Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (973)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-04-2021, 08:19:32

To może wrzucę swoje trzy grosze, pod koniec zeszłego roku uderzyłem głową w klapę bagażnika. Po kilku konsultacjach u neurologów, którzy nic nie stwierdzili jeden specjalista od leczenia bólu przepisał Linefor, sugerując zapalenie nerwów obwodowych. Konkretnie ból w okolicy skroni, czoła po prawej stronie. Ból momentami nie do wytrzymania, mrowienie, drętwienie, uczucie przewodzenia prądu. Linefor biorę drugi miesiąc i raczej nie pomaga. Ostatnio zdecydowałem się pójść do hiduroterapeuty, jestem po pierwszym zabiegu i nie chcę zapeszać ale mogę powiedzieć że jest pewna poprawa. Nadal czuję dyskomfort w tej okolicy ale ból zmniejszył się przynajmniej o połowę
gość
06-06-2021, 18:08:03

Czy ktoś jeszcze tu zagląda? Opiszę swój problem. Jakieś pół roku temu uderzyłem się w głowę. Na początku wydawało mi się że jest to zwykły ból ale po trzech tygodniach gdy bol stawał się coraz bardziej dokuczliwy wybrałem się do neurologa. Ten nie stwierdził niczego niepokojącego, uznał ze tkanki muszą się wygoić i tyle, na moją prośbę zlecił tomografię. Po półtora miesiąca gdy nie przechodziło ponownie dwie wizyty, pani neurolog uznała ze to dziwne ze nadal boli ale dodatkowych badań nie zleciła, uznałem, że od niej pomocy nie otrzymam. Bol nie ustępował, robił się coraz bardziej dziwny i poszedłem z tym prywatnie do kliniki leczenie bólu. Lekarz orzekł ze to zapalenia nerwu, przepisał Linefor, brałem go 2,5 skutek w zasadzie nieodczuwalny. W międzyczasie poszedłem na pijawki, kilka wizyt akupunktury (jestem w trakcie), efekty umiarkowane. Boli mnie czoło, skroń po prawej stronie, w obrębie tych okolic bol się przemieszcza, jest ciągły, o raczej stałym nasileniu, palący, piekący, rwący, ciągnący, uciskający, nieprzyjemny. Po ok. 4 m-cach doszły dziwne odczucia, parestezje, lekkie drętwienie, cmiacy bol w żuchwie i szczęce górnej. Nie są to odczucia napadowe, nagłe i mocne ale są. Czy to neuropatia? Witaminy pomogą czy trzeba sięgnąć po chemię?
gość
22-10-2021, 19:28:11

Gość 2017-02-15 20:35:54
Witam wszystkich cierpiących. Przeczytałam cały forum i się załamałam. Moja neuralgia nerwu trójdzielnego trwa dopiero jeden tydzień, a już jestem wykończona i zapłakana z powodu potwornego bólu zębów. Dostałam Finlepsin, po którym poczułam się bardzo źle - ból głowy, mdłości, wymioty, ucisk w piersi. Teraz neurolog zaproponował Gabapentin. Czy ten lek różni się od Finlepsiny? Czy jest łagodniejszy? Czy w ogóle warto wchodzić w przeciwpadaczkowe leki? Dzisiaj byłam na fizjoterapii - światełko ultraczerwone. Może spróbować akupunkturę? Przeraża mnie fakt, że czekają mnie lata walki z tym paskudztwem? Pozdrawiam wszystkich trójDzielnych.
gość
25-10-2021, 17:57:41

Gość 2021-01-25 16:29:29
Proszę o kontakt osoby które stosują cbd lub stosowały. Chce dowiedzieć się jakie stężenie wybrać jakie dolegliwości były i ogólnie jak się sprawdza olej. aleksandraaa987@gmail.com
gość
25-10-2021, 18:07:01

dobry wieczór .Proszę skontaktować się mogę Pani pomóc .miroslawzabik @wp.pl na żonie to działa.
gość
25-10-2021, 18:10:21

Gość 2020-08-25 12:52:48
Dzień dobry,
W lipcu 2019 roku moja mama miała wykonywany zabieg termolezji nerwu trójdzielnego, który nie przyniósł spodziewanego efektu. Do dziś odczuwa po nim codziennie piekący ból.
Lekarz wykonujący zabieg stwierdził:
„Pomimo stymulacji w obrębie gałęzi 2 nerwu trójdzielnego doszło do niezamierzonego uszkodzenia gałęzi 1 i przebiegającego w jej obrębie nerwu rzęskowego a piekący ból jest skutkiem podrażnienia układu przywspółczulnego gdyż ten nerw przewodzi włókna z tego układu”
Na początku 2020 roku w Warszawie miała wykonane promieniowanie nożem gamma a w Krakowie w lipcu 2020 elektroakupunkturę. Co jakiś czas stosuje blokady nerwu potylicznego sterydem, które pomagają tylko na 1 dzień.
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, jak można pomóc mojej mamie?
Piszcie, proszę: olenstwo_w@gazeta.pl
gość
25-10-2021, 18:15:21

Proszę napisać , nie znam szczegółów ale myślę że można Pani mamie pomóc jeśli to neuralgia , żona choruje i na nią to skutkuje .miroslawzabik@wp.pl
gość
26-10-2021, 19:11:14

Proszę się odezwać miroslawzabik@wp.pl powiem co robić.
gość
02-11-2021, 16:59:52

Dzien dobry. Moj problem zaczal sie po leczeniu kanalowym gornej 6. Pieczenie palenie w jamie ustnej bol i pieczenie szczeki gdzie byl leczony zab do tego pieczenie jezyka. Teraz proponuja mi usuniecie zeba. Biore karbamazepine od 3 mscy. Ledwo co pomaga prawie nic. Wariuje z bólu. Pomocy. Ktos cos podobnego mial? Da sie z tego wylezc?
Tel 506 146 283
katebogdanowicz@gmail.com
Początkująca
17-11-2021, 16:30:40

Dzień dobry.
W rezonansie magnetycznym głowy stwierdzono, że po prawej stronie w bliskim sąsiedztwie nerwów przebiega naczynie, co ma cechy konfliktu naczyniowo - nerwowego. Dokuczają mi dosyć denerwujące trzaski w uchu oraz lekki niedosłuch. Pewnie nie jest to neuralgia nerwu trójdzielnego, ale konflikt z nerwem ślimakowym. Co dalej ? Jakie badania powinnam wykonać, jakie leki są na to przepisywane oraz czy przypadłość taką można operować w Polsce? Bardzo proszę o wszelkie wskazówki 🙏

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: