Reklama:

KTO LECZY SIE Z WAS-- keppra ??lzie jak ja sie mecze :(SZYSTKO MNIE BOLI:(( (242)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-09-2009, 07:29:18

Bardzo proszę o informacje na temat keppry, te osoby które z pozytywnym skkutkiem biorą ten lek.Interesuje mnie czy po dłuższym stosowaniu tak 1 rok 2 nie doszły jakieś skutki uboczne.Czy ktoś na tym leku zdołał zaleczyć tą chorobę i juz ma odstawioną kepprę?
gość
30-09-2009, 21:56:38

Gość 2009-09-27 09:29:18 Bardzo proszę o informacje na temat keppry, te osoby które z pozytywnym skkutkiem biorą ten lek.Interesuje mnie czy po dłuższym stosowaniu tak 1 rok 2 nie doszły jakieś skutki uboczne.Czy ktoś na tym leku zdołał zaleczyć tą chorobę i juz ma odstawioną kepprę?

Opisałam mój przypadek już nieco wcześniej na tym forum(02.05.2008; 01.06.2009 r.)
zaczęłam brać kepprę w styczniu 2008 r., do dziś nie odczuwam ŻADNYCH skutków ubocznych. Nie miałam ani jednego ataku. Biorę 2***500 mg. Oprócz tego biorę też Trileptal 2***600 mg. Życzę wszystkim zdrowia ))
gość
01-10-2009, 09:43:24

Dziękuję Agato za odpowiedź, przeczytałam Twój post z maja :)
Jakbyś mogła podać jakiś kontakt do siebie(gg, poczta), bardzo bym była wdzięczna, gdyż mam kilka pytan.
Pozdrawiam
gość
05-10-2009, 08:43:32

simbusia 2009-02-01 17:14:00 witajcie,moja corka bieze keppre 100g ,1-0-1,i do tego depakine 500g granulki,od roku ,nie ma zadnych niepokojacych skutkow ubocznych,brak napadow,ja jestem zadowolona[addsig]
Początkujący
19-10-2009, 20:14:52

Odnośnie postu Gościa z 27.09.2009 09:29 - ja biorę kepprę (1000mg 2x dziennie plus depakina 500mg 2x dziennie). Przyjmuję ją prawie dwa lata.
Napadów nie miałem od 25 miesięcy, nie mam też ŻADNYCH skutków ubocznych.
Aktywnie uprawiam sporty i prowadzę życie zawodowe.
Podaj kontakt do siebie jeśli chcesz więcej informacji.
gość
21-10-2009, 17:27:38

Do Podpad, podaję swój numer gg 13494329 i proszę o kontakt :)
gość
23-10-2009, 12:33:39

proponuję kontakt z www.synapsa.biz
Myślę, że jest wstanie doradzić
Pozdrawiam:)
gość
01-11-2009, 20:50:15

Trochę z innej beczki,
niedawno stwierdzili, że mam padaczkę i przepisali mi absenor. przeczytałam ulotkę leku i mnie zmroziło - same skutki uboczne. Macie jakieś doświadczenie z tym specyfikiem?
Początkujący
02-11-2009, 22:35:14

Na tym właśnie polega rola ulotki - na wymienieniu skutków ubocznych. Żebyś wiedział czego sie możesz spodziewać - że to nie nowy objaw choroby tylko efekt leku.
Z drugiej strony zabezpiecza ona producenta - wiesz na co się decydujesz, bo dostajesz do ręki ulotkę.

A efekty zamierzone kuracji powinien Ci wyjaśnić lekarz, aczkolwiek w wypadku padaczki polegają ona na jednym - powstrzymanie ataków (jakiej by one formy nie miały).
gość
04-11-2009, 11:51:37

powinnas dobrac odpowiednie leki mam padaczke pourazową od 17 lat. dodatkowo biore karbagen oraz convulex 50. keppre biore2razy po100. owszem występuja skutki uboczne, jak przy kazdym leku, lecz nie mam mocnych ataków, które występowaly podczas brania innych leków. pozdrawiam i wszystkiego dobrego hej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Reklama: