Reklama:

EPILEPSJA A MARIHUANA, POZYTYWNE DZIAŁANIE CZY BUJDA??? (100)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-10-2014, 06:29:04

Jeszcze trochę doczytałem i w sklepach co podałem wyżej jest olej z CBD pochodzący z Konopii Przemysłowych czyli tych bez (lub znikomą) zawartością THC z przeznaczeniem na włókna (swoją drogą znacznie wyższej jakości niż bawełna i len razem wzięte). Teoretycznie dla CBD to nie powinno mieć znaczenia ale z tego mojego dalszego "doczytywania" wynika, że aby uzyskać zadowalający efekt leczniczy potrzebujemy CBD razem z THC.
Jak ktoś próbował to niech się wypowie a jak ktoś zamierza spróbować tego olejku to koniecznie niech opowie innym.
WAŻNA INFORMACJA:
4 listopada tego roku (2014) Trybunał Konstytucyjny zdecyduje czy uprawa konopi na własny użytek jest zgodna / niezgodna z nasza konstytucją! Ma to ogromne znaczenie dla chorych bo sami mogli by w domu pod lampą cały rok robić sami olejek albo po prostu palić cały kwiat. Odmiany, które zawierają bardzo duże stężenie CBD i bardzo niskie THC już są w sprzedaży w formie nasion w Polsce, w USA jest "stabilizowana" odmiana z THC = 0% i CBD > 20 % !!!
Zwierzaki domowe cierpiące na EPI skorzystają również.
gość
22-10-2014, 20:43:33

Ciekawe jaka będzie decyzja TK ?. Zwycięży zdrowy rozsądek czy oszołomy.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
24-10-2014, 14:41:17

Mam na imie Rafał. Mam 28 lat i jestem chory na padaczkę. Pierwszy atak dostalem w wieku 19 lat. Jestem spawaczem i miesiąc potem pojechałem na kontrakt do Holandi. Ataki dostawalem raz lub dwa w tygodniu. Do czasu gdy po raz pierwszy poszedlem do coffeshopu. Zapalilem raz i przez dwa tygodnie niedostalem nawet jednego ataku, do czasu gdy nie wypilem na urodzinach kolegi. W sobotę pilem, w niedzielę 3 ataki. W poniedzialek poszedlem do coffeshopu i zapaliłem znów. Jak ręką odją ataki ustały. Pale regularnie co 3 dni od 8 lat. Przez ten czas dostalem dwa ataki w jednym dniu po spozyciu duzej ilosci akloholu na weselu przyjaciela. Tyle w temacie. Pozdrawiam
gość
24-10-2014, 20:16:31

Gość 2014-10-24 16:41:17
Mam na imie Rafał. Mam 28 lat i jestem chory na padaczkę. Pierwszy atak dostalem w wieku 19 lat. Jestem spawaczem i miesiąc potem pojechałem na kontrakt do Holandi. Ataki dostawalem raz lub dwa w tygodniu. Do czasu gdy po raz pierwszy poszedlem do coffeshopu. Zapalilem raz i przez dwa tygodnie niedostalem nawet jednego ataku, do czasu gdy nie wypilem na urodzinach kolegi. W sobotę pilem, w niedzielę 3 ataki. W poniedzialek poszedlem do coffeshopu i zapaliłem znów. Jak ręką odją ataki ustały. Pale regularnie co 3 dni od 8 lat. Przez ten czas dostalem dwa ataki w jednym dniu po spozyciu duzej ilosci akloholu na weselu przyjaciela. Tyle w temacie. Pozdrawiam
Nie mam powodu aby Gościowi nie wierzyć. Rehabilitant w szpitalu mówił o dużej skuteczności w leczeniu udarów. Skraca się czas rekonwalescencji. Ale w Polsce nie wolno.
gość
28-10-2014, 06:17:50

romanek 2014-10-24 22:16:31
Gość 2014-10-24 16:41:17
Nie mam powodu aby Gościowi nie wierzyć. Rehabilitant w szpitalu mówił o dużej skuteczności w leczeniu udarów. Skraca się czas rekonwalescencji. Ale w Polsce nie wolno.
Alkohol to trucizna nie tylko dla epileptyków! To trucizna w ogóle a jak poszperacie to dowiecie się, że alkohol to narkotyk o zbliżonym niebezpieczeństwie do heroiny! (a to już bagno).
Nie sądzę aby lobby farmaceutyczne nie zajęło się wcześniej wyrokiem TK w sprawie uprawy cannabis na własny użytek. Wyrok jest już przez przemysł farmaceutyczny kupiony -jestem tego pewien. Jeśli lekarstwo rosło by za darmo na łące to oni stracili by wszystko i musieli by znaleźć sobie uczciwą pracę.
gość
28-10-2014, 17:43:51

Gość 2014-10-28 07:17:50
...Nie sądzę aby lobby farmaceutyczne nie zajęło się wcześniej wyrokiem TK w sprawie uprawy cannabis na własny użytek. Wyrok jest już przez przemysł farmaceutyczny kupiony -jestem tego pewien. Jeśli lekarstwo rosło by za darmo na łące to oni stracili by wszystko i musieli by znaleźć sobie uczciwą pracę.
Pomijając uprawę na własny użytek, nawet na receptę lekarz nie może tego podać przy udarze i nie tylko.
gość
03-11-2014, 00:25:43

Ja zauważam, że działa około 3 razy silniej niż na ludzi bez epi. Negatywów nie zauważyłem pomijając fakt dużego wzrostu ciśnienia (wyczuwalne bez badania). Alkohol działa do tego jak dopalacz... Prosta zasada: Dużo piłeś - nie pal lub małe buchy. Mało piłeś - po prostu nie przesadź :) Najlepiej to nie mieszać.
gość
05-11-2014, 16:34:55

Gość 2014-10-18 08:29:04
...WAŻNA INFORMACJA:
4 listopada tego roku (2014) Trybunał Konstytucyjny zdecyduje czy uprawa konopi na własny użytek jest zgodna / niezgodna z nasza konstytucją!... .
Wyrok-Jest niezgodna.
gość
12-11-2014, 19:19:09

romanek 2014-11-05 17:34:55
Gość 2014-10-18 08:29:04
...WAŻNA INFORMACJA:
4 listopada tego roku (2014) Trybunał Konstytucyjny zdecyduje czy uprawa konopi na własny użytek jest zgodna / niezgodna z nasza konstytucją!... .
Wyrok-Jest niezgodna.
Oglądałem całą transmisję rozprawy online. Skarżąca strona była nieprzygotowana, żenada to mało powiedziane. Sędziowie z góry mieli ustalone zdanie. Dwójka z nich poświadczyła, że osobiście widzieli objawy po odstawieniu cannabis choć takie objawy nie istnieją - chyba, że widzieli to przed czym chciano ustrzec -przed paleniem marihuany polewanej dopalaczami.
Do właścicieli psów z padaczką - cannabis też im pomaga!
Doczytałem też, że jest wiele odmian, które nie pachną jak typowa "trawa" co ułatwia samodzielną uprawę... oczywiście w innych krajach UE.
gość
16-02-2015, 12:23:13

Znalazłam w internecie roztwór CBD 5% z konopi przemysłowych (dobrekonopie.pl). Czy ktoś już to testował ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: