Reklama:

Fibromialgia choroba i leczenie? (71)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-04-2009, 12:26:00

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
30-04-2009, 20:10:00

Choruję na tą chorobę od kilku lat, brałam wiele leków przeciwbólowych, przeciwzapalnych,antydepresyjnych, a poprawy jak nie było tak nie ma.Mój lekarz powiedział ze muszę się z ta chorobą nauczyć żyć, tylko jak to zrobić gdy ciągle odczówa się bardzo silny ból przy tym ciągłe zmęczenie i sztywność mięśni co ogranicza wykonywanie różnych czynności. Po pewnym czasie zaakceptowałam chorobę, staram się być w ciągłym ruchu co sprawiło że ból jest minimalnie mniejszy.
Początkująca
30-04-2009, 20:12:00

Choruję na tą chorobę od kilku lat, brałam wiele leków przeciwbólowych, przeciwzapalnych,antydepresyjnych, a poprawy jak nie było tak nie ma.Mój lekarz powiedział ze muszę się z ta chorobą nauczyć żyć, tylko jak to zrobić gdy ciągle odczówa się bardzo silny ból przy tym ciągłe zmęczenie i sztywność mięśni co ogranicza wykonywanie różnych czynności. Po pewnym czasie zaakceptowałam chorobę, staram się być w ciągłym ruchu co sprawiło że ból jest minimalnie mniejszy.
gość
30-04-2009, 20:14:00

gość
05-11-2009, 23:14:46

Wpisz w google: atlasprofilax dr R.C. Schumparli, a poczytasz o metodzie leczenia fibromilagii- ten szwajcarski lekarz opracował tę metodę dla siebie i okazała się bardzo skuteczna. Jeden zabieg i po bólu. Powodzenia w walce z chorobą.
gość
26-05-2010, 11:43:02

Jestem z Rudy Śląskiej...Niech mi ktoś poda namiary na jakiegokolwiek specjalistę który by zdiagnozował moją chorobę. Prawie 2 lata silne bóle głowy każdy dzień-ani dnia ulgi tj.oczodoły,skronie,boki czyli napięciowy przewlekły,potylica,kark-wszystko w nim strzela nie mogę głowy przechyli do przodu.Następnie stawy szczękowo-skroniowe,noszę od ortodonty szynę na dolną szczękę oraz bolą ramiona,silny ból mięśni górnej części pleców,bardzo często prawy nadgarstek na kilka dni,STAWY CAŁEGO CIAŁA,mięśnie dłoni,całe ręce,kręgosłup lędźwiowy,pośladki-mięśnie i dziennie rwanie stóp i całych nóg.Po godzinie chodzenia godzina leczenia.Potężne zmęczenie po każdej przespanej nocy a ostatnio doszło kołatanie serca i bóle żołądka.Byłam u ok.21 różnych specjalistów. Masa maści,lekarstw,zastrzyki,krioterapia,akupresura,akupunktura,bańki,zioła,pole elektromagnetyczne itd.itp.Każdy ruch a najmniejszy stres potęgują ból a ruch mam i będę miec bo mam duże mieszkanie,6 zwierzątek domowych,2 wspaniałych chłopców 5 i 7 lat a wiosna lato duży ogród.Czy te wszystkie objawy to nerwica tak jak większośc lekarzy mówi czy choroba na F ??? Przecież nie mogę byc chora na wszystko?!?!?! Wszystkie badania super oprócz stawów szczękowo-skroniowych i coś tam z zatokami,za mało magnezu i potasu.PROSZĘ PILNIE O POMOC. Jestem u kresu załamania nikt mi nie wierzy że mnie cokolwiek boli-nawet RODZINA.

DAGMARA
gość
07-06-2010, 10:53:25

gość
28-06-2010, 20:26:30

Poszukuje informacji na temat kliniki leczenia fibriomialgii dr Weiss'a w Niemczech. Poza glowna strona samej kliniki nie ma ocen pacjentow, jezeli macie jakies informacje prosze pilnie o kontakt
gość
10-08-2010, 18:17:41

gość
10-08-2010, 18:34:27

Pan doktor podal swój numer telefonu, czyżby chciał nas leczyć.Nie ma Pan pjęcia co to jest fibromialgia i jak ja leczyć, podobnie jak inni polscy specjaliści: neurolodzy,reumatolodzy.Jak fibromialgia może zaatakować tylko kolano.Fibromialgia atakuje mięśnie,stawy a nawet narządy wewnętrzne. Niestety nasi madrzy lekarze znaja tylko jeden lek, leki przeciwdepresyjne. Zjadłam ich tony. od miesiąca połykam GUAJAZYL i już czuję lekką poprawę.Zachęcam wszystkich.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: