Reklama:

glejak mózgu (67)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-12-2014, 15:41:38

a słyszeliście o nożu gamma? Może to jest ratunek?
gość
27-01-2015, 21:43:18

tak słyszałam, że jest to mało inwazyjna metoda i nie wymaga zabiegu kraniotomii w celu usunięcia guza. A od jakiej wielkości podejmują się operacji?
gość
06-02-2015, 08:57:16

Hej. moj facet 1dzien sw. dostal padaczki okazalo sie,ze ma glejaka w glowie,plat czolowy w stycziu go zoperowali. Po roku stwierdzili,ze sa resztki i znowu to samo operacja... Minely juz prawie 2miesiace od 2operacji i jest ok. Polecam szpital wojskowy w Bydgoszczy sa dlugie terminy ale ***...opieka i nie obwijaja w bawelne.
gość
06-02-2015, 10:16:35

Lepiej poddać się nieinwazyjnej metodzie, która jest bardziej skuteczna i niszczy guzy do 4 cm średnicy. Na dodatek zabiegi są refundowane w warszawskim centrum gamma knife.
gość
11-02-2015, 10:41:31

Witam u mojego taty w listopadzie zdiagnozowano guza mózgu wielopostaciowego IV stopień złośliwości w grudniu poddano go radioterapii miał 5 naświetlań p. doktor powiedziała że sukcesem będzie powstrzymanie postępu choroby chociaż na trochę i nic więcej nie można poradzić. Jeszcze dwa tygodnie temu był w stanie siedzieć na wózku. Teraz już tylko leży ma skurcze mięśni cały się trzesie, ma prawie całkowicie bezwładną prawą stronę ciała. Teraz już zakładamy pieluchy i zaczyna mieć bóle pleców. Z mową też już ma problemy tak jakby nie pamiętał słów jego zdania zaczynają się od yyyyy. Żaden z lekarzy nie powiedział nam co nas tak naprawdę czeka oprócz tego że śmierć taty. Dlatego prosiłabym o jakieś informacje jakie będzie kolejne stadium choroby. Chciała bym się przygotować na to co będzie by psychicznie się nastawiać na to z czym będę musiała się zmierzyć. Z góry dziękuję za jakieś informacje
gość
14-02-2015, 15:39:36

W jakim miejscu mózgu jest ognisko nowotworowe? To podstawowe pytanie, aby stwierdzić jakie będą kolejne możliwe objawy choroby. Z Pani opisu wynika, że nowotwór jest osadzony w lewej półkuli, najprawdopodobniej płata czołowego.
gość
27-02-2015, 08:43:57

Gość 2015-02-14 16:39:36
W jakim miejscu mózgu jest ognisko nowotworowe? To podstawowe pytanie, aby stwierdzić jakie będą kolejne możliwe objawy choroby. Z Pani opisu wynika, że nowotwór jest osadzony w lewej półkuli, najprawdopodobniej płata czołowego.
O to chodzi że jest zlokalizowany z prawej strony nie z lewej wszyscy lekarze się dziwili, że niedowład ma z prawej strony
gość
03-03-2015, 09:34:58

A był już Twój tata na konsultacji u profesora Ząbka? Niech się nie załamuje i umówi na wizytę, oni tam pracują od 8 do 20 to o każdej niemal porze można się umówić.
gość
05-03-2015, 10:48:18

Gościu Kochany, to forum jest cudowne, ale w sprawie glejaka weszłabym na glejak.pl. Tam z postów chorych i ich rodzin w tym niestety na GMB IV dowiesz się wszystkiego od metod leczenia po skutki terapii, objawy, które powinny cię niepokoić i wszystko inne. Bardzo Ci współczuję i życzę siły. Aneta
gość
05-03-2015, 20:15:04

witam ja proponuje meoklinik w berlinie moja mama ma tez glejaka w polsce ja juz skazali w berlinie chociaz to niekonwencjonalna metoda leczenia dziurawcem daje pozytywne rezultaty podobno ale to dla wielu ostatnia deska ratunku nie wim czy pomoze to mojej mamie ale mamy wielka nadzieje oto kilka linkow http://www.prosalute.info/forum/viewtopic.php?f=6&t=9113204

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: