Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
13-03-2013, 10:34:54

wieczorem przepiszę opis to może dam jaśniejszy obraz tego wszystkiego... objawy neurologiczne jakie u siebie zauważyłem to mrowienie na lewej stopie i czasem jakby czuję że mam słabszy uścisk prawej dłoni ale prawda jest taka, że podczas codziennego funkcjonowania jakoś nie zwraca się na to uwagi. Nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ czy nie ale w sierpniu miałem dość poważny wypadek na rowerze gdyż amatorsko jeżdżę w kolarstwie górskim i podczas zjazdu niedaleko domu no nieszczęśliwie zdarzył się wypadek i ciężar uderzenia zamortyzowała prawa górna część ciała, miałem dziurę w łokciu, rozprute przedramie, zdarte udo, rozbite kolano i bardzo stłuczone żebra... co prawda mam prace siedzącą co pewnie też się na mnie odbija ale zawsze jedak na brak ruchu nie narzekałem... bardzo dużo jeżdżę na rowerze, latem po 30 km dziennie a weekendy po 80 - 100, zimą basen, biegam, spacery.... a jednak z kręgosłupem problemy i zmniejszenie lordozy też sprzyja szybszym zmianom zwyrodnieniowym niestety więc też niewiadomo co będzie w przyszłości ;/
Forumowicz
13-03-2013, 11:38:17

Rafu niema sprawy ale to chyba zaocznie 1L moze 0,7l zalezy ile palisz na 100-a sorki pijesz.Mam zawsze w wyposazeniu morskiej apteczki pierwszej pomocy .Glaspirson Przed operacja miałem kilka zdarzen po których prawą rękę mam słabsza,a po operacji jest lepiej aczkolwiek podobnie.Niema co sie martwic tez musze wiele wprowadzić zmnian,ale juz tak mocno nie przykladam wagi-pozyjemy zobaczymy.Ograniczenia które wprowadzamy w nasze życie maja nam pomagać w miare funkcjonować.Tego trzeba sie trzymać.Peryskopki w góre bolesni.koncze jade na nastepny zabieg.pozdrawiam piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
13-03-2013, 16:44:47

Sławek trochę ci zazdroszczę że masz tak dobre wiadomości. Ja czuję się podobnie jak ty dobrze ale opis z rezonansu ma dużo gorszy i lekarze zadecydowali o operacji
Zostały praktycznie dwa dni. powietrze całkiem ze mnie uszło. A U Was dziewczyny jak ?
Dobrze Basia ( baszas) napisała jak się urodziło dzieci to i i to chyba przeżyjemy
Forumowicz
13-03-2013, 17:14:15

Renata trzymaj sie.Jszcze dwa dni no i po bólu.Fakt ,że macie termin to i karuzela no i kobieta ,a to x2.Też czekałem z bólem na operację-telefon 30 min by się zebrać 120 km wieczór,a rano operacja-może dla tego mnie mniej kręciło.Jest coś naukowo dowiedzione,że ból porodowy tylko kobieta wytrzyma mężczyzna nie jest w stanie wytrzymać.Dlatego DACIE RADĘ.Skoro masz takadiagnoze,że operacja jest konieczna to...........bedzie jazda........dasz rade.Kciuków nie trzymam bo w gusła niewieżę ale,ale powodzenia życzę.........mniej myślenia-rozkminiania a odrobinę wiary...........w postęp,medycyne,Boga...to już od ciebie zależy[może art. Dlaczego nie powinnismy sie bac operacji. dr łątka]już go kilka razy czytałem-mi pomaga.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
13-03-2013, 17:14:15

Hej!
Reniu,przeżyjemy,przeżyjemy....a że strach odbiera racjonalne myślenie to już inna bajka.Racja,to już tylko 3 dni ale za to za 4 będziemy po
My też już niedługo będziemy się ustawiać na whiskacza.....tak dla zdrowotności
Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
baszas
Początkująca
13-03-2013, 17:25:50

Piotr,ja mam 3 X dłuższą odległość do szpitala i coś czuję,że to będzie najdłuższa podróż mojego życia.
Idę poczytać polecany artykuł.
baszas
Wtajemniczona
13-03-2013, 18:06:15

Piotr dziękuje za dobre słowa To dla mnie b. ważne. Miłego wieczoru.
Basiu ja to już dzisiaj bym umówiła się na coś głębszego dla otuchy. Ale lampka wina chyba nie zaszkodzi?
Wtajemniczona
13-03-2013, 18:49:35

witam wszystkich
Szyjki przed operacją, doskonale was rozumiem. Strach, nerwy... wszystko to przechodziłam. Styczniowy termin odwołali mi przecież parę dni przez zabiegiem, więc już wówczas żyłam operację i stresem.
Łatwo mi teraz pisać, ale strach mnie prawie paraliżował. Nie warto. Pamiętajcie, w szpitalu pracują profesjonaliści. WIedzą co robią. Takich szyjek jak my przewija się tam pełno. Sam fakt, że wypisują do domu na drugą dobę po świadczy o tym, że to nie jest jakoś wyjątkowo skomplikowany i niebezpieczny zabieg. Po operacjach kręgosłupa lędźwiowego też wypisują na drugą dobę po zabiegu.
Nastawiałam się na mega ból po i dobrze, bo dzięki temu doceniłam to, że nie był tak duży. Fakt, że miałam zrobiony tylko 1 poziom pewnie też miał na to wpływ. Przy środkach przeciwbólowych ból da się spokojnie wytrzymać (choć miałam lekki kryzysik).
Kołnierza po operacji wogóle nie nosiłam.
Co do implantu, to nawet nie wiem jaki mam, bo lekarz ze mną na ten temat nie rozmawiał. Nawet nie wiedziałam ile zrobiono poziomów. Wogóle, to lekarza prowadzącego widziałam może przez minutę w dniu przed operacją i dopiero przy wypisie. Na wypisie mam napisaną nazwę implantu, ale nie jest mi ona wogóle znana. Nie zauważyłam jej chyba na forum. Teraz jestem sama w domu, a papiery wysoko w szafce, więc nie sięgnę po nie.
Dziewczyny, szyjki do góry. Jak taka panikara jak ja to przeszła, to wy tym bardziej dacie radę.
Jak to się mówi :"Nie taki diabeł straszny jak go malują"
Wtajemniczona
13-03-2013, 18:59:29

Witaj Aga
Jak tam kciuk i ręka.A gardło?
Aga to jest poważna operacja .Ile dni dokładnie jesteś "PO" ?
Jak mogli Cię zostawić samą w domu.Jeszcze za wcześnie.
Pisz , śpij i jedz dużo.Pozdrawiam
Karolina
Wtajemniczona
13-03-2013, 19:46:25

AGA dziękuje za dodanie otuchy pozwoliłam sobie na przeniesienie twojej wypowiedzi do wątku który założyła kasiek84 ABC kodeks szyjek przed i po. Myślę że tam łatwiej będzie wyłapać informacje dla tych nowych i innych bo na naszym forum jest ciekawie i sympatycznie.ale ja sama wiem że trudno przeczytać i dotrzeć do tych najważniejszych informacji.
Aga szybko wracaj do zdrówka i daj znać co do szczegółów implantów i Twojej późniejszej rehabilitacji. Renata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: