Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (976)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-03-2010, 07:06:38

witam jedna osoba dobrze napisala ze pomagaja pijawki oni wysysaja zepsuta krew a wprowadzaja lek hirudyne on jest silnie dzialajacy lek przeciwzapalny zreszta prosze wpisac sobie w google /jak pijawki dzialaja na zapalenie nerwu trojdzielnego/ i wszystko jest opisane nawet gdzie sa takie gabinety hirodoterapii
gość
19-03-2010, 07:19:59

pochodze z ukrainy u nas skutecznie lecza pijawkami ja mialam bardzo przeziebiana glowe i uratowaly mnie pijawki /stawia sie ich za uchem/ a teraz mam znt i tez chce sprobowac pijawki tyle ze u nas na ukrainie oni sa w aptekach a tutaj to trzeba szukac gabinety po leczeniu pijawkami i zabiegi sa drogie bede prosic zeby mi ktos przywioz pijawki z ukrainy a postawic to trzeba specjality bo na znt stawiasie gdies w okolicy nerwu trzeba kilka takich seansow z przerwa 3-5 dni szukajcie gabinety w internecie pozdrawiam
gość
31-03-2010, 09:19:52

Mam 34 lata.W wieku 9 lat i 17 chorowałam na porazenie nerwu twarzowego.,Mam dwoje dzieci,zastanawiałam sie zawsze czy to jest dziedziczne i niestety mimo zapewnien lekarzy moja corka zachorowała.Na szczęscie po 2 tygodniach zastrzykówi ,pobytu w szpitalu i modlitwie nastapiła poprawa,obyło się bez rehabilitacji.Ale pozostaje lęk czy to nie wróci np. u mojego synka.Kto nie przeszedł przez piekło bolesnych zastrzyków,naświetlań,parafinoterapii i masaży nigdy nie zrozumie mojego strachu,np.ze przeciąg może zaszkodzić.Pozdrawiam i zapraszam do rozmowy.
gość
03-04-2010, 11:27:38

Witaj. Napisz w jaki sposb się wyleczyłeś , bo ja już cierpię 6 lat na ble lewej połowy twarzy i już wszędzie szukałem ratunku ale jak dotąd nic nie pomaga. Brałem zastrzyki, chodziłem na rechabilitacje,miałem pijawki,brałem tegretol,amizepin i jeszcze dużo więcej lekarstw i nic, żadnej poprawy. Jak zacznie boleć to nie wiem co mam z sobą zrobić.Wyniki z badań wychodzą bardzo dobre, więc lekarze nie wiedzą skąd te ble. Wyrwałem zdrowe zęby , wycięto mi migdały i dalej boli.Wykluczono że jest to zapalenie nerwu trjdzielnego. Neurolodzy twierdzą że są to nietypowe ble twarzy. Obecnie chodzę na akupunkture, mam nadzieje że może to mi pomoże, bo jeżeli nie to nie wiem jak dalej będę żył . Mam żonę i dwoje dzieci i widzę jak oni też to przeżywają. Bardzo proszę o pomoc
gość
04-04-2010, 11:02:19

moja mama tez cierpi na ta chorobe i chodzi na blokady bolu a lekarz stomatolog kieruje mame na wyrwanie nerwu do kliniki chirurgi szczekowej .moze tam poszukaj pomocy
gość
04-04-2010, 12:18:09

Byłem też na tej klinice i stwierdzili że wszystko jest dobrze . Leczyłem się także w Klinice Leczenia Blu w Krakowie, brałem tam blokady.Na początku to pomagało a teraz nie.
gość
05-04-2010, 19:47:22

witam,
mój ojciec bardzo cierpiał na neuralgię.Był w Warszawie na termolezji ... pomogło na trzy miesiące.Wegetował. Amizepin powodował ,że widział podwójnie ,a bez amizepiny nie mógł funkcjonować z powodu strasznego bólu. Kiedy już nie było nadziei pojechaliśmy do Ełku do Pana Jerzego Kozłowskiego energoterapeuty.Trzy seanse u Pana Jerzego i amizepin poszedł do kosza. Pierwszy raz w Ełku byliśmy z tatą w roku 2004.w 2009 r bóle powróciły , zawitaliśmy ponownie do Ełku. Amizepin ponownie wylądował w koszu na śmieci :)
Wiem ,że ból jest jest nie do zniesienia więc postanowiłem napisać ,żeby pomóc innym.
gość
07-04-2010, 19:42:52

Witam ja tez mam podrażnienie nerwu trójdzielnego.Prawdopodbnie. Trwa to juz dwa tygodnie ból jest nieprzerwany. Neurlog stwierdzil , ze jest to tylko podrażnienie poprzez zabieg manualny jaki mialem na zuchwie. Dostalem leki przeciwzapalne pytanie czy to pomoze?
gość
10-04-2010, 18:44:41

Ja się leczę już 5 lat, ale bl jest coraz gorszy już nic nie pomaga.Prbowałem dosłownie wszystkiego.Na początku brałem tegretol, troche pomagało,ale organizm się przyzwyczaił do tego leku i zaczeło boleć .Miałem pijawki,brałem blokady w miejsce blu,wyrwałem zdrowe zęby,usunąłem migdały,chodziłem na masaże i rechabilitacje,leczyłem się w klinice Laryngologicznej,Stomatologicznej,Neurologicznej,Leczenia Blu i nic .Boli cały czas.Lekarze stwierdzili że to nie jest zapalenie nerwa trjdzielnego, bo bl jest cały czas a przy trjdzielnym bl jest chwilowy i w nocy nie boli.Teraz neurolog przepisał mi neurontin ale on nic nie pomaga i muszę cały czas brać środki przeciw blowe.Już nie wiem jak dalej się leczyć, gdzie szukać pomocy.Przecież nie można normalnie funkcjonować gdy cały czas boli. Przez ten bl nie śpię po nocach.Straciłem już bardzo dużo pieniędzy na lekarzy i badania. Płacę za wizyty i badania żeby przyspieszyć terminy, bo na kasę trzeba czekać nawet rok czasu.Może ktoś wie jak uwolnić się od tego koszmaru.Może jest jakieś badanie żeby dowiedzieć się ktry to nerw boli i można by go było wyciąć. Zrobię wszystko byle by nie bolało. Proszę o pomoc.
gość
16-04-2010, 07:22:32

Proszę mi powiedzieć jakie badania trzeba zrobić żeby się dowiedzieć że to napewno jest neuralgia nerwu trójdzielnego.Bo mnie boli już pare lat robiłem rezonanse, tomografie, EEG mózgu,RTG i nic nie potwierdziło że jest to nerw trójdzielny,a boli mnie cały czas.Podkreślam że byłem też przebadany laryngologicznie i stomatologicznie i wszystko jest w porządku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: