Reklama:

MIŁOŚĆ SEKS -- I PADACZKA (55)

Forum: Padaczka

Początkująca
02-03-2010, 10:22:37

Witam wszystkich ;)

Jestem tu nowa i nie wiem czy był poruszany własnie taki temat jesli tak to z góry wszystkch serdecznie przepraszam

Mam pytania bo wiadomo w zyciu wszystko jest ważne zdrowie ,szacunek do drugiej osoby ale chyba w kazdym zwiazku bardzo ważny jest seks.
Czy jest w śród nas osoba która podczas stosunku czy po stosunku nagle dostała atak ?? i jak jej partner lub partnerka na to zareagował(a)
Albo czy macie cos tak ze w trakcie stosunku boli Was głowa bo wiadomo to sa duże doznania emocjonalne podniecenie itd...

Jesli chodzi o mnie to jeszcze nie zdażyło mi sie cos takiego chociaz teraz boli mnie głowa ale to na pewno ze przerwałam depakine jak na razie jestem bez ataku już 7 rok i tez czasmi sobie wypije piwko ale widomo nie za dużo a co do seku to kocham sie prawie co dziennie wydaje mi sie że miłośc tez leczy czego i Wam zycze dużo miłości i wsparcia od ukochanej osoby ;)
gość
03-03-2010, 17:00:04

Jestem mężatką od 5 lat, również zażywam sexu i nigdy mi się nie zdażyło coś takiego w trakcie lub po. Oczywiście mąż widział i to nie raz moje "wyczyny" atakowe ale kocha mnie i jesteśmy szczęsliwi. Nawet rozważamy powiększenie rodziny. Gratuluje ci, że już nie musisz zażywać tabletek. Ja nie miałam tego szczęścia, bo wytrzymałam bez leków aż miesiąc i od nowa zaczęłam brać depakine ale teraz bynajmniej czuje się pewnie i bezpiecznie pozdrawiam
Początkująca
14-03-2010, 07:32:10

witam. mam do wypełnienia anonimową akietę która posłuzy mi do pracy która ma uświadomić ludzi na temat epilepsji.jeśli ktoś chciałby wypełnić taka ankietę bede bardzo wdzięczna. poproszę chętnych o kontakt na maila: cotyniewieszocochodzi@wp.pl z góry dzięki za pomoc:)
gość
14-11-2011, 16:32:24

witam wszystkich .
witam od pół roku mam faceta który własnie ma padaczkę ma on padaczkę toniczno - kloniczną wiedziałam o tym ale nigdy nie widziałam napadu wczesniej , ale tydzień temu niespodziewanie nad ranem byłam tego świadkiem , strasznie się przestraszyłam ten okrzyk na poczatku jest przerażający , nawet nie zdawałam sobie sprawy że dam radę mu jakoś pomóc bo wcześniej nic na ten temat nie czytałam ale teraz mnie to zaciekawiło . fakt , że teraz się obawiam kiedy napad przyjdzie , on ma zazwyczaj raz na rok ale jakiś tam nie pokój jest. proszę o doradzenie może jak z tym żyć i wogóle bo wiem tylko z interenetu na ten temat. POWIEDZCIE MI CZY ZMIANA TABLETEK MOŻE SPOWODOWAĆ USTANIE NAPADÓW ?? ZAZYWA NEUROTOP I TAKIE NA DRGAWKI . SŁYSZAŁAM ŻE DEPAKINE POMAGA ?????
gość
14-11-2011, 18:37:42

Tak Depakine jest skuteczna, gdyż sama ją stosuję. Należy wiedzieć w jakich dawkach ją zażywać.
gość
14-11-2011, 22:51:34

Gość 2011-11-14 17:32:24 witam wszystkich .
witam od pół roku mam faceta który własnie ma padaczkę ma on padaczkę toniczno - kloniczną wiedziałam o tym ale nigdy nie widziałam napadu wczesniej , ale tydzień temu niespodziewanie nad ranem byłam tego świadkiem , strasznie się przestraszyłam ten okrzyk na poczatku jest przerażający , nawet nie zdawałam sobie sprawy że dam radę mu jakoś pomóc bo wcześniej nic na ten temat nie czytałam ale teraz mnie to zaciekawiło . fakt , że teraz się obawiam kiedy napad przyjdzie , on ma zazwyczaj raz na rok ale jakiś tam nie pokój jest. proszę o doradzenie może jak z tym żyć i wogóle bo wiem tylko z interenetu na ten temat. POWIEDZCIE MI CZY ZMIANA TABLETEK MOŻE SPOWODOWAĆ USTANIE NAPADÓW ?? ZAZYWA NEUROTOP I TAKIE NA DRGAWKI . SŁYSZAŁAM ŻE DEPAKINE POMAGA ?????
Wiele epileptykow zmienia leki bardzo duzo razy,poniewaz nie moga dobrac odpowiedniego:(
Nawet jezeli myslisz ze dobierzesz juz ten cudowny lek i tak strach przed atakiem bedzie,i atak napewno nadejdzie tak wiec niech chłopak uda sie to lekarza i dostosuje mu odpowiednie leki oraz dawkowanie widocznie lek jest za słaby:)
Co do Depakine jest to lek najnowszej generacji czy jest dobry, jednym pomaga drugim nie,kazdy organizm jest inny nie zapominajmy o tym:)
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/961lepokc8l0zhtx.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s6iye0m79bl23.png[/img][/url]
gość
14-11-2011, 22:57:59

Dlatego są koniecznie zawsze konsultacje medyczne z lekarzem prowadzącym.
Komentatorka
16-11-2011, 18:28:51

Kowalowa, tym razem nie mogę się z tobą zgodzić. Depakine nie jest lekiem najnowszej generacji, jest to stary lek. Lecz faktycznie bardzo skuteczny choć wiadomo na każdego co innego działa.
Wiem to od lekarza, i to nie jednego dodam, planuję ciążę i odkąd pamiętam biorę depakine -bo działa na mnie ale neurolog każdy u którego byłam mówił, że to stary lek i żebym go zmieniła, bo są lepsze, które są bardziej przystosowane dla kobiet planujących dziecko.
No i zrobiłam to, zmieniłam lek na jeden, później drugi a mój organizm zaczynał tak szaleć, że miałam atak za atakiem i bałam się wychodzić z domu. W końcu poprosiłam lekarkę, że nie chcę eksperymentów tylko swoje stare dobre leki i wróciło wszystko do normy. Jestem bez ataków ale znowu boję się, że jak będę w ciąży to moje dziecko odziedziczy chorobę po mnie....
Komentatorka
16-11-2011, 18:37:35

myszka36 2010-03-02 11:22:37 Witam wszystkich ;)
Jestem tu nowa i nie wiem czy był poruszany własnie taki temat jesli tak to z góry wszystkch serdecznie przepraszam
Mam pytania bo wiadomo w zyciu wszystko jest ważne zdrowie ,szacunek do drugiej osoby ale chyba w kazdym zwiazku bardzo ważny jest seks.
Czy jest w śród nas osoba która podczas stosunku czy po stosunku nagle dostała atak ?? i jak jej partner lub partnerka na to zareagował(a)
Albo czy macie cos tak ze w trakcie stosunku boli Was głowa bo wiadomo to sa duże doznania emocjonalne podniecenie itd...
Jesli chodzi o mnie to jeszcze nie zdażyło mi sie cos takiego chociaz teraz boli mnie głowa ale to na pewno ze przerwałam depakine jak na razie jestem bez ataku już 7 rok i tez czasmi sobie wypije piwko ale widomo nie za dużo a co do seku to kocham sie prawie co dziennie wydaje mi sie że miłośc tez leczy czego i Wam zycze dużo miłości i wsparcia od ukochanej osoby ;)
Słyszałam, że może tak się zdarzyć, emocje dużo robią, więc może wystąpić atak.
Jeden z postów będzie podobny do mojej wypowiedzi. Ja po ślubie jestem przeszło 6 lat i nie zdarzyło mi się nic takiego, leki miałam odstawiane ale epi wróciła po miesiącu i to ze wzmożoną siłą. Biorę depakine.
Mój mąż chyba dopiero po 3 latach widział mój atak bo tak to je kontrolowałam. Ale jest ze mną do tej pory bo sie kochamy.
gość
16-11-2011, 19:26:04

Maju masz rację odnośnie leku depakine nie jest to nowy lek.
Mają wprowadzić nowy lek, a nawet już jest.
Mianowicie służy do pomocy jeśli czujemy aurę to mamy sobie psiknąć. Jak będę znała nazwę leku to napiszę.
Pozdrawiam Anna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: