Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
13-03-2013, 20:29:13

Reniu,z tą lampka wina niestety musze sie wstrzymac póki co,przy mojej diecie alkohol grozi śpiączką.Ja już prawie spakowana tylko psycha siada z godziny na godzinę.
Ważne,że leczenie wreszcie kierunkowe bo jak wspomne początki i te szatańskie diagnozy lekarzy....brrrr....U mnie zaczęło się od lędźwiowego-zmiany degenerycyjne krążków międzykręgowych na poziomach L2-L3 i L4-L5z jakąś dehydratacją i obniżeniem,poza tym zmiany zwyrodnieniowe na tych poziomach-miesiąc z łózka nie wstawałam a lekarze leczyli mnie na korzonki i wreszcie Ich olśniło-dyskopatia.Ledwo uporałam się z lędźwiowym i bach-sztywny kark a diagnoza?-tętniak.To był horror dopiero.Ale powiedziałam sobie dość tych praktyk na mnie i wreszcie znalazłam lekarza,który dał skierowanie na rezonans,No i kolejny wyrok-dyskopatia szyjna a raczej już wielopoziomowa,zatem tylko piersiowy chyba jeszcze ok.
Marcowe szyjki,damy radę a reszta w rękach Boga i naszych operatorów.
Jak mawiała moja polonistka-Niech się dzieje wola Nieba,z nią się zawsze zgadzać trzeba
Spokojnej nocy wszystkim i zero bólu.
baszas
Wtajemniczona
13-03-2013, 20:46:11

Witam wszystkich! Dziś wróciłam z Krojant - rehabilitacja super! Choc mówią, ze na efekty trzeba poczekac dwa trzy tygodnie, to już parametry ruchowo-bólowe na wyściu zdecydowanie sie poprawiły od tych na wejsciu... Na razie dzis po powrocie odnowiło mi się uczcuie lekkego usicku w tyle głowy- związane jak myślę ze skokiem ciśnienia - mam teraz b wysokie jak na mnie - w Krojantach miałam skoki ciśnienia - ale raczej podwyższało się po zabiegach fizykoterap. - czy szyjki przed lub po - mieliście takie skoki ciśnienia? ja raczej zawsze byłam niskociśnieniowcem...
Agachrab - cieszę się, ze względu na Ciebie i Twoje dolgliwości, że już po...trzymam kciuki, by wszystkie dolegliwości bólowe i neurologiczne zupełnie ustąpiły!
Wszystkim szyjkom za lada moment...życzę odwagi i powodzenia! Ja jeszcze walczę....
Pozdrowionka
Ela
Wtajemniczona
13-03-2013, 21:11:30

Aga - super ze jestes juz po, uwazaj na siebie a jak dorwiesz papiery swoje to napisz jakie masz implanty. Jakis czas temu linka dałam do firmy która ma spory wybor implantow i mieszy innymi moj, Piotra i Stokrotki tez był. Zawsze mozna podziwiac co to jest i z czym to sie je:) Przydałaby sie nam jeszcze opinia fachowca dlaczego taki a nie inny ale tego pewnie sie nie dowiemy nigdy.
Szyjki marcowe tak jak Aga napisała nie taki diabel straszny... wszyscy to przezylismy:)
Bedzie dobrze!
Sławek mial opis wrzucić ale pewnie czasu nie ma..
Dobranoc i życze wszystkim nocy bez bólu
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Forumowicz
14-03-2013, 06:53:39

wikien 2013-03-05 21:10:50 Piotrze, dzięki za zrozumienie, wsparcie i podpowiedź. Odszukam. Może posty naszej guru coś mi jeszcze podpowiedzą.
Janusz, z Tobą kawa? Z ogromną przyjemnością. Byłaby jakaś osłoda w razie konieczności ponownego cięcia szyjki. Szkoda tylko, znając terminy oczekiwań, że to będzie nie wiadomo kiedy.
Agnieszko, musisz wiedzieć, że te powikłania, o których czytasz, nie mają nic wspólnego z Twoją operacją. Każdy operowany przypadek jest jak linie papilarne. Nie ma dwóch takich samych. A to, że tak bardzo Cię nie boli, to tylko lepiej, bo jest większa szansa na to, że po operacji nie będzie bolało wcale. Tego Ci życzę i trzymam kciuki za Ciebie i inne zdecydowane Szyjki z terminem.
Aha, jeszcze pytanie do Wszystkich: Czy ktoś zetknął się z aparatem do rehabilitacji o nazwie VITAFON? Czytałam w necie, że jest to cudo na ból i regenerację rdzenia. Jeśli ktoś z Was korzystał to proszę napiszcie.
serdeczne pozdrowionka, Wiktoria.
Wiktoria napisz nam co Tobie powiedział toruński lekarz . Mam nadzieje że masz dobre wiadomości Pozdrawiam
ks Janusz
Początkujący
14-03-2013, 07:37:37

Witajcie wszyscy z samego rana ;) wiem wiem... miałem wrzucić opis wczoraj ale cóż.. aktualnie załatwiamy z narzeczoną wszystkie sprawy bo w czerwcu mamy wesele i wczoraj dwa spotkania mieliśmy i wiadomo jak to jest... a cieszę się, z tych spotkań bo całe wesele było pod znakiem zapytania jeżeli rezonans jednoznacznie wskazywałby na przepukline a co za tym idzie prawdopodobną operację;/ dlatego mieliśmy tyły z weselem które teraz nadrabiamy intensywnie;) Przedstawiam Wam opis mojego rezonansu: ,, Zmniejszenie lordozy szyjnej. Niejednorodny sygnał i nierówne zarysy przednio-górnego obwody trzonu C7 – obraz sugeruje niezrośnięte jądro wtórnego kostnienia. Poza tym obraz MR elementów kręgosłupa, kanału i rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym w granicach normy." To wszystko co zostało napisane w opisie. Zdjęcia z płyty oczywiście oglądałem też u siebie na kompie i faktycznie no nie ma wypuklin i obwody krażków z widoku "z góry" też są pełne wokół i nie ma żadnego przerwania pierścieni i jądra siedzą na miejscu. Cóż no chcę się wybrać teraz do neurologa albo ortopedy żeby dał mi skierowanie jakieś do rehabilitanta i muszę zacząć pracować nad tą lordozą bo co jak co ale zmniejszenie lordozy niestety ułatwia znacznie powstawanie zmian zwyrodnieniowych (ciężary przenoszone są niestety inaczej i bardziej obciążają odcinek szyjny) także niewiadomo co czeka mnie w przyszłości. Póki co chodzę trzy razy w tyg. na basen i pływam poprawnym całe szczęście stylem kraulem i na grzbiecie, kontroluje postawę, w pracy (a mam siedzącą) staram się robić częste przerwy i unikać jednostajnej pozycji ciała, śpię też bardziej uważnie pilnując jak się kładę... hmm no czas pokaże i zobaczymy co powie lekarz...
P.S. A tak swoją drogą to super że takie forum jak to istnieje i uczestnikami są osoby, które oprócz dobrej rady dają też dużo wsparcia. Naprawdę jestem pod wrażeniem.
Forumowicz
14-03-2013, 08:35:53

abakleszek@onet.eu 2013-03-13 19:06:15 Piotr dziękuje za dobre słowa To dla mnie b. ważne. Miłego wieczoru.
Poto jestesmy i myślę będziemy śię wspierać.........słowem..potrafi budować jak i niszczyć.Zreszta kto zrozumie bolesnego tylko bolesny tak jak syty i glodny.Wszystko przed nami.To coś nowego dla każdego przed, czy po operacji-POWODZENIA raz jeszcze.ELA zmień nastawienie nie jeszcze lecz nadal WALCZĘ brzmi lepiej poza tym mysle ,że mamy dla kogo jak nie dla siebie czy rodziny.Trwajmy w mocnym postanowieniu-DAMY RADĘ-kto no MY DAMY RADĘ.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
14-03-2013, 08:40:32

Przepraszam jakieś tło mi wlazło dalej.Baszas masz 3x dalej ale jestes 3x mocniejsza.Właśnie dostałem kolejne wezwanie do ZUS do Szczecina-tak wiec jazda za 42 pln zwrotu i cały dzien do bani bo wezwanie na 1330.
Kasiek mozesz raz jeszcze wzucić ten link-piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
14-03-2013, 10:11:37

Witam jeszcze jestem z wami później też . Dwa dni dzisiaj w domku a jutro w szpitalu sobota operacja.
Mam jeszcze małe pytanie po operacji już jak do domku to z ubrań na pewno coś luźnego i rozpinanego.? Jak to jest z ubieraniem się bardzo trudno?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Basiu Elu do usłyszenia Renata
Wtajemniczona
14-03-2013, 12:24:25

Renatko, trzymam kciuki. Będzie dobrze
Mam pytanie do szyjek po. Mam problemy ze spaniem,a właściwie z pozycją do snu Gdy spię na plecach, to bardzo mnie bolą barki,ramiona, góra pleców. Dzisiaj wstałam jak poobijana,dodatkowo jeszcze z bólem gowy. Lżej mi jest na boku, ale boję się spać na boku, bo nie wiem czy kilka dni po operacji można przyjmować taką pozycję. Jeśli ktoś wie, to odezwijcie się proszę. Dodam,że śpię na poduszce ortopedycznej z miękkiej pianki memory. Cały czas na takiej spałam. W szpitalu również ją miałam. Tam spałam na plecach bez problemu, a w domu to dla mnie męczarnia. Tak więc dzisiaj troszkę gorszy dzień bólowo, ale da się wytrzymać bez tabsów
Pozdrawiam
Wtajemniczona
14-03-2013, 12:51:53

aga z pozycją do spania mam jak ty, ale od pierwszej nocy kiedy próbowałam się ułożyć na boku, i mi nie bardzo wychodziło do dzisiaj śpie na boku, co prawda teraz to juz się przekęcam, ale pierwsze dwa tygodnie to jak się na lewym położyłam tak do rana się juz nie poruszyłam tylko spałam skulona jak króliczek...można spać na boku, mnie tak powiedział doktor,
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: