Reklama:

Guz przysadki mózgowej - co to jest????? (290)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-08-2007, 11:15:00

a czy do takiego Wojskowego Instytutu Medycznego moga mi dac skierowanie lekarze z AM czy tylko z wojskowego szpitala lub przychodni??Ja tez uwazam ze 10 mm to wcale nie jest malo!!!
gość
21-08-2007, 11:56:00

Cześć!Mam takie pytanie.Czy przy takim guzie przysadki dużo sie tyje???Ja jak narazie przytyłam ok.5kg,(w zaden sposób nie mogę tego zgubić)zle sie z tym czuje i bardzo boje sie co bedzie dalej.Jak ktos ma podobny problem lub wie coś na ten temat to niech mi odpisze.Dzieki z góry i pozdrawiam.KASIA
Początkująca
28-08-2007, 21:04:00

Kochani, jeżeli macie zdiagnozowanego gruczolaka przysadki polecam zoperowanie w wawie w WIM dr Zieliński, wspaniały człowiek i świetny specjalista. Czy ktoś ma jeszcze akromegalię i jest po operacji gruczolaka? Miałam operacje pół roku temu i znowu mi wzrósł poziom hormonu wzrostu a było już super, operacja jest przez nos wiec teraz mam problem z oddychaniem. Ale nie ma już na szczęście trepanacji czaszki.
Początkująca
28-08-2007, 21:07:00

Skierowanie do WIM może wystawić lekarz rodzinny, jednak należy najpierw ustalić przyjęcie do szpitala z lekarzem w WIM.
gość
31-08-2007, 07:08:00

WITAM!! w czwartek szfagier miał operację Gruczolaka przysadki mózgowej dwu skroniowo 37 mm do zatok jamistych 4 stopnia Knospa.Operował Dr.Zieliński ze szpitala Wojskowego w Warszawie na ul.Saszerów ,jest to wybitny specjalista od gruczolaków,szalenie miły,sympatyczny,lekarz z pasją-uratował chłopakowi życie.POLECAM jeśli ktoś ma pytania na temat operacji,jakie badania wykonać,jaką walkę pokonaliśmy aby dowiedzieć się co mu jest i na co choruje-napisz.
gość
05-09-2007, 13:32:00

Hej!Ja mam pytanie.Czy długo sie czeka na taka operacje???Bo dostalam wlasnie skierowanie i mam dzwonic.Pozdrawiam Czy szybko sie wraca do normalnego funkcjonowania???
gość
05-09-2007, 18:45:00

Musisz ustalić termin operacji z dr Zielińskim bo to on decyduje o terminie, średnio 3-6 miesiące ale czasem jest to po miesiącu, zależy od przypadku. Po operacji jesteś 7-10 dni w szpitalu a potem na zwolnieniu. Każdy inaczej reaguje na operację ale na pewno potrzebujesz potem dużo wypoczynku, spokoju, dobrego odżywiania.
gość
06-09-2007, 13:35:00

Hej!Wlasnie wrocilam ze szpitala i to jednak chyba nie gruczolak przysadki,ale byc moze torbiel lub cos gorszego.Jeszcze przejde serie badan i wtedy zapadnie ostateczna decyzja co do dalszego leczenia!Jak narazie czuje sie strasznie.Boli mnie glowa i mam zawroty glowy.Pozdrawiam Kasia
gość
07-09-2007, 15:32:00

Czesc!Czy ktos wie moze co to jest torbiel kieszonki Rothiego???I jak to sie objawia???
gość
08-09-2007, 20:08:00

Hej wszystkim! tez mam problem z przysadką. od kilku lat z przerwami bralam bromergon- z przerwami bo sie po nim fatalnie czulam. od 2 miesiecy biore norprolac 75 - zalamuje mnie cena! moj lekarz chcial miec spokojna glowe, bo mam problem z regularnym braniem leków, wiec mnie wyslal na rezonans przysadki i wyszlo ze mam cos o 5 mm o cechach torbieli. w sumie nic konkretnego mi nie powiedzial, jedynie kazal mi jeszcze raz powtórzyc rezonans za 6 miesięcy... czy taki teorbiel jest niebezpieczny? czy to jest bardziej niebezpieczne od gruczolaka? ostatnio prolaktyne mialam w normie, ale bole glowy, mlekotok, nadwaga oraz rzadkie miesiączki nadal pozostaly...
Pozdrawiam
Neta

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: