Reklama:

kręgosłup szyjny -proszę o pomoc (55)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
18-12-2010, 18:04:42

Wiajcie. 16.12.2010 miałam operację przepukliny odcinka szyjnego C5-C6. Wsawiono implant typu CERVIOS.Przed zabiegiem nie mogłam ruszać ręką prawą bóle i zawroty głowy. zero spania. Narazie trudno jeszcze coś mówić ale ręka nie drętwieje i głowa nie boli. Jestem w domu i bardzo się cieszę.Pozdrawiam. Nie taki diabeł straszny................
gość
12-04-2011, 17:54:59

Witam. Mam również lordoze odcinka szyjnego i również mdleje, zawroty głowy i niesamowity ból odczuwam. Doszło nawet do tego, że godzinami nie widziałam nic na oczy tylko światła. Miałam tomografie głowy i nic nie wykazało. Żaden lekarz nie chce mi pomóc bo nie wiedzą jak. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
gość
14-04-2011, 20:27:43

Witaj gości
Mam pytanie czy miałeś diagnozowany odcinek szyjny kręgosłupa( rezonans lub tomograf) Z tego co piszesz to mogą być objawy dyskopatii kręgosłupa szyjnego.

Pozdrawiam b.m
gość
08-09-2011, 13:15:55

wszyscy się żalą , rozpisują a nikt nie raczy pomóc. szkoda pisania. ja też cierpię na kręgosłup ale tu nikt nam nie pomoże, szkoda bo zapowiadało się dobrze.
gość
08-09-2011, 13:32:36

Pomoze , pomoze tylko trzeba przyjechac do mnie do Krepy. Jozek
gość
24-10-2011, 07:19:30

wiem ze to zabrzmi nierealnie ale problem z bólem w odcinkirm szyjnym kręgosłupa promieniujacym do potylicy i barków powoduje nerwica....zawroty głowy gorsze widzenie chodzenie chwiejnym krokiem to efekty przeciążenia stresem, problemami itp. poczytajcie o objawach nerwicy...najczęściej spinaja sie mieśnie karku ramion ....
gość
19-04-2013, 21:24:19

a mnie tam na kręgosłup pomogła joga :)
gość
02-08-2013, 19:13:01

wymyśliliśćie co jest naszym problemem?
gość
23-02-2014, 15:18:30

żadna tam nerwica - szumy uszne, zawroty głowy, osłabienie wzroku, chrupanie w karku, ale także ból barku to sprawa kręgów szyjnych. Mam te wszystkie objawy, a wpisy na forum pozwoliły połączyć je w całość. Lekarze to partacze...żaden tego nie łączył. Każdy leczy jeden narząd oddzielnie! Pozostaje tylko pytanie co z tym robić.
Wtajemniczona
24-02-2014, 08:21:56

Kochani mamy takie forum dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja. Zapraszam są tam osoby przed i po.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: