Reklama:

EPILEPSJA A MARIHUANA, POZYTYWNE DZIAŁANIE CZY BUJDA??? (100)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-06-2013, 08:32:03

Witam. Mam bardzo złe zdanie o marihuanie, a jeszcze kojarzyć ją z lekami? To nieodpowiedzialne. Trzymajcie się ludzie z dala od narkotyków. To pakowanie się w nowe bagno.
Jola
gość
20-06-2014, 12:05:36

Szanowni, Państwo.
Widać, że mało kto odwiedza to forum - szkoda.
Ale mimo tego napiszę.
Marihuana kojarzona jest przez was jako narkotyk. Zastanówcie się choć przez chwilę, poczytajcie - to tak niewiele - z czego składa sie marihuana i w czym ma zastosowanie. Zaznacze wyraźnie w MEDYCYNIE RÓWNIEŻ ale jako jeden ze składników.
Obecnie trwaja badania nad wykorzystaniem składnika CBD w leczeniu epilepsji. Jak poczytacie to zobaczycie jak wiele zmienić sie może w życiu tych chorych osób, ale nie za sprawą - jak to niektórzy piszą - jej palenia a za sprawą jednego ze składników otrzymanych w warunkach badawczych.
Ludzie myślcie co piszecie. Czytajcie co dzieje się w swiecie w związku z ta chorobą, nie zamykajcie sie na własnym podwórku (polsce).
Lobby rodziców z całego świata jest ogromne, by w końcu wziąc sie za badania i kompleksowo do końca je doprowadzić, po to abym chorym na epi a szczególnie dzieciom żyło sie NORMALNIE.
Wiem, ze moje zdanie będzie przez niedowiarków komentowane negatywnie. Ale mam to gdzieś, ważne, że idzie lepsze i trzeba o tym mówić, szczególnie wtedy gdy jest to z naturalnych roślin (nie narkotyków) a nie leków naszpikowanych chemicznie.
gość
20-06-2014, 18:19:15

??????.
http://www.konopialeczy.pl/pierwsza-w-polsce-debata-o-medycznej-marihuanie/
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
20-06-2014, 18:33:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
08-07-2014, 08:47:46

http://www.konopialeczy.pl/marihuana-ograniczyla-liczbe-napadow-padaczkowych-z-12-tys-do-3/
gość
11-07-2014, 05:31:28

Witam na epi lecze sie depakina 14 lat po 1,5 rano i 1,5 wieczorem od momentu jak ponad 7 miesiecy nie pije tylko sporadycznie przypalam moje wyniki eeg ulegly diametralnej zmianie lekarz zalecil mi zmniejszenie lekow do 1 rano 1,5 wieczor takze sami widzicie
gość
15-10-2014, 10:25:30

To co powinno przy EPI interesować w Marihuanie to CBD a nie THC
Są odmiany z wysokim stężeniem CBD i niskim THC czyli nie ma "haju". W Polsce można kupić nasiona ale uprawa jest już absolutnie nielegalna
Dwa nowe filmy CNN:
http://www.youtube.com/watch?v=i2qFDb8LExo
http://www.youtube.com/watch?v=hrVXRZY1_x0
Mam rodzinę w US i mogą kupować legalnie lekarstwo
Palenie zwykłej trawy z "ulicy" tylko trochę pomaga bo ta ma dużo THC, nikt w Polsce nie sprzedaje medycznej marihuany bo ten lek jest nielegalny.
gość
15-10-2014, 13:01:06

czy mozesz podac nazwe leku zawierajacego cbd?, czy jest na recepte , mieszkam tutaj , prawde mowiac nie interesowalam sie dotychczas , moze bede mogla zdobyc dla siebie I komus pomoc kto potrzebuje.Jestem chora od 10 lat , leki nie dzialaja , chwyce sie ostatniego ratunku
gość
17-10-2014, 04:00:20

Gość 2014-10-15 15:01:06
czy mozesz podac nazwe leku zawierajacego cbd?, czy jest na recepte , mieszkam tutaj , prawde mowiac nie interesowalam sie dotychczas , moze bede mogla zdobyc dla siebie I komus pomoc kto potrzebuje.Jestem chora od 10 lat , leki nie dzialaja , chwyce sie ostatniego ratunku
Producent dostępny w Europie to "CBD Crew" (poszukaj nasion, są w PL)
W Wielkiej Brytanii naukowcy mają ogromne (wielkości stadionu narodowego) szklarnie (jest ich kilka) i tam produkują SPRAY Z CBD. Psika go się na tył gardła.
Jest też sklep http://healthyhempoil.com/ oraz http://www.cbdstore.co/ ale nie wiem czy wyślą do Polski i nie wiem też czy to jest właśnie to co w Wielkiej Brytanii robią.
Nie u każdego będzie taki sam efekt ale większość osób po zapaleniu jest zachwycona rezultatem. Można legalnie leczyć się w Czechach, Holandii, chyba Szwajcarii, w Wielkiej Brytanii w najgorszym przypadku skonfiskowali (prędzej pouczenie) by Ci lek bez żadnego ciągania po sądach i wsadzania do więzienia.
Pamiętaj, wysokie stężenie THC daje efekt tzw. "haju" a wysokie CBD to efekt leczniczy. Wg. już stosujących lek najlepsze są konopie co mają pół na pół np. po 5% THC i 5% CBD.
gość
17-10-2014, 19:21:09

z hempu , pochodna , produkuje sie olejek ktory tez zawiera cbd, tylko nie wiem czy ten olejek rozpuszcza sie w wodzie , czy mozna np. robic inhalacje wziewne ?, dzieki za naprowadzenie na temat , juz bardzo dlugo mecze sie z chorobami a leki wyniszczyly moja watrobe , ze czas przestac zatruwac organizmchemia. Odezwe sie jak poczytam informacji na temat olejku.Na Litwie jest legalna uprawa , rozne kraje sprowadzaja I produkuja olejek, o innej formie nie wiem .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: