Reklama:

Fibromialgia choroba i leczenie? (71)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-04-2009, 12:26:00

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
30-04-2009, 20:10:00

Choruję na tą chorobę od kilku lat, brałam wiele leków przeciwbólowych, przeciwzapalnych,antydepresyjnych, a poprawy jak nie było tak nie ma.Mój lekarz powiedział ze muszę się z ta chorobą nauczyć żyć, tylko jak to zrobić gdy ciągle odczówa się bardzo silny ból przy tym ciągłe zmęczenie i sztywność mięśni co ogranicza wykonywanie różnych czynności. Po pewnym czasie zaakceptowałam chorobę, staram się być w ciągłym ruchu co sprawiło że ból jest minimalnie mniejszy.
Początkująca
30-04-2009, 20:12:00

Choruję na tą chorobę od kilku lat, brałam wiele leków przeciwbólowych, przeciwzapalnych,antydepresyjnych, a poprawy jak nie było tak nie ma.Mój lekarz powiedział ze muszę się z ta chorobą nauczyć żyć, tylko jak to zrobić gdy ciągle odczówa się bardzo silny ból przy tym ciągłe zmęczenie i sztywność mięśni co ogranicza wykonywanie różnych czynności. Po pewnym czasie zaakceptowałam chorobę, staram się być w ciągłym ruchu co sprawiło że ból jest minimalnie mniejszy.
gość
30-04-2009, 20:14:00

gość
05-11-2009, 23:14:46

Wpisz w google: atlasprofilax dr R.C. Schumparli, a poczytasz o metodzie leczenia fibromilagii- ten szwajcarski lekarz opracował tę metodę dla siebie i okazała się bardzo skuteczna. Jeden zabieg i po bólu. Powodzenia w walce z chorobą.
gość
26-05-2010, 11:43:02

Jestem z Rudy Śląskiej...Niech mi ktoś poda namiary na jakiegokolwiek specjalistę który by zdiagnozował moją chorobę. Prawie 2 lata silne bóle głowy każdy dzień-ani dnia ulgi tj.oczodoły,skronie,boki czyli napięciowy przewlekły,potylica,kark-wszystko w nim strzela nie mogę głowy przechyli do przodu.Następnie stawy szczękowo-skroniowe,noszę od ortodonty szynę na dolną szczękę oraz bolą ramiona,silny ból mięśni górnej części pleców,bardzo często prawy nadgarstek na kilka dni,STAWY CAŁEGO CIAŁA,mięśnie dłoni,całe ręce,kręgosłup lędźwiowy,pośladki-mięśnie i dziennie rwanie stóp i całych nóg.Po godzinie chodzenia godzina leczenia.Potężne zmęczenie po każdej przespanej nocy a ostatnio doszło kołatanie serca i bóle żołądka.Byłam u ok.21 różnych specjalistów. Masa maści,lekarstw,zastrzyki,krioterapia,akupresura,akupunktura,bańki,zioła,pole elektromagnetyczne itd.itp.Każdy ruch a najmniejszy stres potęgują ból a ruch mam i będę miec bo mam duże mieszkanie,6 zwierzątek domowych,2 wspaniałych chłopców 5 i 7 lat a wiosna lato duży ogród.Czy te wszystkie objawy to nerwica tak jak większośc lekarzy mówi czy choroba na F ??? Przecież nie mogę byc chora na wszystko?!?!?! Wszystkie badania super oprócz stawów szczękowo-skroniowych i coś tam z zatokami,za mało magnezu i potasu.PROSZĘ PILNIE O POMOC. Jestem u kresu załamania nikt mi nie wierzy że mnie cokolwiek boli-nawet RODZINA.

DAGMARA
gość
07-06-2010, 10:53:25

gość
28-06-2010, 20:26:30

Poszukuje informacji na temat kliniki leczenia fibriomialgii dr Weiss'a w Niemczech. Poza glowna strona samej kliniki nie ma ocen pacjentow, jezeli macie jakies informacje prosze pilnie o kontakt
gość
10-08-2010, 18:17:41

gość
10-08-2010, 18:34:27

Pan doktor podal swój numer telefonu, czyżby chciał nas leczyć.Nie ma Pan pjęcia co to jest fibromialgia i jak ja leczyć, podobnie jak inni polscy specjaliści: neurolodzy,reumatolodzy.Jak fibromialgia może zaatakować tylko kolano.Fibromialgia atakuje mięśnie,stawy a nawet narządy wewnętrzne. Niestety nasi madrzy lekarze znaja tylko jeden lek, leki przeciwdepresyjne. Zjadłam ich tony. od miesiąca połykam GUAJAZYL i już czuję lekką poprawę.Zachęcam wszystkich.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: