Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
27-08-2009, 19:19:00

To w sumie prawda, jeżeli jakiś lekarz ma zamiar przepisac komuś leki przeciwpadaczkowe po jednym ataku to moim zdaniem marny z Niego lekarz który idzie na łatwiznę lub gubi go rutyna. Nie powinno się przepisywac leków po jednym ataku ponieważ każdy może miec jeden atak a nie znaczy że jest chory, gdy wrzuci się mu leki to wszystkie te leki mają skutki uboczne oraz w pewnym stopniu mogą zle działac na organizm np wątroba, kłopoty z pamięcią czy koncentracją itd.
Więc na Twoim miejscu nic bym nie brał dopóki się nie powtórzy atak (odpukac).
Pozdrawiam
Juno
gość
28-08-2009, 07:45:00

Witam,
Jeśli mogę się wtrącić do rozmowy, to wydaje mi się, że jest mega nieodpowiedzialne przepisywanie leków bez rozpoznania i diagnozy. Chyba trzeba byłoby zrobić przynajmniej jakieś podstawowe badanie w tym kierunku choćby EEG. Tak myślę. Moja córka po pierwszym ataku została przebadana i nie dostała żadnych leków, bo nic nie znaleźli a w ciemno, czy na zapas nie chcieli przepisywać. Wielu lekarzy ją badało jeszcze potem w kilku szpitalach i żaden lekkomyślnie nie przepisał leków, aż do momentu jak wyszło w badaniu, że jest padaczka. Czyli po czterech latach poszukiwań.
Pozdrawiam, mama
gość
28-08-2009, 07:59:00

pozdrowienia ze sloneczne Bulgarii!!
Jula i Czarek
P.S.
teraz foum nie czytalismy ale nadrobimy to po powrocie
gość
28-08-2009, 10:24:00

W imieniu wszystkich dziękuję za pozdrowienia
gość
28-08-2009, 15:13:00

cześć, ja też miałem tylko jeden atak, po pobycie na imprezie i od tego czasu biorę leki, to już czwarty rok . Zdiagnozowano u mnie padaczkę na podstawie badania EEG, które cały czas wychodzi nieprawidłowe, ale ataków nie mam
gość
29-08-2009, 07:51:00

cześć,to tak jak u mnie leki biore juz prawie pięc lat-tegretol 400-miałam tylko jeden napad(jak byłam w ciazy z drugim dzieckiiem)od tamtej pory nie mam napadów ale wyniki tak jak u ciebie wychodzą nieprawidłowe,miesiac temu własnie robiłam i trochę się zdołowałam bo byłam pewna że przez tyle lat brania leków bedzie na pewno lepiej,ale niestety jest odwrotnie...
Mam pytanie czy któras z was zaszła w ciąze jak barała leki przeciwpadaczkowe??czy nic nie zaszkodziło dziecku??pozdrawiam
gość
29-08-2009, 08:57:00

EEG to takie dziwne badanie właśnie, bo u niektórych chorych wychodzi takie jak u zdrowego człowieka i na odwrót w Waszych przypadkach, takie jest moje zdanie że jesteście zdrowi, nie powinno się nawet po eeg dawac leków po pierwszym ataku.
gość
01-09-2009, 17:50:00

Ale cicho. Nie ma Mickiewicza i nie ma Miłosza. Tu cicho , tam cicho , szaro..... Gdziekowiek jestescie bawcie sie dobrze Idzie piekna jesień !!!
gość
01-09-2009, 20:04:00

Jaka jesień, do jesieni to jeszcze trochę pozostało Przynajmniej tak sobie wmawiam bo nie lubię tej pory roku, no chyba że nie pada i jest ciepło
No to co tam u Was? Co ze zjazdem? Pasuje Wam październik? We wrześniu nie będę mogła, bo mam za dużo rzeczy teraz na głowie i nie wyrobię się fizycznie, psychicznie też będzie ciężko. Zatem czekam na jakiś odzew.
Pozdrawiam,
Kinga
gość
01-09-2009, 20:41:00

będzie $ będę tam gdzie ma byc ^^

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: