Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
12-03-2013, 15:18:16

Witam wszystkie PERYSKOPKI.Dziś kolejny rewelacyjny dzień mam bo to 120 dzień sie kończy po operacji i bez bólu.Wanienka jak zawsze rewelacja ,krioterapia miejscowa moze być,ale te impulsy magnetyczne tez gdyby nie kobieta bez ikry obsługujaca-istna porazka.Cale 30 min opóżnienia.Przezyłem-jest świetnie.Elcia dasz rade te pare dni to ci zleci-masz termin.Mój z tygodnia na tydzień czekalem i dzwonilem.Ale sie doczekalem.Pozdrawiam WSZYSTKICH BOLESNYCH.Ciekawe jak sanatorium czy szpital-CYT co u ciebie.Wilkien a jak Twoje sprawy?RESZTA piszcie moze ktos został babcia dziadkiem,a moze wujkiem...........piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
12-03-2013, 16:56:51

Witam wszytskie szyjki. Nie było mnie kilka dni na forum, bo... dostałam prezentz okazji DNIA KOBIET a mianowicie przyspieszyli mi termin operacji. Jestem już po zabiegu, w domu. A więc zamiast być szyjką kwietniowej dołączyłam do grona szyjek marcowych. Mam zoperowany 1 poziom.Lekarze stwierdzili,że nie ma potrzeby operować drugiego.
Bałam się okropnie. Dzień po operacji stwierdziłąm, że gdybym nie miała tak dużo przykrych objawów nigdy nie zgodziłabym się na operację. Na szczęście w szpitalu dbali aby jak najmniej bolało (szpital bez bólu), więc środki znieczulające leciały często. Czasami trzeba było mocniejszych (gdy mega mnie bolała głowa), ale da się wytrzymać. W domu na razie niczego przeciwbólowo nie biorę. Niestety w domu nie mogę się tak wyspać jak w szpitalu.Tam były mega wygodne i super łóżka z różnymi regulacjami, w domui nie mogę sobie znależć pozycji ani do leżenia ani do spania. Trochę ciągnie, boli, piszczy w uchu,szyja jeszcze spuchnięta a dodatkowo dostałam gratisa-całkowicie odrętwiałego palca z przeczulicą na skórze palca i całej dłoni (u ręki która wczesniej nie bolała). To najbardziej mi po opercji przeszkadzało, bo palec rwał i nie dało się go dotknąć nawet kołdrą, bo ból był taki jakby ktoś ciął gorącymi żyletkami. Przeciwbólowe na to nie pomagały. Teraz ból jest trochę mniejszy. Lekarz kazał być cierpliwym i nie szukać nowych objawow. Kręgosłup musi się ułożyć po nowemu.
Chylę czoła przed wszystkimi neurochirurgami. Takie operacje jak nasze to raczej pikuś. W szpitalu cały czas coś się dzieję. Ciągle operacje, nagłe przypadki i to o wiele poważniejsze: guzy mózgu, tętniaki, wypadki. Serce boli jak się człowiek napatrzy na ludzi na R -ce. Tam lekarze są naprawde zalatani. Dobrze, że są tacy specjaliści,którzy ratują ludzom życie. Powinni być za to solidnie wynagradzania, jak również pielęgniarki, które 24 godziny na dobę mają co robić.
pozdrawiam
Wtajemniczona
12-03-2013, 17:14:41

agachrab Witaj Agnieszko super że masz to za sobą teraz będzie tylko lepiej tak trzeba sobie tłumaczyć. Ja mam mieć 3 poziomy to nie wiem jak to u mnie będzie z bólem. A jaki masz implant stały czy ruchomy. Pozdrawiam Renata
Wtajemniczona
12-03-2013, 17:39:47

Stokrotko
"co do zdegustowania po zabiegu to ja też nie wiem co autor miał na myśli, jak można być zdegustowanym, zawiedzionym, zrozpaczonym tak, ale zdegustowanym,....? "
Super że łapki bolą mniej .To dobre wieści dla wszystkich, tych przed i tych zaledwie "PO"
Agachrab
A to niespodzianka.Zastanawiałam się dzisiaj dlaczeco nie pojawiasz się na forum a tu taka nowina.Już "PO" .Napisz więcej jesli będziesz mogła.O implantach , kołnierzu , kto Cię operował .Też wybieram się do Opola.
Nocy i bez bólu i dobrych snów.
Karolina
gość
12-03-2013, 21:25:38

AgaChrab..... no zaskoczył♦aś wszystkich chyba :) Bardzo sie cieszę ze już za toba operacja :) ominał cie stres tygodnia czy dwóch przed :)
jeśli będziesz w stanie napisz prosze coś wiecej.... ja cała w strachu bo został tydzień....
abakleszek masz racje.. nie tyle boje sie samej operacji jak tego co bedzie PO... czy będzie poprawa a najbardziej tego jak dam sobie rade przez pierwsze tygodnie
pozdrawiam wszystkie szyjki :)
Wtajemniczona
13-03-2013, 04:55:19

agachrab
super że jesteś po tej stronie mocy, super że wszystko poszło ok
dobrze że poszłaś z marszu, nie zdążyłaś się bać, ja też miałam mega ból głowy po operacji, skóre przeczulona jak poparzoną na szyi nad blizną oraz na barku prawej ręki, oraz ból prawej ręki i prawego barku, a prawa do operacji nigdy mnie nie bolała,
jutro minie 5 tygodni od operacji, i jak jestem naprawde grzeczna i stosuje się do zasady - na tapczanie siedzi leń- to mnie nic nie boli i juz nie biore tabsów, ale takie dni bardzo żadko mi się zdarzają, bo jak tu wracać do normalności i całkiem nic nie robić...więc coś tam wstawie na kuchni, z rozsądkiem, ale jednak, gdiześ tam coś zetre, to posiedze na kompie i troche na wieczór bolą łapki ale nie tak jak po operacji, najgorsze to pierwsze dwa tygodnie,i w dzień i w nocy, ja na poczatku też nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji do spania, moja podusia była ble, a teraz jest już cacy
do tych co tuż przed, życze szybkiego powrotu do zdrowia i coraz lepszego życia
dla tych tuż po, życze każdego dnia i nocy bez bólu, i trzymajmy się tego, że już jesteśmy naprawieni,
ja w szpitalu na neurochirurgi byłam w ostatnim czasie 3 razy i nasze kręgosłupy tak jak pisze aga , to pikus, tyle się napatrzyłam że się cieszę, że mam tylko problem z kręgosłupem...
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowicz
13-03-2013, 06:44:17

Witam WSZYSTKICH w poranny i mrozny dzionek.Pozdrawiam Agachrrb dolączyłaś do nas czyli PO.Życze cierpliwości i wytrwałości w biegu do celu.Z poduszką to tez miałem podobnie.W szpitalu by mnie uszcześliwic dali mi nie jaska tylko ogromna podusie poniewaz dzień wcześniej mowilem ,że moim marzenim od kilku miesięcy jest spanie na wznak.Trzy dni mnie tak katowali,az sie zlitowala pielegniarka i przyniosla jasiek wtedy juz moglem spać z lepszym samopoczuciem,Pozdrawiam bolesnych-dnia bez bólu i słonca by i dla Was zaswieciło.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
13-03-2013, 07:21:38

piotr19 2013-03-12 16:18:16
Witam wszystkie PERYSKOPKI.Dziś kolejny rewelacyjny dzień mam bo to 120 dzień sie kończy po operacji i bez bólu............piotr
tomożebyśwódkęjakąśpostawił ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkujący
13-03-2013, 09:57:29

Witam wszystkich ponownie! Słuchajcie odebrałem wczoraj dopiero mój wynik rezonansu i... byłem praktycznie pewny na sto procent, że przepuklina szyjna, bo tak naprawdę objawy wszystkie się zgadzją ale po otworzeniu koperty i odczytaniu opisu okazało się.... że to nie przepuklina. Akurat jestem teraz w pracy i nie mam przy sobie opisu żeby dokładnie to przepisać ale w każdym razie jest tam napisane "zmniejszenie lordozy szyjnej, nierówne obrysy kręgu C7, wskazanie na niezrośnięte jądra kostnienia, przestrzenie międzykręgowe w normie" na opisie nie ma ani słowa o żadnym ucisku na rdzeń, czy worek oponowy, jądro mażdżyste w krążkach sedzi na miejscu. Tylko powiedzcie mi.... to ja dopiero musiałem mieć rezonans żeby ktoś mi stwierdził zmniejszenie lordozy? to z RTG ortopeda czy neurolog nie jest w stanie tego stwierdzić? i tak naprawdę gdzie mam teraz z tym iść? ze zmniejszeniem lordozy do neurologa czy może raczej znów do ortopedy? Cieszę się że to jednak nie przepuklina aczkoliek też nie ma się co cieszyć ze zmniejszenia lordozy bo też tutaj może grozić operacja....
Wtajemniczona
13-03-2013, 10:13:26

Sławek, a mówiłam ze nie ma co gdybać ze trzeba poczekac na wynik. Jak wrócisz do domu to przepisz opis. A co zniesionej lordozy to musisz cwiczyc prawidłowa pozycje ustawienia kregosłupa. W zalezności czy masz objawy neurologiczne to zgloś sie do neurologa, a jesli nie to ortopeda dalej Cie pokieruje na rehabilitacje. Przede wszystkim idz do specjalisty ktory kierowal Ciebie na rezonans. Pamietaj, nie daj sie zbyc zadnemu lekarzowi, trzeba pytac, pytac i jeszcze raz pytac.
A co do rtg, to tak jak pisałam wczesniej sama sie przekonałam ze opisy robia "dla sztuki" nie zaglebiając sie w nic.
U mnie na rtg po operacji napisali tylko stan operacyjny, a mam zniesiona lordoze i uslyszalam kilkukrotnie ze mam wyprostowany kregoslup szyjny, nie wspominajac juz o osteofitach ktore neurochirurg mi pokazał na rtg, a w opisie nic nie bylo. Tacy to fachowcy...
Pozdrawiam
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: