Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-01-2022, 18:57:12

Chciałbym uzyskać odpowiedzi tej Pani poprzedniczki wpisu która twierdzi że zna problem z neuralgią i że choruje na nią kilka lat i daje radę ale chciałbym uzyskac odpowiedz na pytanie które zadałem wpis wyżej co zrobić jak jest zimno i trzeba wyjść na dwór ,a przy nawet małym podmuchu wiatru który inicjuje ból twarzy . Prosiłbym o szybką poradę .Z góry dziękuję .
gość
26-01-2022, 19:18:42

Gość 2022-01-05 13:43:47
Gość 2007-07-26 11:05:00
Mój syn ma 12 lat i od trzech miesięcy nieustanne i okropne bóle głowy. Specjaliści stwierdzili u syna neuralgie (nerwoból) nerwu trójdzielnego lewego. Leczony przez Neurotop retard 300, Neurontin 300, także inne leki i blokade odczuwa wciąż ten sam ból głowy.

Być może ktoś z państwa cierpiał na tą chorobę i wrócił do normalnego życia, bóle ustały po jakimś innym leku lub innej metodzie leczenia.

Proszę o odpowiedź...

w tym temacie lub na lukaszd102@op.pl
Witaj. Od lat mam problemy z nerwem trójdzielnym. Lekarze wciskają leki przeciwpadaczkowe, które są nieskuteczne! Łączę się sama bo te konowaly chorym straszliwie ludziom czyszcza tylko portfel. Przede wszystkim duze ilosci wit B compleks, co 4h, maślanka, kefir, podgrzane i ciepłe. Magnez z Wit.B6, suplementacja TRAN, SUPRADYN, WITD3 oraz niestety ketonal, 50 w kapsulce, setka za duzo, bo jest przeciwzapalne i przeciwbólowy. Co np 6h. Nie pić kawy, bo bardzo wyplukuje witaminy z grupy B i magnez. Cieplo, oklady z termoforu. Owijac glowe mieciutkim cieplym kocykiem z polaru, ramiona tez i kark. Masaze rozgrzewajace plecy. Nogi moczyc w goracej widzie i soli. Poszukać lekarza i poradni bólu, a leki padaczkowe niech wydadzą sobie w D.. pe. Ps. W Niemczech ten ból leczą opłatami.
gość
26-01-2022, 19:47:27

Treść zablokowana przez moderatora

gość
30-01-2022, 18:10:41

Widzę że na tym forum to tylko można ponarzekać żadnej konkretnej odpowiedzi i same *** można poczytać a tak nic konkretnego a miało być o neuralgi bardzo przykrej bolesnej przypadłości chorym chcącym coś nie coś się dowiedzieć o metodach zmiejszenia bólu jest nie przydatne bo ktoś proponuje maślankę i moczenie nóg i że to ma pomóc ale to nie logiczne jak boli cię cała głowa. A z chęcią porozmawiał bym bo w kwestii neuralgii mam pewne sugestie .
gość
02-02-2022, 21:15:26

Prosimy o sugestie. Ludzie podają tu różne metody. Być może nie wszyscy mają neuralgia, bo jak widać lekarze nie zawsze stawiają prawidłową diagnozę, ja też wątpię że neuralgia da się wyleczyć maślanka. Ale prosimy o sugestie jeśli ma Pan jakieś rady to osoby mające bóle chętnie czegoś się dowiedzą. Ja także.
gość
03-02-2022, 19:36:25

Jeśli ktoś jest zaineresowany odnośnie do mojego wpisu z niedzieli 19;10 i chciałby porozmawiać o metodzie pomagającej zmniejszyć ból przy neuralgii i problemach neurologicznych które działają bynajmniej na moją żonę która choruje na neuralgię od 7 lat jest to metoda sprawdzona w różnych warunkach pogodowych możemy porozmawiać moj e-mail jest na str.89 z dn. 25-26 10 2021 ta metoda nic nie kosztuje ja nie jestem naciągaczem ja po prostu wiem jaki jest to ból i chce pomóc ludziom cierpiącym i to wszystko .
gość
06-02-2022, 21:15:28

Witam nie mam jeszcze stwierdzonej neuralgii ale neurolog już mnie leczy Tegretolem. Nie powiem pomaga,ale nie chce jeść chemii całe życie. Ból jest najczęściej nad górną piątka i przy nosie. Mrowi do tego cały prawy policzek. Pierwszy " napad " był 05.01. mam już tego serdecznie dość....ból żebym nie brała tabletek jest ciągły. Kłująca pieczacy pulsujący. Zaczęłam olej cbd jeszcze nie mogę na ten temat się wypowiedzieć. Robię masaże twarzy i smaruje maścią i Biszolinem . A do tego ktoś mi zasugerował że to może być staw skroniowo żuchwowy więc mam szynę relaksująca ale jakoś zbytnio nie przynosi efektów. Mam 36 lat i życie mi się zawaliło ich mnie nie cieszy .....
gość
06-02-2022, 21:22:24

Gość 2022-02-06 22:15:28
Witam nie mam jeszcze stwierdzonej neuralgii ale neurolog już mnie leczy Tegretolem. Nie powiem pomaga,ale nie chce jeść chemii całe życie. Ból jest najczęściej nad górną piątka i przy nosie. Mrowi do tego cały lewy policzek. Pierwszy " napad " był 05.01. mam już tego serdecznie dość....ból żebym nie brała tabletek jest ciągły. Kłująca pieczacy pulsujący. Zaczęłam olej cbd jeszcze nie mogę na ten temat się wypowiedzieć. Robię masaże twarzy( działaj regeneracyjnej na nerw ) i smaruje maścią i Biszolinem 25 zł ( uśmierza ma wiele.mineralow więc pomaga w regeneracji ) A do tego ktoś mi zasugerował że to może być staw skroniowo żuchwowy więc mam szynę relaksująca ale jakoś zbytnio nie przynosi efektów może zbyt krótki czas. Mam 36 lat
gość
07-02-2022, 07:36:25

Słuchajcie leczyłam się wszystkim co możliwe miałam zabiegi akupunktura blokady wyrwalam tylne zęby 6 lat konania leki wszystkie jakie możliwe naświetlania itp rezonans kręgów szyjnych wykazał zwyrodnienie dwuch kupiłam coś co się nazywa pętla i tu nazwy zapomniałam ale takie coś do zaciągania głowy jak uprząż i święty spokój od pierwszego podwieszania teraz siadam na tym 10 min raz na 2 tygodnie zero ataku
gość
07-02-2022, 07:52:49

Gość 2022-02-02 22:15:26
Prosimy o sugestie. Ludzie podają tu różne metody. Być może nie wszyscy mają neuralgia, bo jak widać lekarze nie zawsze stawiają prawidłową diagnozę, ja też wątpię że neuralgia da się wyleczyć maślanka. Ale prosimy o sugestie jeśli ma Pan jakieś rady to osoby mające bóle chętnie czegoś się dowiedzą. Ja także.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: