głosowych.
Beti 41 dzięki za relację z Krojant. Dochodź do zdrowia i kondycji. Ja na razie nigdzie się nie rehabilituję, mam gimnastykę przy pracach domowych
Do Krojant wyjeżdżam na początku czerwca
Pozdrawiam Wszystkich cieplutko!
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
08-03-2014, 17:46:54

Vanilia67 przepraszam, że tak późno ale ślicznie dziękuję za wszystkie rady, z całą pewnością przeczytam cały wątek bo widzę, że warto i atmosfera jak na wątek przyjemna:)
Będę wdzięczna za jeszcze jedną informację, czy zdarzały się zwłaszcza na początku po operacji zawroty głowy przy przewracaniu się w łóżku
Pozdrawiam Asia
Początkująca
08-03-2014, 17:59:50

Asiu,
Zawroty głowy przy zmianie w pozycji leżącej miałam i zdarzają się do dziś a jestem 13 miesięcy PO. Nie są zbyt dokuczliwe, choć przez moment muszę poleżeć, aby "ustaliły się kierunki".
Pozdr Basia
Początkująca
08-03-2014, 18:23:51

do Tomwro.czy miales operacje w opolu? jesli moge zapytac ktory poziom miales robiony?pozdrawiam.
Początkująca
08-03-2014, 18:27:48

Panom - dziękuję za życzenia (szkoda, że tego w różowym nie da się wypożyczyć na weekend ....),
Dziewczynom w W-wie zazdroszczę dzisiejszego spotkania. Może jak siły pozwolą i.... starczy odwagi to dołączę następnym razem.
Ponawiam prośbę do Beti41 -"podziel się z nami listą zabiegów zakazanych. Prędzej czy później każdy z nas trafi na rehabilitację - więc dobrze wiedzieć czego nie wolno".
Po pochwałach Krojant - rozważam wykupienie tam pakietu rehabilitacyjnego przed powrotem do pracy. Jeśli możesz to napisz coś więcej o tym miejscu: plan dnia, polecane zabiegi, rehabilitanci itp.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: