Reklama:

nerwica lękowa (43)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
22-02-2015, 12:39:56

Ps. też miałam okrutne stany lękowe 24 h na dobę, dramat, leczcie się jak się trafi na dobre leki ( chociaz to toto-lotek) wszystko mija, gorzej jak się z tym nic nie robi
gość
25-07-2015, 11:01:13

Bardzo polecam zotral, tak jak wczesniej juz pisaliscie lepiej wybrać tanszy zamiennik setaloft, trzeba faktycznie poczekać na rezultaty około 2-3 tygodni, ale na prawdę warto!!! Wraca się do normalnego życia i człowiek jest silniejszy psychicznie niż dotychczas!!!! Popadłam w depresję lękową, przerażało mnie wszystko, próbowałam zrozumieć, co powoduję strach, ale nie chciało mi się chodzić na terapię, brałam zotral tylko przez rok, jakies 4 lata temu i teraz znowu wróciło więc ponownie zaczynam kurację tylko tym razem jestem mądrzejsza i idę pogadać kilka razy z psychiatrą. Branie leku to jedno, trzeba udać się do lekarza i na pewno się polepszy. Z tego co widzę, jest bardzo dużo osob z problemami z nerwami, trzeba mowić o tym głośno i się tego nie wstydzić!
gość
31-10-2015, 13:36:18

Proszę o pomoc od 3 dni biorę asertin i strasznie mnie mdli asz dlawi i mam straszny lek ze umrę czy tak powinno być czy to minie
gość
25-11-2015, 08:22:10

rTMS jest skuteczny w leczeniu zaburzeń lękowych.
gość
11-01-2016, 18:36:52

Witam dopadla mnie nerwica lekowa od 3tyg biore setaloft raz dziennie i trittico na noc ale nie widze poprawy nawet mozna powiedziec ze jest gozej same skutki uboczne bral juz ktos te leki jak dlugo trzeba czekac na poprawe pozdrawiam
gość
20-03-2017, 14:32:10

Witam. Mam nerwice. Nie wiem jaka to czy lekowa czy sercowa,.... Z tym. Na początku było naprawdę źle teraz jest o niebo lepiej, a wiecie co mi naprawdę pomogło? Czytanie właśnie takich forum o tym jak ludzie boją się zostać sami w domu bądź iść do kościoła. Ta myśl że mam tylko łagodne objawy spowodowała że objawy prawie całkowicie ustaly pozdrawiam
gość
01-09-2017, 14:35:52

Lecząc nerwicę dobrze jest korzystać z usług psychoterapeutów. Tych, można znaleźć w warszawskiej klinice psychiatrycznej, https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa/ . Już kilkukrotnie otrzymałam w niej pomoc, więc szczerze mogę ją polecić.
gość
01-03-2018, 10:06:25

Witajcie... w nerwicy najważniejsze jest zdać sobie sprawę, że wiele osób ma to samo co my i że jest to stan tylko przejściowy... Bardzo ważne jest czytanie książek typu*** jak pokonać nerwicę*** itp. Ja właśnie czytając książki o ludziach, którzy cierpią na nerwicę, w końcu zdałam sobie sprawę z tego, że nie jestem sama w tym problemie i że nerwicę da się pokonać. Wiele osób w chwilach paniki przeciwstawia się temu, a tu chodzi o to, aby się z atakami paniki pogodzić i mieć świadomość, że w każdej chwili jesteśmy bezpieczni i nic się nam nie stanie, to jest po prostu psychologia, którą musimy zrozumieć, jeśli chcemy wyjść z nerwicy.
Nie ukrywam, że bardzo mi pomógł również produkt proargi9+ który zażywam od kilku miesięcy. Jest to produkt, który wytwarza w organiźmie tlenek azotu ( tlenek azotu jest odpowiedzialny za przekazywanie impulsów nerwowych ) i wiele osób jak się dowiedziałam od mojej lekarki kardiolog, już po kilku dniach poczuło dużą różnicę w poprawie samopoczucia, minęły ataki paniki. Nie jest to lek, więc nie powoduje skutków ubocznych. Polecam wpisać do google: "synergypoland" i poczytać, bo na ich stronie jest bardzo dokładnie opisane jak działa proargi.
Dodam jeszcze, że ważny jest również kontakt z przyrodą i należy ograniczyć wszystkie "napoje wyskokowe" w tym kawę i herbatę, które tylko podnoszą ciśnienie i działają na chwilę i powodują często ataki paniki, pozdrawiam:)
Początkująca
05-03-2018, 12:41:13

Witam. Ja chyba też mam nerwicę . Ciàgle wydaję mi się że jestem chora. Panicznie boję się choroby... umierania.. Co chwila to boli mnie coś innego, ostatnio miałam dwa napady paniki, nigdy dotąd mi się to nie zdarzyło .
gość
19-04-2018, 14:52:19

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
Konieczność powtórzenia rezonansu głowy zalecona przez radiologa
Witam serdecznie, Miałam wykonany rezonans magnetyczny głowy bez kontrastu zwg na zaburzenia koncentracji i pamięci oraz wieloletnie przyjmowanie leków na depresję. Po około dwóch tygodniach dostałam telefon z informacją o konieczności powtórzenia badania, tym razem z kontrastem. Termin na za tydzień. Na pytanie dlaczego jest to konieczne- odpowiedź że tak zdecydował lekarz, niektóre obszary mózgu będą dzięki temu lepiej widoczne. Czy to standardowa procedura? Czy ktoś z Was miał taką sytuację? Czy dobrze myślę, że coś dostrzeżono i chcą się temu lepiej przyjrzeć?
gość
Fasd
Witam serdecznie chciałabym porozmawiać z neurologiem dziecięcym na temat diagnozy u 3 letniego dziecka któremu zdiagnozowano po 2 latach od narodzin Fasd. Otóż przedstawię państwu moją historię. Byłam w toksycznym związku mój partner a ojciec naszego dziecka to specyficzna osoba. Podczas kłótni wyrzucał nas z domu . Ja po kilku dniach wracała z dzieckiem spowrotem. Ojciec dziecka jest wrogiem alkoholu nie pije i nie pali. Jak i również ja jestem wrogiem alkoholu. Tak owszem pale papierosy. Z naszych kłótni wyszła taka sytuacja że odebrano nam dziecko tymczasowo z powodu kłótni i niestebilizacji. Dziecko będąc w rodzinie zastępczej 10 miesięcy temu miało badanie pod kątem fasd. Z badań rozwoju dziecka wyszło że moja córka ma Fasd. Ja nie piłam w ciąży i nie pije alkoholu, ojciec dziecka również nie pije. . Czy na podstawie rozwoju można stwierdzić u dziecka Fasd. ? Jestem załamana ta diagnoza i wogole się z nią nie zgadzam. Czytając szukając po internecie wiem że wyszło by to na badaniach USG jak i po urodzeniu dziecka. Jednak takiego czegoś nie stwierdzono u mojej córki. Jestem przerażona ta diagnoza. Córka po swojej babci odziedziczyła w genach jedno większe ucho i odstające. Do tego badanie rynienki pod nosem miała wąskie przed podcięciem wędzidełka górnego pod górną warga. Jeżeli by się odezwała jakaś pani neurolog pediatra bo nawet nie wiem gdzie zaczerpnąć informacji może wysłać na priv wyniki badań. Gdzie dostałam je od pani opiekunki po 10 miesiącach od ich wykonania. Nawet nie wiedziałam że moja córka miała robione takie badanie. Dodam iż doktor rodzinny również potwierdził że to nie możliwe by dziecku po 2 latach stwierdzono Fasd gdy matka i ojciec nie pili alkoholu. Pani z opieki społecznej również potwierdziła i potwierdzi w sądzie że u nas alkoholu do domu nigdy nie było. Nie mogę sobie dać z tym rady że z mojego dziecka jest robione dziecko kaleka. Proszę o jakąś odpowiedź Email pani jakieś neurolog bym mogła uzyskać jakiej kolwiek informacji . Dziękuję
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Reklama: