Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
07-03-2014, 19:53:40

p.s przepraszam za literówkę ( często to się innym przytrafia to i mi wybaczycie mam nadzieje ) ma tu dwu letniego bratanka Oczy na około głowy . mam nadziej że mój wpis będzie zrozumiały. Pozdrawiam Renata
Z nowych osób na forum czy ktoś miał robione trzy poziomy !!!!!!!!
Przed operacją Zwyrodnienie C4do C7 + długi opis
Początkująca
07-03-2014, 20:20:47

Dziękuję Panom za życzenia,a wszystkim szyjkom życzę wielu bezbolesnych chwil
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
07-03-2014, 20:33:29

Zosiu, dzięki za zaproszenie, napisałam @.
Magda wrzesień 2012: implancik sztywny C5-C6 Warszawa
Początkująca
07-03-2014, 21:16:13

Dobry wieczór :)
Wreszcie i ja dotarłam do domu i mam już weekend i urlop w najbliższej przyszłości WOW :) ale się dzieje na Naszym forum...że ja już nie "ogarniam" ;)
Janusz witaj miło :)
Panom dziękuję za życzenia.
Fakt - jutro sie spotkamy i bardzo się cieszę na to spotkanie z Szyjkami i oczywiście z Naszą Kochaną ZOSIĄ :)
Zatem do zobaczenia jutro a dla pozostałych spokojnej nocy i optymizmu w dużej dawce. Wiara czyni cuda i nie jest to slogan...:)
Bogna
Forumowiczka
07-03-2014, 21:19:18

Panowie, piękne dzieki
Antosia i Dino, może jakiś tomik
Forumowicz
07-03-2014, 21:24:24

Dobry wieczór Peryskopki.Wieczoru bez bólu.Coś sie ciasno zrobilo namy nowych i nowszych.Renata kodeks to nie jest cos niezmienialnego to zbior pewnych sprawdzonych zasad który mnie uchronił przed bolem tak uwazam.A i jest racja w tym ,że wsluchiwanie się w siebie organizm jest bardzo wazny to ten kodeks ukierunkowuje te poszukiwania.Pomaga od czegoś zacząć......A to z kolei jest na pewno istotne w braku informacji od operatorów.Kobialka po operacji to rozbudzaja cię a nastepnie dostajesz kroplówke i śpisz.Zatem to jesteś 12 godzin przed i 12 po i do domu.Zdaje mi sie że powinnas dać rade.Jestes silna babka tak myslę........piotr ...pozdrawiam......A zapomnial bym o specu od basenu dostalem zgodę na plywanie grzbietem ,żabka ale po6 miesiącach,choć z wodnych babelkow wczesniej kozystalem w stopniu umiarkowanym......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
07-03-2014, 21:50:41

halo halo
nie wiem czy jeszcze mnie ktoś pamięta;)
zapisywałam się tez na spotk. 8 marca (choć do Wa-wy mam ze 4 h) ale teść jutro zażyczył sobie wyprawienie 70-tki więc nijak się dało wymiksować...
mak jednak nadzieję, że jutro Szyjki obecne na spotk. wspomną wszystkich także i tych niewiernych , co się uporczywie rehabilitują....
wczoraj po dwóch tyg. powrotu do pracy byłam u neurologa- wszystko ok - odruchy bdb zadnych neurologicznych zmian, ból w skali 0-10 - 0-2 (w porywach) i do przodu!!!
Przy okazji systematyczne codzienne ćwiczenia + opieka dobrego rehab. +kodeks szyjek z nastawieniem na pilnowanie się cały czas= w moim przypadku (na razie) funkcjonowanie bez myśli operacyjnych;) (nawet neuro był w szoku - jak pani ładnie siedzi, jak pani ładnie chodzi - ładnie w sensie właściwej postawy
więc jeszcze raz- dla wszystkich jutro balujących na spotkaniu uściski i pozdrowienia bydgoskie;) a dla wszystkich zmagających się - jak to mówi Piotr nocek i dni bezbólowych!!
Ela
Forumowiczka
07-03-2014, 22:19:42

Ela, tak trzymaj i niech ta uroda trwa jak najdluzej
radosnego rodzinnego swietowania
powspominamy pewnie jutro to i owo
Wtajemniczona
07-03-2014, 22:20:16

Tom,
co do kontroli w ZUS, to ja byłam miesiąc temu. trafiłam na baaardzo porządnego doka, chirurga. współczuł mi, udzielił kilku porad i powiedział,ze nikt nie chciałby się ze mną zamienić. i spytał, czy nie myślę o rencie. chciał mnie wysłać nawet do sanatorium, ale nie chciałam. i dostałam kwit,że L4 jest zasadne. więc tak to u mnie wyglądało :)
Chłopcy kochani, dumna jestem,ze mam takich zdolnych wierszowych forumowych Dyskopatów. piszcie jak najczęściej. toż to sama poezja na zbolałe szyje :) skrzypce uwielbiam, a ten w różowym tez niczego sobie :)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
gość
08-03-2014, 07:54:14

Czesc szyjki , nie odzywalam sie przez chwilke bo jak pisalam odezwe sie po wizycie u neurochirurga....no niestety dr mial pilna operacje wiec asystent przepisal kolejne przeciwbolowe.......znaczy sralis mazgalis.....naprawde cierpliwa ze mnie bestia ale osiagnelam juz 10 miesiac bolu i ....sami wiecie ze bol szybko popchnie do ostatecznosci/ to co pisal dino i inni forumowicze do kobialki/ jak cie bol zemdli szybko polecisz na operacje. Zapewniam Was kochane szyjki ze w kazdym kraju sa problemy, moze nie oczekuje na rtg czy mri miesiacami ale tez nie jest rozowo. Ledwo dycham z bolu i moze nie wpadne w depresje bo sama sobie wmawiam ze dzielna ze mnie babaale blisko.....
Dziekuje Wam ludki kochane za to forum gdzie mozna sie wygadac i z cala pewnoscia otrzymac od Was pomoc, porade , wsparcie ...
malo sie tu odzywam ale sledze Was kazdego dnia i jest to ABSOLUTNIE NAJLEPSZE FORUM
pozdrawiam Was zosia,dino, szyjka , becia, janusz ..i wszystkich bardzo serdecznie
dorota z kangurowa
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: