Reklama:

NEUROCHIRURG - ARKADIUSZ WILK (125)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
29-07-2009, 11:17:00

PRZEPRASZAM ZE TAK WYSKAKUJE ALE MAM PROBLEM Z PLECAMI GŁÓWNIE BOLI MNIE KRĘKOSŁUP NA SAMYM DOLE PRZY MIEDNICY I W ŁOPATKACH BARDZIEJ NA ŚODKU. BOLI OKROPNIE ZACZEŁA MI TROSZECZKE DRETWIEC CHWILAMI LEWA REKA . CIERPIE NA TO OD 3 MIESIECY PEDIATRA PRZEPISAŁ MI LEKI KTORE POMOGŁY NA MIESIAC POZNIEJ ZNOW ZACZELO BOLEC Z TYM ZE MOCNIEJ !NIE MOGE WYSIEDZIEC 5 MINUT BO MUSZE SIE POŁOZYC Z BOLU CHOCIAZ NA CHWILE POMOZCIE CO MAM ROBIC DO KOGO SIE ZWROCIC BO WSZYSCY UWAZAJA ZE JESTEM ZA MLODA NA TAKIE SCHORZENIE MAM 24 LATA . ROBIŁAM RTG CAŁEGO KRĘGOSŁUPA WYNIK OGOLNIE OK OPRUCZ TEGO ZE MAM JAKAS LORDOZE SPŁYCONA NA CAŁYM KREGOSŁUPIE CO TO JEST JAK TO LECZYC PROSZE O ODPOWIEDZ PROSZE !!!!! MALWINA 1985
MALWINA1985
Początkująca
29-07-2009, 11:18:00

PRZEPRASZAM ZE TAK WYSKAKUJE ALE MAM PROBLEM Z PLECAMI GŁÓWNIE BOLI MNIE KRĘKOSŁUP NA SAMYM DOLE PRZY MIEDNICY I W ŁOPATKACH BARDZIEJ NA ŚODKU. BOLI OKROPNIE ZACZEŁA MI TROSZECZKE DRETWIEC CHWILAMI LEWA REKA . CIERPIE NA TO OD 3 MIESIECY PEDIATRA PRZEPISAŁ MI LEKI KTORE POMOGŁY NA MIESIAC POZNIEJ ZNOW ZACZELO BOLEC Z TYM ZE MOCNIEJ !NIE MOGE WYSIEDZIEC 5 MINUT BO MUSZE SIE POŁOZYC Z BOLU CHOCIAZ NA CHWILE POMOZCIE CO MAM ROBIC DO KOGO SIE ZWROCIC BO WSZYSCY UWAZAJA ZE JESTEM ZA MLODA NA TAKIE SCHORZENIE MAM 24 LATA . ROBIŁAM RTG CAŁEGO KRĘGOSŁUPA WYNIK OGOLNIE OK OPRUCZ TEGO ZE MAM JAKAS LORDOZE SPŁYCONA NA CAŁYM KREGOSŁUPIE CO TO JEST JAK TO LECZYC PROSZE O ODPOWIEDZ PROSZE !!!!! MALWINA 1985
MALWINA1985
Forumowiczka
29-07-2009, 18:43:00

Tak, Gościu, miałam wstawiany implant. Typu CAGE.

MALWINA... no faktycznie wyskoczyłaś Robiłaś rezonans magnetyczny kręgosłupa? Wiesz, co to za badanie?
Spinka
Spinka
gość
29-07-2009, 21:49:00

Szczepilam. A te badania robilas ze skierwaniem?

Dzwonilam na Mokotowska w tym tygodniu.
Forumowiczka
30-07-2009, 05:50:00

No to w takim razie ja też zadzwonię na Mokotowską...

No tak, ze skierowaniem. Badania krwi, moczu i EKG robiłam w LUX MED-zie w Warszawie, pracodawca zapewnia mi tam pakiet, skierowanie dostałam od neurologa z LUX MED-u właśnie (powiedziałam, że potrzebuję bo mam mieć operację kręgosłupa szyjnego, pokazałam wynik mojego rezonansu magnetycznego, jakie badania mam zrobić wiedziałam od dr Wilka). Rtg klatki piersiowej zrobiłam "lokalnie", w przychodni, tu, gdzie mieszkam - skierowanie wzięłam od lekarza pierwszego kontaktu (o dziwo w przychodni NFZ termin był o niebo bliższy niż w LUX MED-zie).

No i co Gościu - jesteś już gotowa na operację ?
Spinka
Spinka
gość
30-07-2009, 11:37:00

Niezupełnie.

a w kołnierzu ile chodzilas?
Forumowiczka
30-07-2009, 12:30:00

Jakieś 3-4 tygodnie cały czas. Teraz noszę czasami. Zależy od okoliczności .

Dzwoniłam na Mokotowską. Pani w recepcji powiedziała, że z tymi dwoma dniami w miesiącu to nieprawda . Dr Wilk przyjmuje w każdy poniedziałek i w dwa wtorki (na miesiąc). Tylko, że nie wiadomo, czy są miejsca...
Spinka
Spinka
gość
30-07-2009, 13:51:00

ROBIŁAM TYLKO RTG CZYLI PRZESWIETLENIE KREGOSŁUPA .WCZORAJ BYLAM U MOJEGO RODZINNEGO DAŁ MI SKIEROWANIE DO NEUROLOGA I TAKIE LEKI PRZECIWBOLOWE ZE NIE WIEM KIEDY ZASYPIAM . ROZUMIEM ZE REZONANS TO TOMOGRAF TAK POZDRAWIAM
Forumowiczka
30-07-2009, 16:37:00

Rezonans magnetyczny to nie to samo, co tomograf (o ile mi wiadomo... )
MALWINA, tu masz przykładowy link, który przeczytasz i będziesz wiedziała:
http://zdrowie.med.pl/bad_obraz/rezonans.html

Spinka

PS. Jakie leki przeciwbólowe dał Ci neurolog?
Spinka
Wtajemniczona
31-07-2009, 09:26:00

Witajcie, dziś dowiedziałam się , że dr Wilk już nie pracuje na Szaserów, powiedziała mi o tym pielęgniarka robiąca mi badania. Dla mnie to "bolesna" wiadomość, gdyż na 11 sierpnia mam wyznaczony termin operacji kr. szyjnego i miał operować mnie Wilk, a tu niespodzianka. W zastępstwie przyjmuje dr Manowiec. Czy ktoś z was miał a nim kontakt? Może kogoś operował? Podobno dobry i "ludzki" lekarz, dokładny itp., ale może ktoś potwierdzi ?
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
gość
Bębnienie w uchu
Witam, miałam też tą przypadłość . Bębnienie w prawym uchu. Jest to związane z mięśniami żuchwy . Pochodziłam trochę po laryngologach, aż trafiłam na „ chcącego „ się zainteresować tą, nazwijmy to chorobą .Dostałam przekaz do terapeuty , który się tym zajmuje . Noszę na noc szynę , bo zaciskam mocno w nocy zęby . Po jakimś krótkim czasie mi przeszło , ale nie korzystałam z terapeuty , wystarczyła mi szyna , którą zakładam na noc . Pozdrawiam .
gość
Ciag daszy ...badania Mri glowy
Mam pytanie czy ten wynik MRI glowy jest do dalszej konsultacji lekarskiej tzn: neurologa czy neurochirga... Dostałam skierowanie na MRI glowy z kontrastem od laryngologa ponieważ od ponad 1 roku mam problem z lewym uchem bo słyszę cały czas pulsowanie nic poza tym i zaczynam się martwić czy to nie jest faktycznie tetniak?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: