Reklama:

Guz przysadki mózgowej - co to jest????? (289)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-09-2007, 15:08:00

Hej!Ja tez mam torbiela i tez nie za bardzo wiem co to jest i czy to jest grozne.Moj ma ok.10mm,przy tym zle sie czuje,mam czeste wahania wagi,bole glowy i takie okropne humory,ze nie da sie ze mna wytrzymac.Ja w sumie nic Ci na ten temat nie moge powiedziec,bo sama szukam informacji na ten temat.Jak cos bedziesz wiedziala to daj znac.Pozdrawiam Kasia
Początkująca
10-09-2007, 17:25:00

hej! Wiecie moze jak dlugo trwa to leczenie norprolaciem, zeby wreszcie ten gruczolak zniknal? Mam mikrogruczolaka biore norprlac od 3 miesiecy ale efektow brak, glowa boli mnie z ta sama czestotliwoscia... no moze troszeczke slabiej... mlekotok tak jak byl tak jest, a ja sie denerwuje ze faszeruja mnie lekarstwami ktore na mnie nie dzialaja...:/ co myslicie?
Pozdrawiam KasiaW.
gość
11-09-2007, 12:25:00

hej!Ja bralam leki przez ponad 5 miesiecy i efektow nie bylo!Wiec lepiej idz do lekarza,bo po 2-3 miesiacach powinien byc efekt!Juz teraz wiecej wiem,bo sama przez to przeszlam!Nie wiem czy Ty jestes mloda czy troszke juz przezylas i czy planujesz miec dzieci?Bo znajoma brala te leki przez ponad 8 miesiecy i teraz nie moze miec dzieci.Porozmawiaj z roznymi lekarzami o tym.Moze zmiana lekow?A nie myslalas o zabiegu?Pozdrawiam i zycze powodzenia K.
Początkująca
11-09-2007, 13:41:00

o niczym nie myslalam bo wszystko mi nazucaja lekarze, a komus trzeba ufac wiec robia tak jak mowia. Mam 24 lata, jasne ze chce miec dzieci!!! bylam teraz u lekarza, kazal mi sie uspokoic, podniosl mi dawke norprolacu bo wczesniej bralam 12,5 teraz przez misiac 25 a potem od razu na 50 podwyzszy, powiedzial ze dlateo tak powoli mi podwyzsza, bo ja mialam wczesniej jeszcze omdlenia itd. i on chce zebym to lagodnie przyjela. Mowil ze na pewno do stycznia bede brala norprolac, a w styczniu zrobimy rezonans i sie okaze co tam.... Dzieki za rade
Pzdr. KasiaW.
gość
11-09-2007, 15:16:00

ja na Twoim miejscu poszlabym prywatnie do innego endokrynologa po rade.Moja tez mnie faszerowala bromergonem,a poszlam do innej i ona mi od razu powiedziala ze jak chce miec dzieci to lepiej jak odstawie te leki.A wiesz co jest najsmieszniejsze,ze jak bralam leki to mialam prolaktyne ok.1000-1500,a jak odstawilam to mam ok.200-300.Nie wiem dlaczego tak?Lekarze tez nie wiedza!Pozdrawiam.K.
Początkująca
11-09-2007, 15:25:00

to u mnie jest jeszcze inaczej... zawsze mialam prolaktyne w normie lekarze zglupieli jak zobaczyli ze mam mlekotok, omdlenia, bole glowy.. potem okazalo sie ze jest gruczolak ale prl zwsze byla w normie! a ty juz jestes wyleczona? wchlonal sie ten gruczolak? tez mialas takie straszne bole glowy? ja 2-3 razy w tygodniu laduje na pogotowie bo tylko po zastrzykach mi przechodzi:/ pozdrawiam KasiaW.
gość
11-09-2007, 15:29:00

nie, nie jestem wyleczona,bylam w klinice i powiedzieli ze oni wogole nie wiedza co to moze byc,ja mam bole glowy,zawroty glowy,okres mam czasami przez 4-5 tyg.a czasami przez 3-4 mies.nie mam.no i humorki straszne
Początkująca
11-09-2007, 16:03:00

lojjj, no to tez pieknie! Nic sie nie martw, wylecza nas w koncu! Powodzenia
Daj znac jak ci idzie
KasiaW.
gość
12-09-2007, 04:19:00

mam pytanie czy usuwają cała przysadkę czy tylko gruczolaka?
gość
12-09-2007, 04:28:00

Co z funkcjami kilkunastu hormonów po usunięciu całej przysadki?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: