Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-03-2014, 13:00:23

Ja po ciąży dostawałam straszny lek-niby przeciwbólowy o nazwie dolargan, pamiętam, że wyłam po nim, chyba jakieś uczulenie bo straciłam po nim mowę i czucie kończyn, zanotowali też krótkie zatrzymanie akcji serca, to było coś przerażającego, bo żegnałam się już ze światem, dlatego boję się wszelkich podejrzanych silnych przeciwbólowych leków, innych niż uspokajacze które biorę poza tym od lat leczę dość silne nadciśnienie (dochodzące do nawet 170/110) co też wzmaga mój lęk przed wszelkimi uśpieniami w w wypadku operacji ponieważ wiem, ze nadciśnienie może wtedy bardzo źle wpłynąć na stan organizmu...Relanium w ogóle na mnie nie działa, to samo hydroksyzyna. Nie dam się pokroić nawet jeżeli coś źle wyjdzie-jakość życia gorsza ale trudno.Wiem, że operacja poza pozytywami otwiera tez wiele negatywów, czytam tutaj różne posty i wcale nie jest tak, że jej wykonanie na pewno pomoże. Co do TK dostałam tylko na to skierowanie, bowiem neurolog nie przejął się moim rtg (a może nie chciał siać we mnie na razie przed wynikiem TK paniki?) więc skąd mam wziaść to skierowanie na MRI? Ortopeda także nie uznał, że to zasadne, chcą na razie tomografu, może zlecą potem rezonans ale wiadomo, że to znowu miesiące czekania na badanie. Prywatnie niestety nie stać mnie na chwilę obecną na wykonanie otwartego MRI.Dopiero teraz się nakręciłam skoro piszesz, że tak źle to rtg wygląda, to gdzie szukać pomocy?????
Początkujący
07-03-2014, 13:04:20

Kobieto! Sorry, ale do psychiatry :) Chyba nie sądzisz, że anestezjolog pozwoli na operację, jeśli coś mu będzie nie pasowało. Współpacjent z pokoju miał dużo problemów z ciśnieniem, a jakoś przeżył (operacja na lędźwiowy co prawda mu nie bardzo pomogła, bo za długo nerw był uciśnięty, ale żyje).
Początkująca
07-03-2014, 13:19:25

Psychiatra to mój przyjaciel bo wypisuje mi leki, więc już tam się sama odesłałam:) A tak na serio, to widzisz, mam obawy bo w TV ciągle mówią, że to pacjent zmarł na stole, a to czegoś nie dopilnowali..Nawet najlepszy anestezjolog może podczas operacji nie móc pomóc, jak nagle skoczy ciśnienie, albo organizm spłata figla....więc ja aż tak bardzo nie ufam lekarzom; sam piszesz, ze rtg mam kiepskie a neurolog wcale nie spanikował-więc nabieram wobec niego podejrzeń teraz....
Początkujący
07-03-2014, 13:31:54

przede wszystkim musisz zrobić MRI, bo to jest badanie które odpowie w jakim stanie jest kręgosłup. I tyle :)
Początkująca
07-03-2014, 13:44:54

kobialka49 2014-03-07 14:19:25 Psychiatra to mój przyjaciel bo wypisuje mi leki, więc już tam się sama odesłałam:) A tak na serio, to widzisz, mam obawy bo w TV ciągle mówią, że to pacjent zmarł na stole, a to czegoś nie dopilnowali..Nawet najlepszy anestezjolog może podczas operacji nie móc pomóc, jak nagle skoczy ciśnienie, albo organizm spłata figla....więc ja aż tak bardzo nie ufam lekarzom; sam piszesz, ze rtg mam kiepskie a neurolog wcale nie spanikował-więc nabieram wobec niego podejrzeń teraz....
Kobiałko, a ja nabrałam podejrzeń, że jesteś trollem.
Magda wrzesień 2012: implancik sztywny C5-C6 Warszawa
Wtajemniczony
07-03-2014, 14:12:32

I ja dochodzę do tego wniosku
Początkująca
07-03-2014, 14:29:52

Nie wiem, kto to troll w waszym sensie bo Tolkiena nie znoszę...chyba nie kumam tego żartu:/Ale czuję się fatalnie psychicznie, jeszcze jak doczytałam to i owo...Chyba czas na reset systemu mózgowego:0
gość
07-03-2014, 16:55:02

Jeżeli doszłaś do wniosku że musisz zresetować mózg to już jest jakiś postęp, i tak trzymaj bo mam wrażenie że nie czytasz nas ze zrozumieniem ;)
Początkujący
07-03-2014, 17:35:47

Drodzy Panstwo, pozwalam sobie przypomnieć problem, z którym do Was przyszedłem. W jakim czasie po operacji zaczęliście aktywność ruchową (nie rehabilitację).
Mam na myśli pływanie i siłownię (ćwiczenia kardio, np. bieżnia czy wiosła).
Początkująca
07-03-2014, 17:49:00

tomwro 2014-03-07 18:35:47 Drodzy Panstwo, pozwalam sobie przypomnieć problem, z którym do Was przyszedłem. W jakim czasie po operacji zaczęliście aktywność ruchową (nie rehabilitację).
Mam na myśli pływanie i siłownię (ćwiczenia kardio, np. bieżnia czy wiosła).
Tomwro, operator pozwolił mi pływać na plecach 4 miesiące po. Żabką w ogóle nie pozwolił. Co do siłowni nie mam pojęcia, bo nie używam. A, i sugerował wtedy orbitrek.
Magda wrzesień 2012: implancik sztywny C5-C6 Warszawa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: