Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-12-2017, 23:16:26

Cierpię na neuralgię od 5 lat pomógł mi olej konopny od dwóch tygodni nie boli
gość
28-12-2017, 06:58:01

Zostałam bardzo dotkliwie pobita po głowie. Ledwo co mnie odratowali. 3 tomografie na szczęście nie wykazały zmian. Cierpiałam jednak na straszne bóle głowy. Po 4 miesiącach testowania niemalże wszystkich leków przeciwbólowych, których tu nawet nie będę wymieniać lekarz przepisał mi właśnie gabapentin teva 300 mg 3 x dziennie. Cena 4 zł za 100 tabletek. Nareszcie bóle głowy, twarzy, kręgów szyjnych pszeszły jakby ręką odjął. Bardzo ten lek polecam, w moim przypadku jest rewelacyjny.
gość
06-01-2018, 20:45:41

Jakim cudem 4 zł? Na co został wypisany z taką refundacją? Ja zawsze płacę blisko 50 zł.
gość
10-01-2018, 15:08:38

Chora jestem od 7 lat. Po jakimś czasie uczulam się na wszystko (amizepin,gabapentynę,lidokainę). Mialam wykonane wszystkie dostępne badania, które nic nie dały. Po wielu latach obserwacji i różnych metod leczenia pomaga mi tylko jedno, napar z rumianku z dwóch torebek Herbapolu(inne są oszukane) na pół szklanki wody,trzy razy dziennie ciepły napar trzymam w ustach przez 1/2 godziny i następnie wypluwam. Jeżeli komuś pomoże to świetnie.
gość
15-01-2018, 14:37:11

Ten olej CBD z konopii pomaga ktoś wie
gość
04-02-2018, 12:26:00

Witajcie
Mam pytanie mieszkam w UK ale niestety tu są konowaly pierwszego kontaktu. Moje bóle zaczęły się 6 tyg temu niewiem czy można to nazwać bólem a raczej niedogodnoscia, pojawia się to w okolicach skronina nawet poniżej, jest to taki ucisk, raz więcej raz mnie, czasem nie ma wogule ale to rzadkość i bardzo krótko, w nocy to samo nieraz nie mogę spać musze się położyć na prawej stronie głowy żeby tego nie odczuwać, lekarz zdiagnozował to po wywiadzie, miałem robione zatoki, mri głowy jest ok, w wakacje przeszedłem zapalenie ucha prawego, niewiem czy to nie od tego, ale wracając do bólu jest to ucisk czasami mam tak jakby takie ataki że jest mi gorąca po prawej stronie twarzy i po max 10-15 mim przechodzi stopniowo, ale ten uciks jest zawsze , niemam jakiś buli głowy, szczypania etc jest to sporadyczne, mam zepsuty kręgosłup szyjny od 8 lat od tego mam bóle glowy, i teraz się zastanawiam czy to nie jest od tego, lekarz przepisał mi carbamazepine 100mg 2x/d ale nie biorę tego bo to silny psychotropowych, po konsultacji ze znajomym neurologiem w Polsce stwierdził ale nie potwierdził bzento raczej nie neuralgia tylko jakieś zapalenie nerwów, na odległość nieda sie zdiagnozować, i moje pytanie się nasowa teraz jakie macie wasze objawy, jak to wygląda u was, jakie są te bole, ile trwaje cokolwiek chciał bym się dowiedziec. Kontakt zemną to gg 4017959 lub mail maclubow@yahoo.pl bym był bardzo wdzięczy za pomoc lub napisanie czegoś tutaj na forum. Pozdrawiam
gość
07-02-2018, 15:28:53

jesteście już na fAce bloku?trójdzielni?
gość
04-03-2018, 13:30:34

Cześć wam. Opiszę moją sytuację. Kilka miesięcy temu tak z nikąd zaczęły się moje kłucia, bóle w okolicy stawu żuchwowego i ucha. Bole sa promieniujace. Miałam robiony pantomogram, usunięto niewyrosnietą ósemkę. Reszta zębów zdrowa, nie leczona kanałowo. Niestety ból nie minął, mimo zagojenia rany. Minęło prawie 2 miesiące od usuniecia zeba a ja nadal mam te napadowe kłucia promieniujące na ucho i żuchwę. Laryngolog zbadał moje uszy, gardło, migdały i jamę nosową i nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości. Leczy mnie teraz kroplami do ucha z antybiotykiem które nic nie pomagają!! Czy ktoś tak miał? Czy to może być neuralgia? Klucie jest tak w skali 1-10 na 3. Jednak jest bardzo denerwujące gdyż nie moge się na niczym skupic. Boje sie że rozwinie się to gorzej
gość
04-03-2018, 13:35:52

Dodam że kłucie zdarza się seriami. Taka seria jest kilka razy dziennie i trwa czasami kilka sekund a czasami kilka minut.
gość
06-03-2018, 09:47:30

czasem neuralgie mija

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: