Reklama:

KTO LECZY SIE Z WAS-- keppra ??lzie jak ja sie mecze :(SZYSTKO MNIE BOLI:(( (242)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-10-2010, 20:41:21

Witam, przyjmuję kepprę w dawce 2x500 przez ok.1,5 roku i nie jestem niestety zadowolona, moje efekty uboczne znacznie utrudniają mi funkcjonowanie: depresja, zawroty głowy, drętwienie rąk, wypadanie włosów, pulsowanie uszne, zdarzają się też agresywne zachowania i nudności :/
Początkująca
11-10-2010, 12:07:24

ja biorę keppre już dwa miesiące i miałam tylko dwa ataki . a wcześniej miałam co tydzień lub dwa .biorę też neurotop retard 600. po pierwszej dawce 250 keppry czułam się dobrze ,ale już przy dawce 500mg strasznie mi się w głowie kręciło i było mi słabo miałam zaburzenia równowagi , teraz biorę dawkę 750mg i czuję się dobrze i zwiększam do 1000mg dwa razy dziennie.
Początkująca
11-10-2010, 12:12:08

ja mam padaczkę od 15 lat i guza w prawej półkuli mózgu mam skierowanie na operacje do szpitala bródnowskiego w warszawie czy ktoś z was wie coś na temat prof.mirosława ząbka. macie jakieś inf. prosze piszcie monia111708@onet.pl. z góry dziękuje
Początkująca
22-10-2010, 18:52:51

cześć ja biorę keppre już 5 miesiąc i na początku też kiepsko się czułam strasznie kręciło mi się w głowie i miałam zaburzenia równowagi oraz plątał mi się język, ale mi to wszystko przeszło i teraz jest ok. biorę też neurotop 600 w dawce 600-0-600, a keppre 750-0-750 rao i wieczorem . pozdrawiam mam nadzieję że u ciebie też będzie dodze
Początkująca
23-10-2010, 17:02:19

Witajcie..
Jestem na kepprze juz 4 miesiąc.Biore tez gebapentin .teraz dzięki tym lekom zaczynam żyć.Odkąd biorę te leki nie mam ataków.Czuję się wspaniale.W końcu mam doskonale dobrane leki.Nie męczę się ja ,ani moi najbliżsi.Nawet daleki spacer z córką sprawia mi radośc ,a wczesniej to było marzeniem .Pozdrawiam wszystkich i życzę duuuzo zdrowia.
gość
23-10-2010, 20:13:49

mój syn choruje na epilepsje nie tolerował depkiny potem bral przz wiele leat tegretol ale mimo to od czasu do czasu miewal lekkie ataki az do marca gdy po dwoch nastepujacych po sobie tk jak zwyklelekkich atakach dostal atak z drgawkami stracil przytomnosc i oddech gdyby nie maz i reanimacja nie wiem co by bylo syn trafil do szpitala w poznaniu gdzie ordynator przepisala mu wlasnie keppre 750 wczesniej zaden lekarz nie chcial mu zmienic lekow mimo ze mowilam ze dziecko miewa ataki i strasznie sie meczy po kepprze ataki zupelnie ustaly ani w szpitalu ani po wyjsciu z niego od marca nie mial juz zadnego czuje sie dobrze jest zupelnie innym dzieckiem wczesniej mial anemie nie chcial jesc mial niedowage teraz wszystko wrocilo do normy a moze nawet ponad norme:) JESTESMY SZCZESLIWI ZE UDALO SIE WLASCIWIE DOBRAC LEK
gość
01-11-2010, 12:27:37

witam, ja tez mam epi, od 6 lat ale leczenie wlączyli mi dopiero w maju tego roku, ponieważ dlugo nie wiedzieli co mi tak naprawde jest.
Od hmm ok 2 miesięcy biore Keppre 500 rano i wieczor... wczesniej bralam kwas walproinowy (depakina, orfiril long) bylo mi lepiej tzn. mialam mniej napadow, ale za to wypadaly mi garsciami wlosy.
teraz zauwazylam,że po Kepprze mam wiecej napadów, gorzej się czuje... czasem mam jakies stany depresyjne, ale tez nie wiem czy o jest spowodowane lekami czy nie problemami osobistymi - tez jestem pod opieka psychologa.
czuje się podobnie jak bralam kiedys Nootropil - czy to ma podobne dzialanie??.
Boję się tego mowić neurologowi bo mam dość dziwnego,pozatym zabardzo z lekami nie moge "szalec" bo na te zle reauje, a na karbamazepine mam uczulenie.
Jak odkladalam wczesniejsze leki (kw.walp) dodając keppre czulam się lepiej. Wlosy mi mniej wypadaly związku z mniejsza dawka leku a napady byly rzadziej bo mialam drugi lek... tak mi sie wydaje? czy to tak moglo być?.
gość
29-12-2010, 22:49:46

Czy ktoś wie jak keppra działa na próby zajscia w ciąże
gość
30-12-2010, 09:47:34

domagałem się leczenia wigabatryną i gabapentyną jednocześnie odstawianiem tegretolu i klonazepamu dodatkowo barbituran

efekty - cudo żyję jak inni nie czuje się źle zacząłem uprawiać sport

na początku było ciężko brakowało mi tego syfu czułem się uzależniony mimio tego że pierwszy napad miałem rok temu po pół roku stosowania tegretolu

stosowałem także kepre ale po nij czułem się mocno zmęczony a gdy o godzinę spóźniłem się z dawką czułem się bardzo źle miałem nawet myśli samobójcze

twgretol dodatkowo uszkodził mi krwinki

teraz znalazłem sens życia czuję się sto razy lepiej
przepraszam za takie pismo
gość
30-12-2010, 11:41:55

Hej.

Ja dołączyłam kepprę do depakiny i topamaxu w zeszłym roku i - po prostu NIENAWIDZĘ tego utrapieństwa. Nerwico-depresja, obrzydzenie do siebie, ciągły niepokój, całe ciało świerzbi, myśli samobójcze. Pełen serwis :/ Trzymajcie kciuki, jestem w trakcie odstawiania. Cóż, z atakami epi przynajmniej wiadomo mniej więcej, co robic - a z czymś takim? Dobrze ktoś z Was napisał wcześniej, że to życie niszczy. A ja moje życie bardzo lubię, strasznie mnie podłamuje to, co się teraz dzieje. Padaczkę mam od 3 roku życia, obecnie mam 28. Chorobę akceptuję bez problemów, cóż, taka moja uroda niewątpliwa. Ale coś takiego, jak teraz?! Niechby tylko szybko ustąpiło, i efekty odstawienia też.
Pozdrawiam
Basiek z Krakowa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: