Malwina , prośba , pisząc wyłącz CapsLock .Pisanie wielikimi literami oznacza krzyk , nie ma takiej potrzeby , poza tym źle się czyta .
Teraz ja mam pytanie , dlaczego mając 24 lata leczysz się u pediatry ?Faktycznie ten specjalista moze miec małe rozeznanie w problemach zwyrodnieniowych, dyskopatycznych i przeciażeniowych kręgosłupa. Młody wiek przy chorobie kręgosłupa szczególnie przy cięzkiej pracy fizycznej nie jest znów taką rzadkością
Nie dziw się że Spinka dopytuje o szczegóły . Trudno Ci Malwino cokolwiek radzić bo cedzisz informacje dosyć chaotycznie i nikonsekwentnie np.
ROBIŁAM RTG CAŁEGO KRĘGOSŁUPA WYNIK OGOLNIE OK OPRUCZ TEGO ZE MAM JAKAS LORDOZE SPŁYCONA NA CAŁYM KREGOSŁUPIE CO TO JEST JAK TO LECZYC PROSZE O ODPOWIEDZ PROSZE !!!!! MALWINA 1985
Kręgołup w prawidlowych krzywiznach
lordozę ma w odcinku szyjnym i lędźwiowym a w piersiowym jest w kyfozie .
Jak wypisjesz takie i temu podobne ,,kwiatki'' nie siląc na chwilę koncentacji przytaczajac własny wynik to moim pierwszym wrażeniem jest- troll.
Nie dziw się więc ,że przechodzisz takie pranie mózgi zanim jakieś konkrety uda się Ciebie wydusić .
Malwina do operacji na tym etapie jeszcze droga daleka.
Jedna baba drugiej babie ..... Co chciłabyś operować , który odcinek ?
Drętwieje Ci ręka , boli między łopatkami to problemy odrębne od bólu w okolicy miednicy.
Przede wszystkim potrzebna jest dobra diagnostyka . Radziłabym zdecydowanie zmienić pediatrę na lekarza rodzinnego -trochę szersze horyzonty i poprosić o skierowanie do neurologa.
Neurolog poprowadzi dalszą diagnostykę i leczenie .
W początowym etapie często wystarcza bardzo dobra rehabiliatcja .Dobra to taka gdzie są indywidualne zajęcia z fizjoterapeutą , gdzie pod jego kierunkiem nauczysz się odpiednich ćwiczeń i będizesz je systematycznie wykonywała .
Przebywasz na zwolnieniu więc możesz poprosić lekarza o skierowanie na rehabliatcję w ramach prewencji rentowej ZUS
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=420
tu masz link jak się za to zabrać , może na początek pomoże.
Jeśli nie bedzie poprawy , dolegliwości będą się nasilały pozostaje Ci dalsza diagnostyka MRI -do neurochirurga bez tego nie masz po co iść .