Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
02-09-2009, 12:26:00

3majcie sie razem. P.S. ja sie nie raz juz odezwalem nawet jak wrocilem (w sumie nawet glownie). Temat zamknijmy.
gość
02-09-2009, 14:18:00

Wam się chyba nudzi Małe dzieciaczki bedba się obrazać Robimy zjazd i już
gość
02-09-2009, 14:23:00

nie robimy zjazdu, najpierw robimy napinke internetową a pozniej pomyślimy o zjezdzie
Wtajemniczony
07-09-2009, 15:20:00

no w koncu mam neta, a tu widze dosc dlugo nikt sie nie odzywal
postaram sie jak najszybciej nadrobic zaleglosci
pozdrawiam
Czarek
Początkujący
09-09-2009, 09:02:00

Witam wszystkich
Jestem tu nowy dopiero dołaczyłem do tego forum. W wieku 8 lat wszystko zaczelo sie zaczynac, ale to byly tylko omdlenia. gdy mialem 12 lat wtedy zachorowalem na padaczke. Po 3 latach wyleczylem sie i pol roku mialem spokoj od lekow. Lecz wszystko wrocilo. Obecnie mam 18 lat i nadal choruje.Leki zarzywam 2 razy dziennie rano i wieczorem.Rano jem Depakine Chrono 500g,300g, oraz sabril 2x500g. Wieczorem to samo. Atak mam zawsze niespodziewany to moze byc w kazdym momencie poprostu nagle mnie lapie i juz. Raz wracalem sam ze szkoly i na chodniku dostalem ataku. Na poczatku uzalalem sie nad soba ze sie nie wylecze i wogole. Lecz teraz dzieki moim rodzicom i przyjaciołom wiem ze ta choroba nie jest taka zla i oczywiscie da sie z nia zyc.
Pozdrawiam wszystkich
dadzio
gość
10-09-2009, 11:49:00

I da sie ja uspic stary! Raz Ci sie udalo to uda po raz kolejny!! Pozdro!!
gość
10-09-2009, 16:49:00

Witam! mam wielką prośbę potrzebuję kontakt do bardzo dobrego neurologa,mój chłopak choruje od 8 miesięcy nie może sobie poradzic z tą chorobą. Staram się dawac mu jak najwięcej wsparcia,ale on wstydzi się swojej choroby. Największy problem jest z tym że on nie chce zrezygnowac z jazdy samochodem. Jest zapisany do poradni padaczkowej niestety mamy wrażenie że ma źle dobrane leki,ponieważ mimo coraz większej dawki ataki nadal się powtarzają. Jeżeli ktoś może z czystym sumieniem kogoś polecic to bardzo proszę o kontakt,albo na e-mail:wisienka6451@wp.pl lub pozostawienie wiadomości na forum. Ps.mam jeszcze jedno pytanie,czy padaczkę da się calkowicie wyleczyc?
Początkująca
10-09-2009, 19:45:00

Witajcie. Mam do was wielką prośbę. Ja jestem 4 dzień na keprzxe (schodzę z depakine, bo chcę zajść w ciżę). Na razie jest wszystko ok, ale to jeszcze za ecześnie żeby coś było nue tak,. Ale ostatnio przeczytałam, że przy tym leku mogą wystąpić nawet myśli samobójcze. Nie powiem, ale trochę mnie to przeraziło. Błagam niech ktoś kto ma lub miał kontakt z tym lekiem napisze mi czego się mogę spodziewać. Ja raczej staram się myśleć pozytywnie, ale to nie jest wcale takie proste. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
laurka
gość
10-09-2009, 19:53:00

Po pierwsze to wszystkie leki przeciwpadaczkowe mają taką listę skutków ubocznych że można się przerazic ale i tak bierzemy a skutki często same przechodzą gdy organizm się przyzwyczai.
Teraz do dziewczyny której chłopak jest chory, po pierwsze 8 miesięcy leczenia to bardzo krótki okres, jeżeli leki były dobrane na samym początku i zmieniały się tylko dawki to może faktycznie są zle dobrane, ewentualnie możliwe że trzeba dawki tych leków dobrac optymalnie. Co do jazdy samochodem to szkoda słów ale ja mam o tym wyrobione zdanie.
Następna sprawa czyli wstyd tego że jest się chorym, to normalne na początku choroby, niektórzy wstydzą się jej całe życie, to już zależy od człowieka i on sam musi to przezwyciężyc. Napisz może więcej informacji na temat leków, jak wyglądają napady Twojego chłopaka itd. W sumie wszystko co wiesz i co możesz się dowiedziec. Moim zdaniem zmiana lekarza po 8 miesiącach to za szybko.
pozdrawiam
Juno
Początkująca
10-09-2009, 20:18:00

Dzięki za słowa otuchy. Ja też tak myślę, że te skutki uboczne zawarte w ulotce są trochę przesadzone. Ja raczej jestem pozytywnie nastawiona. Po prostu przeczytałam kilka złych opinii na temat keppry i złapałam doła. Ale już mi powoli przechodzi. Jeszcze raz dzieki.
laurka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: