Reklama:

KTO LECZY SIE Z WAS-- keppra ??lzie jak ja sie mecze :(SZYSTKO MNIE BOLI:(( (242)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-03-2010, 15:17:55

Dziękuję za słowa otuchy,często gdzieś zdala w duchu się krzyczy,pomaga.Córkę wspieramy wszyscy i wierzymy ,że będzie dobrze!!!musi być dobrze!!! pozdrawiam M z Tarnowa
gość
13-03-2010, 21:35:42

Choruje od 14 r.z.lecze sie na ta chorobę od tego czasu z okropnie nędznymi skutkami.Przyjmowalam wszystkie chyba mozliwe leki..Depakine,nautrop,sabril...lacznie z idiotycznym Relanium/???/przepisanym przez bardzo "madrego " lekarza.!!do tej pory trzese sie ,gdy pomysle ile ci lekarze zmarnowali mi lat zycia.mam 39 l.
Od 2003 r.przyjmuje LAMITRIN 2-0-2 ..Bylo OK,DO CZasu ale ataki wciaz wracaja.Od 3 lat mieszkam w Niemczech i zaczelam tutaj sie leczyc..W tym tygodniu bylam tutaj w klinice i lekarze przpisali mi KEPPRE 500 mg ale w szalenie wysokich dawkach 2-0-2 .
Nigdy nia mialam atakow z wielkim drgawkami ale utraty swiadomisci ze sztywnineim i delikatnymi dragawkaimi..
KEPPRE dolaczyli mi do Lamitrinu --czyli mam brac taeraz po 4 tabletki 4-0-4.szalenstwo czy ratunek ??sama juz nie wiem ale te komentarze tutaj przerazily mnie szalenie ..i te skutki uboczne..o my good..
Lekarz zabronil mi miec dzieci i prowadzic samochod wprowadzajac KAPPRE...
jestem skolowana i zalamana
prosze pocieszcie mnie może
pozdrawiam wszystkich milcyh EPILeptykow
Początkująca
15-03-2010, 19:46:34

Witam,nie jesteś osamotniona w calym tym mętliku z lekami,moja córcia już tak nam wszystkim dała popalić z atakami i zmianami kolejnych leków,że choć ma dopiero 10 lat to już tyle ich zjadła,że ach,co jeden to był lepszy.Wiem,że ta choroba to specyficzne zjawisko i każdy ma się w niej inaczej,ja jako matka może nie do końca akceptuję tę chorobę ale cały czas uczę się z nią żyć,może kiedyś będzie jeden lek i pomoże wszystkim bez eksperymentowania.Uśmiechnij się -musi być dobrze,słońce świeci dla wszystkich-tak mówi moja córka kiedy jestem smutnapozdrawiam M z Tarnowa
gość
21-03-2010, 10:27:57

witam, ja choruje od 8 lat, biore max dawke keppry na dobe 3000mg. duzo poczytałem i tez nie wiem czy jej nie odstawic, do tego jeszcze na dobe trileptal 900mg na dobe. od 2 lat czekam na operacje w Warszawie wyciecia ogniska mojej padaczki - stwardnienie brzeżne w lewym płacie skroniowym od urodzenia. mialem ponad 10 prawdziwych ataków padaczki ostatni 25 luty najgorszy 30min trwajacy , miewam jaczescie trwajace 1-3 min chwilowe utraty swiadomości - tzw. DEJA VU. czy ktoś z was czeka na operacje lub ja przeszedł może?? tez chce isc na kosultacje do innego lekarze o porade czy keppry nie odstawic, czuje sie na ogół dobrze tylko jak czytałem to straszne te skutki uboczne niektórych chorujących.....pozdrawiam mieszkam w Olsztynie
gość
27-03-2010, 09:03:24

Witam wszystkich :)
Tak na prawdę nie da się nic dokładnie powiedziec o skutkach ubocznych jakiegoś leku, ponieważ na kazdą osobę dany lek działa inaczej, trzeba próbowac. A to co piszą w ulotkach, to są to ich jedynie badania i w dużej mierze podejrzenia, przecież możemy to nawet powiedziec z autopsji.
Co do operacji: ja eksperymentuje z lekami, a Tobie życzę powrotu do zdrowia, mam nadzieję, że zaplanowana operacja się powiedzie. A Keppra chyba nie jest aż tak okropna, ja nadal odstawiam powolutku Topamax i biorę minimalną dawkę Keppry. Nie jest aż tak źle, no ale wszytsko sie okarze w sumie jak już całkiem zostane na jednym leku i będę miała dopasowaną optymalną dla mnie dawkę.
Życzę wytrwalości wszytskim epi :)
Ola
gość
28-03-2010, 11:32:53

Dziekuje za słowa otuchy, mi keppra tak naprawde żle nie dziala, fizycznie ogólnie jestem silny, mam 26lat. kiedys tez łykałem topamax i on niezle mi krecił rano w głowie, a brany był przez Ciebie kiedys moze Sabril ?? ten lek jak powiedziano mi w stolicy zle działa na wzrok i kazano mi go odstawic, robilem troche badan wzroku i sa efekty ...... pozdrawiam
gość
08-04-2010, 21:37:38

Witam, kontynuuję wątek z wpisu z dn. 18.01.2009 r.
Córka zaczęła brać kepprę w lipcu 2009 r. Nie ma widocznych skutków ubocznych ale nie ma też efektów. Ilość ataków nie uległa zmiejszeniu choć ataki są nieco łagodniejsze - trwają krócej i są mniej silne.
Początkująca
09-04-2010, 18:00:09

Witam!u nas jak na razie Keppra jest wprowadzana i obserwuję u córki bardzo silne rozdrażnienie i o wiele więcej stanów buntu,obrażania się,wcześniej tego nie było.Czekam dalej pod koniec kwietnia mamy wizytę u lekarza neurologa-zobaczymy jak będzie dalej.Pozdrawiam wszystkich-M z Tarnowa
gość
09-04-2010, 18:04:57

Gość 2010-03-28 13:32:53 Dziekuje za słowa otuchy, mi keppra tak naprawde żle nie dziala, fizycznie ogólnie jestem silny, mam 26lat. kiedys tez łykałem topamax i on niezle mi krecił rano w głowie, a brany był przez Ciebie kiedys moze Sabril ?? ten lek jak powiedziano mi w stolicy zle działa na wzrok i kazano mi go odstawic, robilem troche badan wzroku i sa efekty ...... pozdrawiam

Nie brałam leku Sabril, tak jak pisałam wczesniej moje leczenie zaczęłam od Depakiny, później przeszłam na Topamax, a teraz na Keppre powolutku. Mówisz, że pogorszył Ci się wzrok, mi także od kiedy tylko zaczęłam brac leki widzę coraz gorzej więc zaczęłam nosic okulary... Te leki robią troche zamieszania w naszych organizmach, ale w każdym bądź razie też nam pomagają.
Ola
gość
09-04-2010, 18:13:39

fusia666 2010-04-09 20:00:09 Witam!u nas jak na razie Keppra jest wprowadzana i obserwuję u córki bardzo silne rozdrażnienie i o wiele więcej stanów buntu,obrażania się,wcześniej tego nie było.Czekam dalej pod koniec kwietnia mamy wizytę u lekarza neurologa-zobaczymy jak będzie dalej.Pozdrawiam wszystkich-M z Tarnowa

Proszę się nie zniechęcac ale to dopiero poczatek, wiem sama po sobie o tym działaniu Keppry :/ Rodzina i znajomi ledwo co ze mną wytrzymują, podchodzi się do mnie jak do osy i bardzo łatwo wybucham. To nie jest córki wina. Wszyscy mnie prosza o to żebym się kotrolowała, Pani zapewne też o to prosi córkę, ale to jest w tym przypadku cholernie trudne. Moja mama wzięła całą rodzinę na rozmowę żeby najzwyczajniej w świecie schodzili mi z drogi lub przynajmniej starali się aby unikac tych na prawdę nie potrzebnych konfliktów. Duże wsparcie jest w tym przypadku na prawdę potrzebne.
Ola

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: