Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-11-2021, 20:34:34

Gość 2021-10-22 21:28:11
Gość 2017-02-15 20:35:54
Witam wszystkich cierpiących. Przeczytałam cały forum i się załamałam. Moja neuralgia nerwu trójdzielnego trwa dopiero jeden tydzień, a już jestem wykończona i zapłakana z powodu potwornego bólu zębów. Dostałam Finlepsin, po którym poczułam się bardzo źle - ból głowy, mdłości, wymioty, ucisk w piersi. Teraz neurolog zaproponował Gabapentin. Czy ten lek różni się od Finlepsiny? Czy jest łagodniejszy? Czy w ogóle warto wchodzić w przeciwpadaczkowe leki? Dzisiaj byłam na fizjoterapii - światełko ultraczerwone. Może spróbować akupunkturę? Przeraża mnie fakt, że czekają mnie lata walki z tym paskudztwem? Pozdrawiam wszystkich trójDzielnych.
gość
29-11-2021, 20:43:48

Treść zablokowana przez moderatora

gość
28-12-2021, 13:15:52

Akupunktura w tej dolegliwości jest bardzo pomocna. Osobiście ją stosuję od kilku lat, żadnych tabletek nigdy nie brałam i obecnie nerw się odzywa tylko na dużą zmianę pogody.Warto spróbować.
gość
05-01-2022, 12:39:37

Witam wszystkich cierpiących. Przeczytałam cały forum i się załamałam. Moja neuralgia nerwu trójdzielnego trwa dopiero jeden tydzień, a już jestem wykończona i zapłakana z powodu potwornego bólu zębów. Dostałam Finlepsin, po którym poczułam się bardzo źle - ból głowy, mdłości, wymioty, ucisk w piersi. Teraz neurolog zaproponował Gabapentin. Czy ten lek różni się od Finlepsiny? Czy jest łagodniejszy? Czy w ogóle warto wchodzić w przeciwpadaczkowe leki? Dzisiaj byłam na fizjoterapii - światełko ultraczerwone. Może spróbować akupunkturę? Przeraża mnie fakt, że czekają mnie lata walki z tym paskudztwem? Pozdrawiam wszystkich trójDzielnych.
Witaj. Od lat mam problemy z nerwem trójdzielnym. Lekarze wciskają leki przeciwpadaczkowe, które są nieskuteczne! Łączę się sama bo te konowaly chorym straszliwie ludziom czyszcza tylko portfel. Przede wszystkim duze ilosci wit B compleks, co 4h, maślanka, kefir, podgrzane i ciepłe. Magnez z Wit.B6, suplementacja TRAN, SUPRADYN, WITD3 oraz niestety ketonal, 50 w kapsulce, setka za duzo, bo jest przeciwzapalne i przeciwbólowy. Co np 6h. Nie pić kawy, bo bardzo wyplukuje witaminy z grupy B i magnez. Cieplo, oklady z termoforu. Owijac glowe mieciutkim cieplym kocykiem z polaru, ramiona tez i kark. Masaze rozgrzewajace plecy. Nogi moczyc w goracej widzie i soli. Poszukać lekarza i poradni bólu, a leki padaczkowe niech wydadzą sobie w D.. pe.
gość
05-01-2022, 12:43:47

Gość 2007-07-26 11:05:00
Mój syn ma 12 lat i od trzech miesięcy nieustanne i okropne bóle głowy. Specjaliści stwierdzili u syna neuralgie (nerwoból) nerwu trójdzielnego lewego. Leczony przez Neurotop retard 300, Neurontin 300, także inne leki i blokade odczuwa wciąż ten sam ból głowy.
<BR>Być może ktoś z państwa cierpiał na tą chorobę i wrócił do normalnego życia, bóle ustały po jakimś innym leku lub innej metodzie leczenia.
<BR>Proszę o odpowiedź...
<BR>w tym temacie lub na <a href="mailto:lukaszd102@op.pl" target="_new">lukaszd102@op.pl</a>
Witaj. Od lat mam problemy z nerwem trójdzielnym. Lekarze wciskają leki przeciwpadaczkowe, które są nieskuteczne! Łączę się sama bo te konowaly chorym straszliwie ludziom czyszcza tylko portfel. Przede wszystkim duze ilosci wit B compleks, co 4h, maślanka, kefir, podgrzane i ciepłe. Magnez z Wit.B6, suplementacja TRAN, SUPRADYN, WITD3 oraz niestety ketonal, 50 w kapsulce, setka za duzo, bo jest przeciwzapalne i przeciwbólowy. Co np 6h. Nie pić kawy, bo bardzo wyplukuje witaminy z grupy B i magnez. Cieplo, oklady z termoforu. Owijac glowe mieciutkim cieplym kocykiem z polaru, ramiona tez i kark. Masaze rozgrzewajace plecy. Nogi moczyc w goracej widzie i soli. Poszukać lekarza i poradni bólu, a leki padaczkowe niech wydadzą sobie w D.. pe. Ps. W Niemczech ten ból leczą opłatami.
gość
05-01-2022, 12:50:24

Gość 2021-11-29 21:34:34
Witaj. Od lat mam problemy z nerwem trójdzielnym. Lekarze wciskają leki przeciwpadaczkowe, które są nieskuteczne! Łączę się sama bo te konowaly chorym straszliwie ludziom czyszcza tylko portfel. Przede wszystkim duze ilosci wit B compleks, co 4h, maślanka, kefir, podgrzane i ciepłe. Magnez z Wit.B6, suplementacja TRAN, SUPRADYN, WITD3 oraz niestety ketonal, 50 w kapsulce, setka za duzo, bo jest przeciwzapalne i przeciwbólowy. Co np 6h. Nie pić kawy, bo bardzo wyplukuje witaminy z grupy B i magnez. Cieplo, oklady z termoforu. Owijac glowe mieciutkim cieplym kocykiem z polaru, ramiona tez i kark. Masaze rozgrzewajace plecy. Nogi moczyc w goracej widzie i soli. Poszukać lekarza i poradni bólu, a leki padaczkowe niech wydadzą sobie w D.. pe. W Niemczech ten ból dodatkowo leczą opłatami. Ale nie wiem jakimi. Ps. Napisałam to wszystko na podstawie własnych problemów z neuralgią. Uciekajcie od takich lekarzy co chcą was leczyć lekami przeciwpadaczk. To strata czasu. Witaminy koniecznie!!!! Tak jak napisałam. Plus sok/olej z rokietnika jest tani w buteleczce i kapsułki na Allegro, ma dużo Wit a.ale Wit B to podstawa i magnez.
gość
05-01-2022, 12:53:48

Witaj. Od lat mam problemy z nerwem trójdzielnym. Lekarze wciskają leki przeciwpadaczkowe, które są nieskuteczne! Łączę się sama bo te konowaly chorym straszliwie ludziom czyszcza tylko portfel. Przede wszystkim duze ilosci wit B compleks, co 4h, maślanka, kefir, podgrzane i ciepłe. Magnez z Wit.B6, suplementacja TRAN, SUPRADYN, WITD3 oraz niestety ketonal, 50 w kapsulce, setka za duzo, bo jest przeciwzapalne i przeciwbólowy. Co np 6h. Nie pić kawy, bo bardzo wyplukuje witaminy z grupy B i magnez. Cieplo, oklady z termoforu. Owijac glowe mieciutkim cieplym kocykiem z polaru, ramiona tez i kark. Masaze rozgrzewajace plecy. Nogi moczyc w goracej widzie i soli. Poszukać lekarza i poradni bólu, a leki padaczkowe niech wydadzą sobie w D.. pe. Wit z grupy B, magnez i ciepło!!!! Choruje na to, więc mam pojęcie. Akupunktura nie jest dla wszystkich!!!! Uważać. Leczenie ciepłem to podstawa.
gość
05-01-2022, 14:31:17

Gość 2022-01-05 13:53:48
Witaj. Od lat mam problemy z nerwem trójdzielnym. Lekarze wciskają leki przeciwpadaczkowe, które są nieskuteczne! Łączę się sama bo te konowaly chorym straszliwie ludziom czyszcza tylko portfel. Przede wszystkim duze ilosci wit B compleks, co 4h, maślanka, kefir, podgrzane i ciepłe. Magnez z Wit.B6, suplementacja TRAN, SUPRADYN, WITD3 oraz niestety ketonal, 50 w kapsulce, setka za duzo, bo jest przeciwzapalne i przeciwbólowy. Co np 6h. Nie pić kawy, bo bardzo wyplukuje witaminy z grupy B i magnez. Cieplo, oklady z termoforu. Owijac glowe mieciutkim cieplym kocykiem z polaru, ramiona tez i kark. Masaze rozgrzewajace plecy. Nogi moczyc w goracej widzie i soli. Poszukać lekarza i poradni bólu, a leki padaczkowe niech wydadzą sobie w D.. pe. Wit z grupy B, magnez i ciepło!!!! Choruje na to, więc mam pojęcie. Akupunktura nie jest dla wszystkich!!!! Uważać. Leczenie ciepłem to podstawa.
Ps. KURKUMA dodawana do herbat ziołowych Herbapol, dodawana do rozgrzewajacych zup. Kurkuma wspomaga trawienie oraz prawidłowe funkcjonowanie wątroby. Chroni przed akumulacją tłuszczów i ułatwia ich usuwanie z wątroby. Jest pomocna w funkcjonowaniu układu nerwowego i utrzymaniu zdrowej skóry. Dodatkowo kurkuma wspiera utrzymanie zdrowych stawów i kości.
gość
24-01-2022, 19:09:12

Gość 2022-01-05 15:31:17
Gość 2022-01-05 13:53:48
Ps. KURKUMA dodawana do herbat ziołowych Herbapol, dodawana do rozgrzewajacych zup. Kurkuma wspomaga trawienie oraz prawidłowe funkcjonowanie wątroby. Chroni przed akumulacją tłuszczów i ułatwia ich usuwanie z wątroby. Jest pomocna w funkcjonowaniu układu nerwowego i utrzymaniu zdrowej skóry. Dodatkowo kurkuma wspiera utrzymanie zdrowych stawów i kości.
gość
24-01-2022, 19:12:36

Mam pytanie a co zrobić jak jest zimno na dworze a trzeba wyjść ,każdy nawet słaby podmuch wiatru inicjuje ból rozgrzać można w domu a na zewnątrz co robić.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: