Reklama:

KTO LECZY SIE Z WAS-- keppra ??lzie jak ja sie mecze :(SZYSTKO MNIE BOLI:(( (242)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-05-2009, 22:15:00

02-05-2008 o 15:17, gość :
Witam wszystkich! Na padaczkę choruję od 20-tego roku życia (tj. od 10 lat). Chodziłam już do wielu lekarzy, brałam już tegretol, depakine, lamitrin i nawet nie pamiętam, co jeszcze... Ataki (wyłączenia) miałam średnio raz na miesiąc. Lekarz zapisał mi w październiku 2007 r. (do Lamitrinu) Trileptal , a od 21 grudnia 07 r. dołączył Kepprę. Jednocześnie odstawiałam Lamitrin. Od tego czasu NIC złego się ze mną nie dzieje! Bywam senna, ale tak było też przed Kepprą. Nie miałam ani jednego ataku, jestem szczęśliwa i z większym optymizmem patrzę w przyszłość. Nic lepszego, niż Keppra, nie mogło mi się trafić!!! Keppra naprawdę zmieniłą moje życie !!! Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowia!!! Agata
gość
31-05-2009, 22:21:00

witam ponownie! Minął już ponad rok od mojego wpisu, a ze mną nadal jest wszystko w porządku. Nie miałam żadnego ataku, nie ma żadnych skutków ubocznych W grudniu będę poddana badaniu EEG i jestem dobrej myśli! Musi być dobrze Jeszcze raz życzę wszystkim zdrowia!!!
gość
02-06-2009, 21:05:00

Cześć Aniu,
mogłabyś polecić jaiegoś dobrego lekarza?Dostałaś jakąś odpowiedź od tego profesora?Bliska mi osoba leczy się Keppra i skutki uboczne powoli niszcz jej życie. Proszę o radę.
Pozdrawiam i zyczę zdrowia!!!!
zbik618@op.pl
gość
02-06-2009, 21:06:00

Cześć Aniu,
mogłabyś polecić jaiegoś dobrego lekarza?Dostałaś jakąś odpowiedź od tego profesora?Bliska mi osoba leczy się Keppra i skutki uboczne powoli niszcz jej życie. Proszę o radę.
Pozdrawiam i zyczę zdrowia!!!!
zbik618@op.pl
gość
06-06-2009, 12:14:00

moje dziecko zazywa od 5 dni tegretol jest rozdraznione płacze nie moze usnac.w nocy budzi sie z krzykiem nie moze usnac! mm pytanie co to za rodzaj padaczki błagam o szybka odpowiedz! eeg ma miec za tydzien jak na razie lekarz zapisał tegretol zeby mój maluszek tak sie nie meczył. ale jest tak pobudzony strasznie .błagam napiszcie!!!!!!!
gość
06-06-2009, 19:32:00

Jesli moge Ci cos poradzic , to musisz uzbroic sie w cierpliwosc , poczekac na lekarza . Jesli to pierwszy lek to kazdy pacjent przyzwyczaja sie niezbyt łatwo , Moge dodac z własnego doswiadczenia zaczynac od małej dawki na poczatku moja corka brała co drugi dzien na noc , po 3 dniach na noc przez tydzien ,a po tygodniu ,2 razy dziennie. Tez nie było łatwo . w tej chwili własnie przeszła na keppre i lamitrin ,tez zmiana była bardzo trudna i trwało to bardzo długo . Myslałam ze przerwie bo nie wytrzymywała zwłaszcza, ze było to podczas sesji zimowej (corka studiuje)ale jakos wytrzymała ...nie było to łatwe ale teraz wiem ze keppra na poczatku jest ciezka , trzeba poczekac .W tej chwili widze ze to jedyny lek z ktorych brała ,ktory nie usypia i nie daje jakichs ubocznych skutkow .Pozdrawiam wszyskich i zycze duzo zdrowia U
gość
07-07-2009, 18:42:00

Biorę keppre od prawie roku Nie miałam wo gule napadów ale osłabienie moje organizmu mnie przeraza - miesiąc po zażywaniu leków zaczęły sie problemy z miesiączka. Występuje średnio cop miesiąc albo czasem później. przez ta zmianę dla niektórych niezbyt ważna zaczęłam miecie bolu jajnika lewego do takiego stopnia ze sama sie kryzę Kazdą różnice ciśnienia, temperatury odczuwam w straszny sposób - natychmiastowe bolu głowy, oczów i dziwny ból żył na zgięciach rak już nie mówiąc o włosach, paznokciach. Mam tez częste zmiany nastrojów ktore nie pozwalają mi normalnie z ludźmi pracować Moja lekarka sadzi ze to NA PEWNO NIE PRZEZ KEPPRE !!!! a ja szalu dostaje Ale nie dlatego do was pisze mam pytanie do pani zażywających ten lek. Od kilu miesięcy staram o dziecko niestety bez rezultatów Lekarz który mnie leczy gdy go zapytałam czy coś wiadomo o skutkach ubocznych jeśli chodzi o płodność - głupio sie uśmiechnęła i odpowiedziała ze nic nie wiadomo ponieważ nie wolno takich badan robić Zaczynam sie obawiać ze mogę być bezpłodne przez to cholerstwo Czy moze ktoras z was tez ma taki problem ??? : proszę o jakaś odpowiedz
Początkująca
08-07-2009, 22:17:00

biorę keppre od blisko roku jednocześnie odstawiając lamitrin. lekarka zapewnia mnie że jest to jeden z najlepszych leków przeciwpadaczkowych a zarazem bezpiecznych dla matki i dziecka (właśnie ze względu na przyszłą ciążę odstawiła mi lamitrin) obecnie czuję się dobrze mimo wcześniejszych obaw ale mam nadzieję że wszystko będzie wporządku, a Tobie życze powrotu do zdrowia i radości z przyszłego macierzyństwa
gość
23-09-2009, 15:03:21

mój syn zaczyna od wczoraj kepprę, przeraża mnie to co tu napisano o niej. Niestety ze względu na watrobę nie może przyjmowac innych leków. Moze choć jedna osoba ma dobre zdanie otym leku!?
gość
23-09-2009, 20:06:28

Do Osoby poniżej.
Każdy organizm inaczej odbiera dany lek.Ja na innych stronach czytałam pozytywne opinie o kepprze.Fakt na tym forum jest sporo negatywnych wpisów.Ale już na gronie jest wiele pozytywnych opinii.To zależy od tego jak nasz organizm zareaguje. Dodatkowo zalezy kto jakie leki bierze jeszcze przy kepprze .No i dawka leku jaka jest brana.A także rodzaj napadów...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: