Reklama:

NEUROCHIRURG - ARKADIUSZ WILK (125)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
02-08-2009, 10:00:00

Czyli bierzesz. Pomagają Ci te leki? Przeczytaj, co napisałaś wtedy gdy "wyskoczyłaś" i napisz, czy po tych lekach lepiej się czujesz. Przestało Cię boleć na górze albo na dole? Ręka drętwieje nadal? I co Ty właściwie robisz? Studiujesz czy pracujesz?
No to dostałaś, MALWINKO, zestaw pytań .
Do odpowiedzi proszę.
Spinka

29-07-2009 o 13:18, MALWINA1985 :
PRZEPRASZAM ZE TAK WYSKAKUJE ALE MAM PROBLEM Z PLECAMI GŁÓWNIE BOLI MNIE KRĘKOSŁUP NA SAMYM DOLE PRZY MIEDNICY I W ŁOPATKACH BARDZIEJ NA ŚODKU. BOLI OKROPNIE ZACZEŁA MI TROSZECZKE DRETWIEC CHWILAMI LEWA REKA . CIERPIE NA TO OD 3 MIESIECY PEDIATRA PRZEPISAŁ MI LEKI KTORE POMOGŁY NA MIESIAC POZNIEJ ZNOW ZACZELO BOLEC Z TYM ZE MOCNIEJ !NIE MOGE WYSIEDZIEC 5 MINUT BO MUSZE SIE POŁOZYC Z BOLU CHOCIAZ NA CHWILE POMOZCIE CO MAM ROBIC DO KOGO SIE ZWROCIC BO WSZYSCY UWAZAJA ZE JESTEM ZA MLODA NA TAKIE SCHORZENIE MAM 24 LATA . ROBIŁAM RTG CAŁEGO KRĘGOSŁUPA WYNIK OGOLNIE OK OPRUCZ TEGO ZE MAM JAKAS LORDOZE SPŁYCONA NA CAŁYM KREGOSŁUPIE CO TO JEST JAK TO LECZYC PROSZE O ODPOWIEDZ PROSZE !!!!! MALWINA 1985
Spinka
gość
02-08-2009, 12:21:00

czesc spinka ! W PIERWSZEJ WIADOMOSCI PISALAM O SRODKACH PRZECIWBOLOWYCH KTORE MI NIE POMAGALY ALE TERAZ MAM SILNIEJSZE LEKI KTORE POMAGAJA TYLKO NA OKRES DZIALANIA SRODKOW!!! JAK PRZESTAJE DZIALAC TABLETKA TO ZACZYNA BOLEC I TO MOCNO !! OBECNIE JESTEM NA CHOROBOWYM Z POWODU NOGI KTORA MIALAM W GIPSIE ! PRACUJE W STOLARNI PRODUKUJEMY MEBLE IKEA! JEST TAM CIEZKO I WLASNIE TAM ZACZOL MNIE BOLEC KREGOSLUP . NIE WIEM CO ROBIC BO NA BRANIU PRZECIWBOLOWEK DLUGO CZLOWIEK NIE WYTRZYMA . NAJPIERW BOLALO MNIE W PRACY ALE ZDZIWILO MNIE TO ZE SIEDZE W DOMU NIC NIE ROBIE I MNIE JESZCZE GORZEJ BOLI . ZNAJOMA Z PRACY PRZESZLA OPERACJE Z POWODU WYPADNIECIA DYSKU PRZY KREGACH SZYJNYCH MOWILA MI ZEBYM JAK NAJSZYBCIEJ SKONTAKTOWALA SIE Z NEUROCHIRURGIEM BO MAM TE SAME OBJAWY CO ONA ! DLATEGO DO WAS PISZE BO MOZE WY WIECIE COS WIECEJ NA TEN TEMAT .MOJ LEKARZ STWIERDZIL ZE NEUROCHIRURG JEST TYLKO OD OPERACJI I NIE DAL MI SKIEROWANIA.JESTEM W KROPCE .SPINKA ZADAJESZ TYLE PYTAN NA KTORE NADAL NIE OTRZYMUJE ODPOWIEDZI .WIDZE ZE SIE NA TYM ZNASZ I LICZE ZE MOZE WIESZ CO TO MOZE BYC PROSZE ODPISZ POCHODZE Z LUBUSKIEGO WIEC TO NAPEWNO DALEJ NIZ WARSZAWA MALWINA
gość
02-08-2009, 12:39:00

Sorki, ze sie wtracam, ale malwina, moze ty bys jakos konkretniej napisala. Wez moze przepisz opis twojego rentgena. bo jakos z toba do ladu nie mozna dojsc. kazdemu mozna pomoc a ty chyba cierpisz. cos o lordozie pisalas. masz opis rentgena?
Forumowiczka
02-08-2009, 13:07:00

Malwina, ja Ci bardzo współczuję, że tak Cię boli i źle się czujesz bo wiem, co to znaczy. Ja mam pracę biurową, praktycznie osiem godzin przed monitorem komputera i to od kilkunastu lat. Jak mnie bardzo bolało to nie mogłam ani w pracy wysiedzieć, ani spać w nocy i jeszcze zatruwałam innym życie swoim jęczeniem. Najbardziej cierpiał mój syn, który ma dopiero 9 lat. Nie mogłam z nim nawet lekcji odrabiać a on tylko ze mną chciał. Nie chce mi się już teraz tego wspominać.
Ty jesteś jeszcze bardzo młoda i szkoda Ciebie. Nie gniewaj się, że zadaję tyle pytań, to nie są pytania bez celu . Chyba pisałaś, że dostałaś skierowanie do neurologa. Kiedy idziesz? Może neurolog powie coś więcej, co Ci jest albo da Ci skierowanie na konsultację neurochirurgiczną.
Nie przeceniaj mnie, ja nie znam się na schorzeniach kręgosłupa, jestem po prostu operowaną dyskopatką i nic więcej.
Zresztą jest nas na tym forum sporo - we wspominanym już temacie DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA.
Spinka
Spinka
gość
02-08-2009, 13:19:00

Malwina , prośba , pisząc wyłącz CapsLock .Pisanie wielikimi literami oznacza krzyk , nie ma takiej potrzeby , poza tym źle się czyta .
Teraz ja mam pytanie , dlaczego mając 24 lata leczysz się u pediatry ?Faktycznie ten specjalista moze miec małe rozeznanie w problemach zwyrodnieniowych, dyskopatycznych i przeciażeniowych kręgosłupa. Młody wiek przy chorobie kręgosłupa szczególnie przy cięzkiej pracy fizycznej nie jest znów taką rzadkością
Nie dziw się że Spinka dopytuje o szczegóły . Trudno Ci Malwino cokolwiek radzić bo cedzisz informacje dosyć chaotycznie i nikonsekwentnie np.
ROBIŁAM RTG CAŁEGO KRĘGOSŁUPA WYNIK OGOLNIE OK OPRUCZ TEGO ZE MAM JAKAS LORDOZE SPŁYCONA NA CAŁYM KREGOSŁUPIE CO TO JEST JAK TO LECZYC PROSZE O ODPOWIEDZ PROSZE !!!!! MALWINA 1985

Kręgołup w prawidlowych krzywiznach lordozę ma w odcinku szyjnym i lędźwiowym a w piersiowym jest w kyfozie .
Jak wypisjesz takie i temu podobne ,,kwiatki'' nie siląc na chwilę koncentacji przytaczajac własny wynik to moim pierwszym wrażeniem jest- troll.
Nie dziw się więc ,że przechodzisz takie pranie mózgi zanim jakieś konkrety uda się Ciebie wydusić .
Malwina do operacji na tym etapie jeszcze droga daleka.
Jedna baba drugiej babie ..... Co chciłabyś operować , który odcinek ?
Drętwieje Ci ręka , boli między łopatkami to problemy odrębne od bólu w okolicy miednicy.
Przede wszystkim potrzebna jest dobra diagnostyka . Radziłabym zdecydowanie zmienić pediatrę na lekarza rodzinnego -trochę szersze horyzonty i poprosić o skierowanie do neurologa.
Neurolog poprowadzi dalszą diagnostykę i leczenie .
W początowym etapie często wystarcza bardzo dobra rehabiliatcja .Dobra to taka gdzie są indywidualne zajęcia z fizjoterapeutą , gdzie pod jego kierunkiem nauczysz się odpiednich ćwiczeń i będizesz je systematycznie wykonywała .
Przebywasz na zwolnieniu więc możesz poprosić lekarza o skierowanie na rehabliatcję w ramach prewencji rentowej ZUS
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=420
tu masz link jak się za to zabrać , może na początek pomoże.
Jeśli nie bedzie poprawy , dolegliwości będą się nasilały pozostaje Ci dalsza diagnostyka MRI -do neurochirurga bez tego nie masz po co iść .
Forumowiczka
02-08-2009, 18:46:00

Gościu, jestem pod wrażeniem .
Zosia wyszukała taką informację:
http://www.grajdol.pl/garwolin_1452_ortopedia_w_garwolinie,1,1

Dr AWilk wspominał, że operuje także w Garwolinie. Ciekawe czy tam ?
Spinka
Spinka
gość
02-08-2009, 19:42:00

WITAM TU MALWINA bardzo wam wszystkim dziekuje za dobre rady ! w opisie rtg pisalo lordoza splycona tylko tyle ! pisalam tak bo sama sie nie znam na tym dlatego mnie nie rozumiecie . do neurologa ide w srode prywatnie bo na kase trzeba czekac dlugo zobaczymy co powie i wm napisze jeszcze raz dziekuje dozobaczenia i pozdrawiam
Forumowiczka
03-08-2009, 15:32:00

Widzisz Malwinko, można rozmawiać bez KRZYKU. Czekamy na wieści od Ciebie.

Dla zainteresowanych:
Dr AWilk będzie przyjmował na Wolskiej 11 sierpnia. Ale miejsca chyba już się kończą... Poszłabym tam do niego na kontrolną wizytę ale niestety zwolnienie lekarskie mam do 17 sierpnia i będę musiała iść na Mokotowską.
Przy okazji - wizyta u dr Wilka kosztuje 200 zł na Mokotowskiej,
140 zł na Wolskiej.
Spinka
Spinka
gość
04-08-2009, 08:25:00

Spinko, dziękuję Ci za wszystkie odpowiedzi, co do operacji przez Dr Wilka w Instytucie Matki i Dziecka na ul. Kasprzaka mam jeszcze pyt. odnosnie pobytu w szpitalu. Ile dni leżalas?
Forumowiczka
04-08-2009, 08:33:00

Hello ,
W szpitalu byłam 8 dni, od 23 do 30 czerwca. Ale nie leżałam przez cały ten czas. We wtorek, w dzień przyjęcia, zapoznałam się z towarzyszką niedoli. Przegadałyśmy większość czasu. Wieczorem był u nas dr Wilk i podpisałyśmy przerażające papiery - zgodę na operację i na narkozę. W ciągu dnia wypełniłyśmy też jakąś dziwną ankietę, która dotyczyła dziecka (bez sensu) i trzeba było też wskazać osobę, która byłaby upoważniona do różnych przykrych czynności w razie gdyby coś poszło nie tak... Ale skończyło się ok . W środę nic nie robiłyśmy, głównie spacerki i łasuchowanie, rozpoznawanie twarzy personelu. W czwartek operacja a potem już z górki.
Trochę się rozpisałam, ale co tam, nie zanudzisz się chyba.
Spinka
Spinka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: