Reklama:

NEUROCHIRURG - ARKADIUSZ WILK (125)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
29-07-2009, 11:17:00

PRZEPRASZAM ZE TAK WYSKAKUJE ALE MAM PROBLEM Z PLECAMI GŁÓWNIE BOLI MNIE KRĘKOSŁUP NA SAMYM DOLE PRZY MIEDNICY I W ŁOPATKACH BARDZIEJ NA ŚODKU. BOLI OKROPNIE ZACZEŁA MI TROSZECZKE DRETWIEC CHWILAMI LEWA REKA . CIERPIE NA TO OD 3 MIESIECY PEDIATRA PRZEPISAŁ MI LEKI KTORE POMOGŁY NA MIESIAC POZNIEJ ZNOW ZACZELO BOLEC Z TYM ZE MOCNIEJ !NIE MOGE WYSIEDZIEC 5 MINUT BO MUSZE SIE POŁOZYC Z BOLU CHOCIAZ NA CHWILE POMOZCIE CO MAM ROBIC DO KOGO SIE ZWROCIC BO WSZYSCY UWAZAJA ZE JESTEM ZA MLODA NA TAKIE SCHORZENIE MAM 24 LATA . ROBIŁAM RTG CAŁEGO KRĘGOSŁUPA WYNIK OGOLNIE OK OPRUCZ TEGO ZE MAM JAKAS LORDOZE SPŁYCONA NA CAŁYM KREGOSŁUPIE CO TO JEST JAK TO LECZYC PROSZE O ODPOWIEDZ PROSZE !!!!! MALWINA 1985
MALWINA1985
Początkująca
29-07-2009, 11:18:00

PRZEPRASZAM ZE TAK WYSKAKUJE ALE MAM PROBLEM Z PLECAMI GŁÓWNIE BOLI MNIE KRĘKOSŁUP NA SAMYM DOLE PRZY MIEDNICY I W ŁOPATKACH BARDZIEJ NA ŚODKU. BOLI OKROPNIE ZACZEŁA MI TROSZECZKE DRETWIEC CHWILAMI LEWA REKA . CIERPIE NA TO OD 3 MIESIECY PEDIATRA PRZEPISAŁ MI LEKI KTORE POMOGŁY NA MIESIAC POZNIEJ ZNOW ZACZELO BOLEC Z TYM ZE MOCNIEJ !NIE MOGE WYSIEDZIEC 5 MINUT BO MUSZE SIE POŁOZYC Z BOLU CHOCIAZ NA CHWILE POMOZCIE CO MAM ROBIC DO KOGO SIE ZWROCIC BO WSZYSCY UWAZAJA ZE JESTEM ZA MLODA NA TAKIE SCHORZENIE MAM 24 LATA . ROBIŁAM RTG CAŁEGO KRĘGOSŁUPA WYNIK OGOLNIE OK OPRUCZ TEGO ZE MAM JAKAS LORDOZE SPŁYCONA NA CAŁYM KREGOSŁUPIE CO TO JEST JAK TO LECZYC PROSZE O ODPOWIEDZ PROSZE !!!!! MALWINA 1985
MALWINA1985
Forumowiczka
29-07-2009, 18:43:00

Tak, Gościu, miałam wstawiany implant. Typu CAGE.

MALWINA... no faktycznie wyskoczyłaś Robiłaś rezonans magnetyczny kręgosłupa? Wiesz, co to za badanie?
Spinka
Spinka
gość
29-07-2009, 21:49:00

Szczepilam. A te badania robilas ze skierwaniem?

Dzwonilam na Mokotowska w tym tygodniu.
Forumowiczka
30-07-2009, 05:50:00

No to w takim razie ja też zadzwonię na Mokotowską...

No tak, ze skierowaniem. Badania krwi, moczu i EKG robiłam w LUX MED-zie w Warszawie, pracodawca zapewnia mi tam pakiet, skierowanie dostałam od neurologa z LUX MED-u właśnie (powiedziałam, że potrzebuję bo mam mieć operację kręgosłupa szyjnego, pokazałam wynik mojego rezonansu magnetycznego, jakie badania mam zrobić wiedziałam od dr Wilka). Rtg klatki piersiowej zrobiłam "lokalnie", w przychodni, tu, gdzie mieszkam - skierowanie wzięłam od lekarza pierwszego kontaktu (o dziwo w przychodni NFZ termin był o niebo bliższy niż w LUX MED-zie).

No i co Gościu - jesteś już gotowa na operację ?
Spinka
Spinka
gość
30-07-2009, 11:37:00

Niezupełnie.

a w kołnierzu ile chodzilas?
Forumowiczka
30-07-2009, 12:30:00

Jakieś 3-4 tygodnie cały czas. Teraz noszę czasami. Zależy od okoliczności .

Dzwoniłam na Mokotowską. Pani w recepcji powiedziała, że z tymi dwoma dniami w miesiącu to nieprawda . Dr Wilk przyjmuje w każdy poniedziałek i w dwa wtorki (na miesiąc). Tylko, że nie wiadomo, czy są miejsca...
Spinka
Spinka
gość
30-07-2009, 13:51:00

ROBIŁAM TYLKO RTG CZYLI PRZESWIETLENIE KREGOSŁUPA .WCZORAJ BYLAM U MOJEGO RODZINNEGO DAŁ MI SKIEROWANIE DO NEUROLOGA I TAKIE LEKI PRZECIWBOLOWE ZE NIE WIEM KIEDY ZASYPIAM . ROZUMIEM ZE REZONANS TO TOMOGRAF TAK POZDRAWIAM
Forumowiczka
30-07-2009, 16:37:00

Rezonans magnetyczny to nie to samo, co tomograf (o ile mi wiadomo... )
MALWINA, tu masz przykładowy link, który przeczytasz i będziesz wiedziała:
http://zdrowie.med.pl/bad_obraz/rezonans.html

Spinka

PS. Jakie leki przeciwbólowe dał Ci neurolog?
Spinka
Wtajemniczona
31-07-2009, 09:26:00

Witajcie, dziś dowiedziałam się , że dr Wilk już nie pracuje na Szaserów, powiedziała mi o tym pielęgniarka robiąca mi badania. Dla mnie to "bolesna" wiadomość, gdyż na 11 sierpnia mam wyznaczony termin operacji kr. szyjnego i miał operować mnie Wilk, a tu niespodzianka. W zastępstwie przyjmuje dr Manowiec. Czy ktoś z was miał a nim kontakt? Może kogoś operował? Podobno dobry i "ludzki" lekarz, dokładny itp., ale może ktoś potwierdzi ?
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: