Reklama:

Fibromialgia choroba i leczenie? (71)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-01-2008, 19:57:00

Fibromialgia jest chorobą z rodzaju autoagresywnych /organizm wytwarza przeciwciała przeciw własnej tkance łącznej/ to i tak szczęśliwa lokalizacja. SM SLA to już katastrofa. Przećwiczyłem fibromialgię okolicy przyśrodkowej stawu kolanowego przez kilka mieśięcu na sobie a ponieważ jestem ORTOPEDĄ to sprawa jest dość komiczna. NIKT z moich kolegów specjalizujących się w schorzeniach stawo kolanowego podobnie jak ja sam nie potrafił postawić diagnozy. Dolegliwości bólowe w fibromialgii mają typową lokalizację:-1. podstawa czaszki/n.n.potyliczne/ poziom c1-c2/ 2. rwa barkowa / kaletka m. nadgrzbieniowego. 3.stawy żebrowo-mostkowe /tzw zespół Tietza/ 3.Nadkłykcie boczny rzadziej przyśrodkowy kości ramiennych /Lokieć teniśisty/ Skuteczne leczenie:- blokada 2-4 krotna w odstępach tygodnowych Kortykosteryd + 2% Lignokaina prowadzi do wyleczenia. Badania RTG MR /rez. mag./ w kierunku choroby reumat. mogą być negatywne.Przestrzegam przed lekami antydepresyjnymi one wciągają w błędne koło i rujnują zdrowie nie tylko psychiczne.Nigdy nie miałem DEPRESJI inie wiem co to takiego a kolano dawało czadu równo w Grecji i w górach. dr n. med. Ryszard Gerber specj chirurg-traumatolog-ortopeda-anestezjolog tel 602 383 699
gość
06-01-2008, 21:19:00

z zaciekawieniem czytam tekst dr. co do lekow przeciwdepresyjnych calkowita racja .wogole nie pomagaja jedynie otumaniaja.zapytam mojego lekarza reumatologa o te blokady .pojawila sie nadzieja moze to przyniesie troche ulgi bo w wyleczenie nie wierze.
gość
08-02-2008, 11:04:00

Jestem fizjoterapeutką, konsultantką zdrowia i żywienia. Istnieje naturalna metoda leczenia fibromialgii za pomocą leków naturalnych. Oczywiście łączy się to ściśle z przestrzeganiem diety. Konsultacje są bezpłatne ale za leki niestety trzeba zapłacić. Jeśli jesteście Państwo zainteresowani służe pomocą.
Kontakt: slawanowa@wp.eu
gość

Jestem fizjoterapeutką, konsultantką zdrowia i żywienia. Istnieje naturalna metoda leczenia fibromialgii za pomocą leków naturalnych. Oczywiście łączy się to ściśle z przestrzeganiem diety. Konsultacje są bezpłatne ale za leki niestety trzeba zapłacić. Jeśli jesteście Państwo zainteresowani służe pomocą.
gość

gość
26-02-2008, 13:09:00

Czy stosował ktoś leczenie pijawkami?
gość
26-02-2008, 13:13:00

Czy stosował ktoś preparat Dino96 i z jakim skutkiem?
gość
28-02-2008, 19:37:00

To jest przy tej chorobie ze wzasadzie nie ma niego zadnego leku w obecnej dobie tylko jedynie rehabilitacja i leki depresyjne. Ja własnie od dwóch lat byłam podejrzewana o nia a teraz mam juz zdiagnozowaną no czekam na rehabilitacje w szpitalu i nauczyc musze sie zyc z toba choroba i jej bólami okropnymi
gość
28-02-2008, 19:45:00

To jest przy tej chorobie ze wzasadzie nie ma niego zadnego leku w obecnej dobie tylko jedynie rehabilitacja i leki depresyjne. Ja własnie od dwóch lat byłam podejrzewana o nia a teraz mam juz zdiagnozowaną no czekam na rehabilitacje w szpitalu i nauczyc musze sie zyc z toba choroba i jej bólami okropnymi
gość
30-04-2008, 02:01:00

Podaje tytul ksiazki "What your doctor may not tell you about Fibromyalgia' Paul St.Amand md and Claudia Marek.cc nie wiem czy ksiazka jest przetlumaczona na polski. Niech ktos z was sproboje ja znalezc.Jesli jej nie ma sprobuje przetlumaczyc najwazniejsze i wam przesle

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: