Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-01-2010, 21:39:46

Witam ponownie - w grudniu ( dokladnie 02.12.2009r) bylam operowana ,ale nie p/bolowo tylko trzeba bylo wyjac plytke od stymulatora ,ktory mialam wszczepiony wczesniej i elektrode na ktora zgodzilam sie sama ,zostala wszczepiona w innej klinice (NIEPOTRZEBNIE) teraz jade znowu maja mi wszczepic plytke ,ktora ma wiecej elektrod i zrobic rezonans . Bede budzona w czasie operacji boje sie okropnie ,ale P. doktor mowi ,ze nie ma innego wyjscia .Zgodzilam sie ostatni raz .Jak to wszystko przezyje to napisze ile pomoglo .Trzymajcie za mnie kciuki oby sie udalo zmniejszyc bol przynajmniej o polowe .JAK JA SIE BOJE O BOZE CO TO BEDZIE .
gość
16-01-2010, 15:51:49

Mica trzymaj się, dasz radę, ani się obejrzysz będzie po operacji... wszyscy trzymamy kciuki żeby wszystko się udało i zakończyło sukcesem... nawet nie dopuszczaj do siebie myśli że może być inaczej! POWODZENIA
gość
16-01-2010, 20:42:23

Dziekuje za wsparcie ,ale mam dziwne przeczucie ,ze juz sie nie obudze mialam chyba juz 10 x narkoze w dodatku wkucie tylko podobojczykowe ,poniewaz zyly pekaja nie wiem czy po lekach ,czy po tylu pobierania krwi do badan nie wspominajac o innych mniej inwazyjnych zabiegach . Mimo wszystko DZIEKUJE pojawie sie jak bedzie lepiej . Trzymajcie sie i nie poddawajcie jak ja . MICA
gość
20-01-2010, 11:07:56

Czesc Mica, Nie mozesz sie teraz poddac bo juz za duzo cie to kosztowalo. Bedziemy sie modlic i trzymac kciuki za Ciebie. koniecznie napisz jak juz tylko staniesz na nozki. Moja mamcia tez trzyma za ciebie kciuki.
gość
23-01-2010, 18:58:11

Witam,

Dla osób zainteresowanych TERMOLEZJĄ na terenie Dolnego Śląska oraz Opola, jako metodą leczniczą , podaję kontakt do Poradni Leczenia Bólu we Wrocławiu, która działa w ramach Przychodzi Echo Med gdzie przeprowadzane są konsultacje:

Przybyszewskiego 17
Wrocław
071 372 61 64
biuro@echo-med.pl

http://www.poradnialeczeniabolu.pl/poradnialeczeniabolu.html

Zabieg prywatnie lub w ramach ubezpieczenia NFZ wykonywany jest w Opolu :

Poradnia Leczenia Bólu
Opole
ul. Mickiewicza 2-4
077-4413655

Moja mama jest po drugim zabiegu i czekamy na rezultaty, jeszcze wcześnie aby oceniać ale już była poprawa po pierwszym który był 3 miesiące temu. Sam zabieg w przypadku neuralgii nerwu trójdzielnego wymaga powtórzenia w krótkim czasie.

Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości wiary w poprawę i optymizmu !
gość
04-02-2010, 22:32:28

liczy się treść a nie poprawa!! dla mnie może być pod kontem. to nie dyktando koleś!
gość
11-02-2010, 10:43:36

Jestem ,to tak jak bym wrocila z tamtego swiata ,co ja przeszlam nikomu nie zycze tego bolu pooperacyjnego i calej reszty DZIEKUJE wszystkim za modlitwe . Mam wszczepiony neurostymulator nowej firmy ktora jest na rynku chyba od niedawna , przestalo mnie bolec rwac i szarpac tymi nerwami ,ale pozostalo pieczenie ,Pan doktor powiedzial ,ze moze z czasem uda sie choc troche zmniejszyc ,ale trzeba zmieniac parametry w stymulatorze .Na razie siedze w domu cala obolala ,bo glowa pocieta ,bateria jest wlozona w gornej czesci piersi i dodatkowo mam przeciete udo pobierali miesien i wkladali do glowy . Pozdrawiam wszystkich MICA
gość
17-02-2010, 17:29:43

NEURALGIA- chociaz jestem po wszczepieniu neurostymulatora co prawda bol mina , ale pozostalo pieczenie twarzy moze jeszcze jakos uda sie to zmniejszyc ,narazie biore leki p/bolowe i dodatkowo witamine B6 ktora chwlami pomaga sprobujcie zazywac moze choc troche ulzy w cierpieniu pozdrawiam MICA
gość
18-02-2010, 17:03:54

Właśnie zawiozłam moją mamę na kolejną blokadę alkoholową do szpitala.
ale może od początku. Na neuralgię cierpi już 10 lat. Na początku to nie były duże ataki bólu. Można było je łagodzić farmakologicznie.
W maju ubiegłego roku mama została zoperowana i usunięto konflikt naczyniowo - nerwowy. Ale chyba nie cały. Nie widziałam jeszcze nigdy takiego cierpienia jakie przeżyła moja mama po wybudzeniu z narkozy. To było kilkanaście godzin ciągłego bólu, który można porównać jedynie do tego jakby ktoś przykładał wysokie napięcie do twarzy. Pomogła dopiero blokada ze spirytusu. Od czasu operacji miała już ich kilka i zazwyczaj uśmierzają ból na jakieś 3 - 5 miesięcy. Leki chyba też już nie działają tak jak kiedyś.
Co mamy robić dalej? termolezja? na ile ona jest skuteczna? Pomóżcie.
Gosia
gość
20-02-2010, 14:41:42

MICA, fajnie że operacja się powiodła i że jesteś juz w domku :) Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: