Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-04-2022, 17:06:29

Gość 2017-02-18 16:24:17
Może zmień lek skoro Amizepin nie pomaga? A jakieś przeciwbólowe pomagają w ogóle? U Ciebie może być kilka problemów, jeśli ból wędruje to nie neuralgia, prędzej zapalenie nerwu lub problemy ze stawem skroniowym
Game Knife.i podskórna mikroskopia balonen zwoju nerwa trójdzielnego[
gość
06-04-2022, 17:11:32

Gość 2022-04-06 19:06:29
Może zmień lek skoro Amizepin nie pomaga? A jakieś przeciwbólowe pomagają w ogóle? U Ciebie może być kilka problemów, jeśli ból wędruje to nie neuralgia, prędzej zapalenie nerwu lub problemy ze stawem skroniowym
Game Knife.i podskórna mikroskopia balonen zwoju nerwa trójdzielnego[
gość
06-04-2022, 18:29:32

Gość 2022-04-06 19:11:32
Gość 2022-04-06 19:06:29
Game Knife.i podskórna mikroskopia balonen zwoju nerwa trójdzielnego to tylko może pomóc gama knife to zabieg balon to operacja podsgłrna pod narkozą na 2 dzień wychodzi się ze szpotala ( nie ma obawy nie widać że cokolwiek było robione) jest mały dyskomfort po ale to przejdzie resztę powie neurochirurg proszę iść do niego taka moja rada
gość
19-04-2022, 10:39:47

Kochani od jakiegoś czasu mam dziwny objaw jak zamykam lewe oko zaczyna mi drgać ucho jest to taki dziwne uczucie jakbym miała coś w uchu a ewidentnie ma to związek z zamykaniem oka .Jak myślicie co to może być ?
gość
29-04-2022, 06:26:08

Witam. U mnie objawy były identyczne jak w opisywanych przypadkach. Ból przychodzący falami na górną i dolną szczękę aż do ucha. Objawy jak przy zapaleniu nerwu trójdzielnego. U dentysty tak samo-rtg panoramiczne szukanie, pukanie, nawiercanie-wszystko ok. Okazało się, że wdał się stan zapalny korzenia zęba ale od zewnątrz A nie w środku, czego na rtg nie było widać. Z boku zęba w dziąśle zrobiła mi się tzw kieszonka przez którą doktor dostał się do korzenia , wyczyścił i posmarował elugelem . Żel dostałam do domu do smarowania przez kilka dni kilka razy dziennie i po sprawie. Mam nadzieję, że komuś pomogłam. Pozdrawiam
gość
16-06-2022, 08:57:19

Witam. Ja nie wiem do końca co mi jest. Przypuszczam ze to neuralgia . Mam tez stwierdzona tęzyczkę utajoną. Bol mam nad lewa piersia. Ciągnie do szyji, twarzy, nawet oko mi ciagnie. Ból ucisk i pieczenie ciągnie też do lewego boku nadbrzusza. Cała lewa strona. Jak ten ból mi wejdzie od rana to cały dzień lub kilka dni jest. Przydusza mnie, noe moge wziasc głebokiego oddechu. Nasila sie przy połykaniu, kaszlu, kichnieciu, mówieniu. Moj meil aldona-now@wp.pl26
gość
17-06-2022, 04:43:27

Witam wszystkich. Na neuralgie nerwu trojdzielnego choruje już 12 lat. 4 lata temu przeszłam operacje mikrodekompresji. Niestety w moim przypadku spokój z atakami był tylko pół roczny, a po pół roku ataki powróciły. Tak więc 2lub 3 x w tygodniu zmagam się z tymi atakami na nowo. Są one różnego nasilenia i różnie reaguje na leki. Najczęściej przy ataku pomaga mi kiedy podam sobie domięśniowo Dexaven z ketonalem, lecz bywa i tak że nie pomaga nic i wtedy jestem wyłączona z życia. Najgorsze jest to że w wynikach MMR nie ma nic przynajmniej tak mówią lekarze ale ból jest. Sama już nie wiem gdzie szukać pomocy
gość
23-06-2022, 20:26:17

Gość 2022-04-29 08:26:08
Witam. U mnie objawy były identyczne jak w opisywanych przypadkach. Ból przychodzący falami na górną i dolną szczękę aż do ucha. Objawy jak przy zapaleniu nerwu trójdzielnego. U dentysty tak samo-rtg panoramiczne szukanie, pukanie, nawiercanie-wszystko ok. Okazało się, że wdał się stan zapalny korzenia zęba ale od zewnątrz A nie w środku, czego na rtg nie było widać. Z boku zęba w dziąśle zrobiła mi się tzw kieszonka przez którą doktor dostał się do korzenia , wyczyścił i posmarował elugelem . Żel dostałam do domu do smarowania przez kilka dni kilka razy dziennie i po sprawie. Mam nadzieję, że komuś pomogłam. Pozdrawiam
Hej, mam 30 lat i bardzo podobny problem - objawy neuralgii nerwu trójdzielnego (raz miałam 2.5 roku temu nagłe rwąco-palące ukłucie w prawym uchu a od tamtej pory delikatne ukłucia/ciągnięcie w różnych odstępach czasu w tym samym regionie ucha). Laryngolodzy nic nie widzą, uważają że to neuralgia i w sumie nic dalej. Po prawej stronie mam krzywą ósemkę górną i zatrzymaną ósemkę dolną z kieszonką i dentysta ma wątpliwości czy to może być źródlem moich problemów, bo niby ogólnie zęby są zdrowe, a dziąsło w normie. Nie wiem nawet czy takie objawy delikatnego pokłuwania też się wpisują w neuralgię czy to musi byc tylko ten rwący palący ból jak szpikulec w uchu. Wystąpienie tego delikatnego pokłuwania mam niezależnie od sytuacji, potrafi nastąpić gdy siedzę wyprostowana z odciążoną głową na oparciu, tylko stoję, obracam głowę, myje włosy, zupełnie bez jakiegoś schematu.... . Boję się, że to coś poważnego co może się zaostrzyć albo że znowu dziabnie mnie ten szpikulec bo to było straszne....
gość
08-07-2022, 19:00:47

Gamma knife niestety nie pomogl co dalej? Czy ktos mial taki przypadek? Moze zagranica jakies doswiadczenia w tym kierunku? Akupunktura ? Operacje odwodzenia? Sprawdzone poradnie?
gość
10-08-2022, 12:46:50

Czy ktoś mial zabieg operacyjnego usuwania nerwu trojdzielnego? Prosze napisac gdzie wykonują taki zabieg. Niestety nic mi juz nie pomaga, a bol.wystepuje co miesiąc!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: