Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-06-2018, 20:22:38

Mam to samo z jezykiem zrobilo mi sie to po usinieciu 2 dolnych zebow. Prosze pdpisz co z toba. Kanetheone25@gmail.com mam juz dosc od ponad roku
gość
30-10-2018, 16:20:42

żona bierze olej cbd essenz5% 3 razy dziennie po 4 krople i ból zmalał idzie żyć to naprawde działa próbujcie bo te anaboliki to nic nie działają od prawie czterech lat poczuła ulge mówi że nie pamięta jak żyje sie bez bólu, nie cierpcie w bólu wierzcie to działa w brew innym opinią spróbujcie a nie pażałujecie wierzcie to działa kogo przekonałem to już nie cierpi.
gość
03-11-2018, 17:29:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
03-11-2018, 17:36:20

Gość 2018-04-07 19:16:40
Witajcie...u mnie ta cholerna choroba zaczęła się w zeszłym roku w styczniu...bylam wtedy w ciąży, oczywiście neuralgia nerwu trojdzielnego twarzy, nic nie moge wziąć, bo ciąża i lepiej nie ryzykować. Jak miałam ataki...takie strzały jakby wyładowania prądem, koszmarny ból, lezalam na podłodze i wylam. ..po ciazy minelo...super aż do stycznia 2018...i się zaczelo...strzał za strzałem przez godzinę w nocy, potem w dzień coraz częściej i coraz.mocniej...siedziałam na schodach i wylam blagajac męża by mnie zabił. ..bol koszmarny, gorszy od porodu....pojechalam do lekarza, neurolog 1.2.3...każdy co innego...neuralgia , to od miartopatii, bruksizm..tężyczka i inne...jeden,ze musi być przyczyna takiego.bólu, drugi,ze to.idiopatyczne bóle. ...i bądź tu człowieku mądrym. ...sama na własną rękę zaczęłam brać anapran i amizepin...pierwsze kilka dni rewelacja, tylko spiaca byłam a tu 9 miesięczne dziecko...potem bóle wróciły. Uslyszalam,ze to na tle nerwowym się nasila, czy to.prawda nie wiem???fakt , że jestem kłębek nerwow, wszystko przeżywam, analizuje i biorę do siebie...efekt taki,ze bol jest...strzały są powalające. ..wyje z bolu...juz biorę amizepin 600mg na dobe i teraz od jutra Diclac zaczynam...boje się, że wróci ból. ..ja juz nie żyje. ..ja wegetuje w bolu...od stycznia wychodzę tylko do lekarzy...z domu nie ma opcji-ze strachu...jest ładnie na dworze a ja siedzę w domu,bo czasem gdzieś wiatr będzie i będzie atak...wsiadam w garażu i wysiadam w garażu...czy też tak.macie? ??coraz częściej myślę by odejść z tego świata dopóki mój syn jest malutki i nie będzie mnie pamietal...jestem ciężarem dla mojej rodziny, dla.męża, który już nie widzi mnie wesołej tylko ciagle ryczaca...ja juz nie chce tak żyć naprawdę...boje sie każdego dnia i nocy,boje się wyjść. ..boje sie schylac i.podnosic dziecko,bo wtedy tych strzalow jest więcej. ..boje sie wszystkiego...moje życie to.panicznie strach przed bolem....szczerze mówiąc -już nie mogę tak dalej....aga1822@poczta.onet.pl. ...szukam kogoś z Wrocławia lub okolic kto.ma to gowno..może będzie łatwiej . Razniej. .
e mail nie działa prosze dokładny podac moge pomóc
gość
07-11-2018, 14:55:37

Treść zablokowana przez moderatora

gość
15-11-2018, 19:50:06

Witam. Ja też zmagam się z neuralgią nerwu trójdzielnego z powodu konfliktu nerwowo-naczyniowego od 3-4 lat. Początkowo dolegliwości występowały co kilka miesięcy. Od 2016 roku dolegliwości były częstsze. W grudniu tamtego roku miałam wykonane naświetlanie nerwu trójdzielnego w Gamma Knife, niestety bez skutku a nawet od kwietnia tego roku objawy nasiliły się i teraz są codziennie(raz słabsze raz mocniejsze).Dolegliwości bólowe dotyczą wszystkich trzech gałązek i są dni że mam wszystkiego dość.Byłam konsultowana przez neurochirurga i rozważam leczenie operacyjne, które w końcu może przyniesie mi ulgę.
gość
16-11-2018, 12:56:28

Problem pewnie leży w innym miejscu dlatego brak poprawy przy leczeniu nerwu trójdzielnego
gość
26-11-2018, 18:31:39

Gość 2018-11-15 20:50:06
Witam. Ja też zmagam się z neuralgią nerwu trójdzielnego z powodu konfliktu nerwowo-naczyniowego od 3-4 lat. Początkowo dolegliwości występowały co kilka miesięcy. Od 2016 roku dolegliwości były częstsze. W grudniu tamtego roku miałam wykonane naświetlanie nerwu trójdzielnego w Gamma Knife, niestety bez skutku a nawet od kwietnia tego roku objawy nasiliły się i teraz są codziennie(raz słabsze raz mocniejsze).Dolegliwości bólowe dotyczą wszystkich trzech gałązek i są dni że mam wszystkiego dość.Byłam konsultowana przez neurochirurga i rozważam leczenie operacyjne, które w końcu może przyniesie mi ulgę.
gość
26-11-2018, 18:45:45

Dzień dobry .Prosze pani prosze sie nie meczyc sie nic nie pomaga w neuralgii żona choruje od 4 lat i nic nie pomagało od miesiąca bierze olej cbd i cud nic nie boli chodzi po dworze a jest zimno myje zęby je kwaśne słodkie zimne ciepłe i nic nie ma leku na to dziadostwo tylko profilaktycznie lecza lekami padaczkowymi a to tylko ogłupia nich pani kupi olej konopny cbd leczniczy i ból ustąpi tonacy brzytwy sie chyta a ta brzytwa kosztuje tylko 99.00 zl i ból mija na 100% moj e- meil miroslawzabik@wp.pl
gość
17-12-2018, 13:04:22

Witam. Mam pytanie czy ktoś tutaj leczy się może na neuralgie nerwu jezykowo gardłowego. Będę wdzięczna jeśli ktoś napisze jak to wygląda. Ja to mam prawdopodobnie :(chodzę po lekarzach już 3 cm i nikt przyczyny moich dolegliwości nie wykrył. Boli mnie jeyzk migdalek i szyja i gardło w środku gdzieś przy krtani, bardziej w głąb. Oprócz tego mam stwierdzonych staw skroniowo zuchwowy i czuję rozpychanie w uszach i ból. Biorę od 2 dni po 1l4 tergetol ale nie widzę różnicy. Mam zwiększyć dawkę stopniowo. Proszę o pomoc. Może ktoś coś doradzi. Aha rezonans nie wykazał żadnych konfliktów nacyzniowo nerwowych. Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama:
Reklama:
Reklama: